IRTIOTTO BETONIVIIDAKOSTA BLOGI|

Helsingin katuja tallaavalle kaupunkilaiselle Vuokatin raikas ilma ja luonto laittoivat stressitasot laskusuuntaan sellaista vauhtia, että ropina kuului. Viikonloppu Vuokatissa tarjoili luontoseikkailuja, uusia kokemuksia sekä sopivasti jännitystä vatsanpohjaan. Lue parhaat tärpit onnistuneeseen aktiivilomaan!

HENNAN BLOGIT

Päivä seikkailijana: Milloin olet viimeksi ylittänyt itsesi?

Lue lisää

Päivä vaeltajana: Ensikosketus Fatbike-pyöräilyyn

Lue lisää

Päivä vaeltajana: DIY joogaretriitti Vuokatin luonnossa

Lue lisää

Päivä vesiurheilijana: Hurjapäälle Wakea, seesteiselle Suppailua

Lue lisää
Tulo
Lähtö
Huoneita
Aikuisia
Lapsia 4-11v.
Lapsia 0-3v.
Kampanja koodi

BLOGI: Irtiotto betoniviidakosta – luontoseikkailijan Vuokatti

BLOGI Kirjoittaja: Henna »


Helsingin katuja tallaavalle kaupunkilaiselle Vuokatin raikas ilma ja luonto laittoivat stressitasot laskusuuntaan sellaista vauhtia, että ropina kuului. Viikonloppu Vuokatissa tarjoili luontoseikkailuja, uusia kokemuksia sekä sopivasti jännitystä vatsanpohjaan. Lue parhaat tärpit onnistuneeseen aktiivilomaan!

Mitä: Aktiivinen viikonloppureissu Suomessa

Missä: Vuokatti Sport Resort

Miksi: Tarve kehoa ja mieltä virkistävälle minilomalle

Tähtihetket: Seikkailullisten päivien jälkeiset auringonlaskut Vuokatin vaaralla


Kaukomatkaajasta lähilomailijaksi päivässä

Kroonista kaukokaipuuta potevina maailmanmatkaajina minulle ja siskolleni olisi ollut tavanomaisempaa varata lennot viikonlopuksi Eurooppaan sen sijaan, että hyppäisimme Helsingistä junaan kohti Kajaania. Perille päästyämme Kainuun järvimaisemat ja vaarat kuitenkin vakuuttivat kauneudellaan, että ratkaisumme oli enemmän kuin oikea.

Ensimmäinen askel kaukomatkaajasta kotimaafaniksi oli nyt otettu, eikä kumpaakaan tuntunut kaduttavan. Siskosten seikkailuviikonloppu sai alkaa!

Treeniä ja rentoutumista sopivassa suhteessa

Tavoitteenamme oli saada viikonlopulta uusia kokemuksia, luonnon rauhoittavaa voimaa, sekä harrastaa mieltä ja virkistävää liikuntaa. Päädyimme siksi viettämään yhden päivän seikkailijoina, toisen vaeltajina fatbike-pyöräillen ja luonnossa joogaillen, sekä kolmannen vesiurheilijoina. Jokaiseen päivään mahtui naurunkiljahdusten ja maisemaihastelujen lisäksi sopivasti treeniä ja rentouttavaa lomailua.

Miksi valita aktiivi- ja löhöloman väliltä, jos voi saada molemmat?

Ulkomaanmatkoihin tottuneena tuntui ihanan helpolta, kun ei tarvinnut olla joka kadunkulmassa navigoimassa ja tulkkaamassa julkisen liikenteen aikatauluja, sillä kaikki tarpeellinen oli aivan majoituksemme vieressä. Ajan sai käyttää tekemiseen, olemiseen ja ympäristöstä nauttimiseen.

Sport Resortin majoitus pääsi yllättämään

Majoituimme Vuokatti Sport Resortin Chalets-asunnossa, joka rehellisesti sanottuna ylitti odotuksemme täysin. Urheiluopisto sanana hämäsi meidät ajattelemaan, että vastassa olisi vanha kunnon opiskelijaboksi, mutta huomasimme nopeasti olleemme absoluuttisesti väärässä.

Oven avattuamme meitä odottikin tilava ja viihtyisästi sisustettu kaksio suurella parvekkeella, saunalla, sekä hyvinvarustellulla keittiöllä. Viimeistä tosin ei juuri tarvittu, sillä Sport Resortin ravintolan täyshoito voitti kertaheitolla päiväretkien jälkeiset kauppareissut ja tee-se-itse-kokkailut. Ruoat saivat meiltä kiitosta paitsi monipuolisuudestaan ja terveellisyydestään, myös maukkaudestaan – miinuspisteille ei löytynyt kaivamallakaan aihetta.

Lähtöpäivänä pakkaaminen tuntui ennenaikaiselta, sillä olisimme viihtyneet vielä päivän jos toisenkin. Yksimielisellä päätöksellä sovimme palaavamme Vuokattiin niin, että ensi kerralla varaamme reissuun viikon.

Lämpimästi tervetuloa seuraamaan Vuokattiseikkailujamme! Alta löydät reissutarinamme parhaine tärppeineen ja matkavinkkeineen. Toivottavasti niistä on sinulle hyötyä, kun suunnittelet omaa luontoseikkailuasi!

Siskokset Vuokattiseikkailujen takana:

Henna on 31-vuotias helsinkiläistynyt pohjanmaalainen, joka työskentelee joogan ja sisällöntuotannon saralla sekä karkaa luontoon aina, kun mahdollista.
Jonna on Helsingissä asusteleva 28-vuotias tehopakkaus, jonka työkuviot pyörivät muotialalla. Vapaalla neitokainen viettää aikaansa ystävien, koirien ja liikunnan parissa.


LUE LISÄÄ:

Päivä seikkailijana: Milloin olet viimeksi ylittänyt itsesi? »

Päivä vaeltajana: Ensikosketus Fatbike-pyöräilyyn »

Päivä vaeltajana: DIY joogaretriitti Vuokatin luonnossa »


 

 

VARAA  UNELMIESI AKTIIVILOMA >>

Takaisin ylös