Esteettömyys|

Me Vuokatti Sportilla haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden päästä kokemaan upea ympäristömme ja nauttimaan aktiivisesta elämästä. Siksi esteettömyys sen kaikilla osa-alueilla on meille erittäin tärkeää ja olennainen osa niin nykyistä, kuin tulevaa toimintaamme.

Majoitustarjonnastamme löytyy niin hotellihuoneita kuin huoneistoja, jotka ovat lähtökohtaisesti esteettömiä. Lisäksi vastaanottomme, ravintola ja osa kokoustiloista ovat esteettömiä. Meiltä löydät myös yhden Suomen kuudesta Paralympia apuvälinevuokraamoista, josta on mahdollista vuokrata erilaisia apuvälineitä luonnossa liikkumiseen.

Vuoden 2024 alussa saimme Invalidiliiton myöntämän Yhdenmukaista Palvelua Kaikille- merkin, joka viestii halustamme kehittää toimitilojemme ja palveluidemme esteettömyyttä ja saavutettavuutta. YPK-merkki on kehitetty yksityisen ja julkisen sektorin toimijoiden yhdenvertaisuuden edistämisen työvälineeksi.

Uusi! Avattu kesällä 2023

Särkisen esteetön rantareitti

Lue lisää >>

Mikä esteettömyys?

Esteettömyydellä tarkoitetaan ympäristön, palveluiden ja viestinnän suunnittelua niin, että ne ovat käytettävissä kaikille ihmisille toimintakyvystä riippumatta. Esteettömyys kattaa fyysisen ympäristön, kuten rampit, hissit ja opasteet, sekä digitaalisen saavutettavuuden, kuten selkeät verkkosivut ja tekstitykset. Esteettömyyden tavoitteena on edistää yhdenvertaisuutta, itsenäisyyttä ja osallisuutta yhteiskunnassa, ja se hyödyttää laajasti eri ihmisryhmiä, kuten iäkkäitä ihmisiä, lapsiperheitä ja tilapäisesti vammautuneita. Esteettömyys voi sisältää erilaisia ratkaisuja, kuten ramppeja, hissejä, selkeitä opasteita, tekstityksiä, selkokieltä ja helppokäyttöisiä verkkosivustoja. Esteettömyys on keskeinen osa kestävää kehitystä ja ihmisoikeuksia, ja sen merkitys kasvaa yhteiskunnan monimuotoisuuden lisääntyessä. Sen avulla pyritään luomaan ympäristö, jossa jokainen voi elää täysipainoista ja itsenäistä elämää. Meille kohteena onkin tärkeää, että jokainen meille lomailemaan haluava pääsee meille vierailemaan!

YPK-Merkki

Saimme vuoden 2024 alussa Invalidiliiton myöntämän Yhdenmukaista Palvelua Kaikille- merkin, joka viestii halustamme kehittää toimitilojemme ja palveluidemme esteettömyyttä ja saavutettavuutta. YPK-merkki on kehitetty yksityisen ja julkisen sektorin toimijoiden yhdenvertaisuuden edistämisen työvälineeksi.

Vastaanotto

Vastaanotto on esteetön. Vastaanoton palvelustiskin korkeus on 1150 mm. Esteetön WC-tila sijaitsee pääaulan yhteydessä. Henkilökunta avustaa tarvittaessa huoneisiin siirtymisessä.

Ravintola & Kahvio

Ravintola Olas ja Aulakahvio ovat esteettömiä ja tilavia. Ravintolan pöydissä on siirrettävät tuolit ja riittävästi jalkatilaa. Itsepalvelusarakkeet ovat korkeudella 900mm. Henkilökunta avustaa tarvittaessa ruoan tarjoilussa ja astioiden palauttamisessa.

Kokouskabinetit

Ravintolan yhteyteen avautuvat kokouskabinetit: Ilves, Kettu, Teeri ovat esteettömiä. Toimivat joko yhtenä tilana suuremmalle yleisölle tai jaettuna 3 erillisenä tilana. Pöydät ja tuolit ovat helposti siirreltävissä.

Pysäköinti

Esteetön autopaikka sijaitsee noin 30 metriä ulko-ovesta. Kulkuväylä on afaltoitu, kesällä kova, tasainen ja märkänäkin luistamaton.

Sisäänkäynti

Pääsisäänkäynti on esteetön. Liukuovet avatutuvat liiketunnistimella. Kynnys on alle 10mm. ja tasanne ulko-oven edessä on yli 1500*1500mm.

Esteettömät kesäreitit ja -kohteet

 

 

Esteettömät talvireitit