Ammatillinen Koulutus|

Liikunnasta ammatti. Vuokatti Sport Academy tarjoaa opiskeluusi ajantasaisen tiedon, alan huippuosaajat sekä ainutlaatuisen oppimisympäristön täynnä inspiraatiota. Tutkintokoulutuksiin on jatkuva haku.

Valmennuksen erikoisammattitutkinto valmennuksen huippuosaajille!

Tervetuloa Vuokatti Sport Academyyn kouluttautumaan valmennuksen huippuammattilaiseksi. Koe Vuokatti Sportin inspiroiva oppimisympäristö ja luo itsellesi arvokas urheilutoimijoiden verkosto. Vahvista osaamistasi valmennuksen parhaiden asiantuntijoiden ohjauksessa ja etene urallasi erikoisammattitutkinnon siivittämänä!

Valmennuksen erikoisammattitutkintoon johtava koulutus toteutetaan joustavasti monimuotokoulutuksena, joten voit opiskella oman valmennustyösi ohessa. Koulutukseen on jatkuva haku ja otamme uusia opiskelijoita aina uuden tutkinnon osan alkaessa. Seuraava tutkinnon osa alkaa tammikuussa 2022. Hae mukaan Lisätiedot koulutuksesta -sivulta löytyvällä hakukaavakkeella.


Valmennustoiminnan johtaminen  -tutkinnon osassa teemme yhteistyötä valmennusyritys INTOTALO Oy:n kanssa.

Intotalo tekee töitä paremman johtamisen ja kannattavan kasvun puolesta. Teemme johtajien arjesta hallitumpaa, helpompaa ja tuloksellisempaa. Käytämme valmennuksissamme yhdessä oppimiseen ja dialogiin perustuvaa valmennusmenetelmää ja tärkeintä on, että opiskelijat saavat vietyä valmennuspäivistä asioita suoraan käytäntöön.

Tutustu INTOTALOON www.intotalo.com.


Lisätiedot ja hakuohjeet löydät alla olevasta linkistä. Tervetuloa mukaan!

 LISÄTIEDOT Valmennuksen erikoisammattitutkinnosta >>

 KOULUTUKSEN TERVEYDENTILAVAATIMUKSET >>

Takaisin ylös

Liikunnanohjauksen perustutkinto

Onko liikunta tai urheilu sinun juttusi? Arvostatko aktiivisuutta ja hyvinvointia? Haluatko ammatin, jossa saat liikkua ja innostaa muitakin liikkumaan?   

Liikunta-alan perustutkinnosta (LPT) valmistut liikuntaneuvojaksi. Liikuntaneuvojana: 

 • Olet liikunnan ammattilainen, jonka osaamisen ytimessä on liikunnan ohjaaminenliikuntaympäristöjen kehittäminen sekä tapahtumien järjestäminen.  
 • Tunnet erilaiset liikuntamuodot ja -lajit. 
 • Osaat ohjata ja motivoida asiakkaitasi liikkumaan ja urheilemaan turvallisesti, tavoitteellisesti ja terveyttä edistäen.  
 • Kannustat asiakkaitasi liikunnalliseen elämäntapaan ja tiedät, miten liikunta vaikuttaa fyysiseen suorituskykyyn, terveyteen sekä psyykkiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiin.   
 • Osaat arvioida ja kehittää ammatillista osaamistasi ja sinulla on valmiudet toimia yrittäjänä.   

Liikuntaneuvojana sinulla on osaamista tarttua hyvin erilaisiin työtehtäviin. Voit työskennellä liikunnanohjaus– ja neuvontatehtävissä esimerkiksi kuntien liikuntatoimissa, kuntokeskuksissa, uimahalleissa, urheiluseuroissa ja -järjestöissä, lasten iltapäivätoiminnassa tai itsenäise ammatinharjoittajana. Valinnaisissa osaamisalan opinnoissa voit kiinnostuksesi mukaan perehtyä vielä tarkemmin liikunnan ohjelmapalveluiden tuottamiseen, terveyttä edistävään liikuntaneuvontaan tai urheiluvalmennukseen ja seuratoimintaan.

Liikunta-alan perustutkintoon voit hakea joko yhteishaussa tai jatkuvan haun kauttaYhteishaku on tarkoitettu peruskoulunsa päättäville ja heille, joilla ei ole aiempaa toisen asteen tutkintoaJatkuvan haun kautta opintoihin voivat hakeutua kaikki. 

Jatkuvan haun kautta otamme uusia opiskelijoita vapautuville opiskelupaikoille myös kesken lukuvuoden tammikuussa 2022.

Lue lisää ja hae mukaan aktiiviseen opiskelijayhteisöömme!  

  LISÄTIEDOT KOULUTUKSESTA >>

  KOULUTUKSEN TERVEYDENTILAVAATIMUKSET >>

Valtakunnallinen yhteishaku järjestetään Opintopolussa Kainuun ammattiopisto, Vuokatti -toimipaikkaan keväällä 2022. Hakuaika on 22.2. – 22.3.2022 klo 15.00. Opiskelijavalinta tehdään pelkän Vuokatin oman pääsykokeen perusteella. Opiskelijavalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille aikaisintaan 16.6.2022 ja hakijan on otettava opiskelupaikka vastaan viimeistään 30.6.2022.

Takaisin ylös

Ruka–Vuokatti liikunnanohjauksen perustutkinto

Onko tavoitteenasi liikunta-alan ammattilaisuus? Etsitkö uutta suuntaa työurallesi?

Tule mukaan Ruka–Vuokatti Liikunnanohjauksen perustutkintokoulutukseen!

Tervetuloa opiskelemaan Liikunnanohjauksen perustutkinto Ruka–Vuokatti -monimuotokoulutukseen. Uusi koulutusmalli palvelee niin ensimmäistä tutkintoaan suorittavaa kuin alaa vaihtavaa tai osaamistaan täydentävää. Opinnot sopivat erinomaisesti myös heille, jotka haluavat yhdistää oman urheilu-uran ja tutkintoon tähtäävän opiskelun.

Opinnot toteutuu strukturoituna monimuotokoulutuksena ja sen voi halutessaan opiskella myös täysin etänä. Opintojen perustana on paikkaan sitomaton etäopetus ja -ohjaus sekä työelämässä tapahtuva opiskelu. Lisäksi opinnot sisältävät intensiivisiä lähiopetusjaksoja Rukan ja Vuokatin elämyksellisissä olosuhteissa. Toiminnallisilla ja käytännönläheisillä intensiivijaksoilla pääset kokeilemaan ja oppimaan erilaisia liikuntamuotoja sekä tapaamaan opiskelutovereitasi. Yhteisöllinen opiskelu, liikunnan ja urheilun huippuolosuhteet sekä asiantuntevat opettajamme inspiroivat sinua kehittymään ja auttavat saavuttamaan tavoitteesi.

Opinnot käynnistyvät elokuussa 2022 ja opintoihin on jatkuva haku. Opiskelijat valitaan liikunnallista osaamista mittaavalla pääsykokeella, joka pidetään 5.5. Vuokatissa ja Kuusamossa. Lisätietoja opinnoista sekä linkki hakulomakkeeseen löytyvät lisätiedot opinnoista-sivulta.

LISÄTIEDOT OPINNOISTA >>

KOULUTUKSEN TERVEYDENTILAVAATIMUKSET >>

Takaisin ylös

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkintoon johtavat opinnot jakautuvat kahteen osaamisalaan. Voit valita Liikunnan osaamisalan, jolloin opiskelet Liikuntaneuvojaksi tai Valmennuksen osaamisalan, jolloin tutkintonimekkeesi on Valmentaja.  

Liikuntaneuvojana olet liikunnanedistämisen ammattilainen, jonka osaamisen ytimessä on liikunnan ohjaaminen ja liikuntaympäristöjen kehittäminen. Tunnet erilaiset liikuntamuodot ja osaat ohjata ja motivoida asiakkaitasi liikkumaan turvallisesti, tavoitteellisesti ja terveyttä edistäen. Kannustat liikunnalliseen elämäntapaan ja tiedät, miten liikunta vaikuttaa fyysiseen suorituskykyyn, terveyteen sekä psyykkiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiin.  Osaat myös arvioida ja kehittää ammatillista osaamistasi ja sinulla on valmiudet toimia yrittäjänä.  Liikuntaneuvona voit työskennellä liikunnanohjaus– ja neuvontatehtävissä esimerkiksi kuntien liikuntatoimissa, kuntokeskuksissa, uimahalleissa, urheiluseuroissa ja -järjestöissä, lasten iltapäivätoiminnassa tai itsenäisinä ammatinharjoittajina. Liikuntaneuvojan osaamisalan opinnoissa voit valintasi mukaisesti perehtyä tarkemmin liikunnan ohjelmapalveluiden tuottamiseen, yksiölliseen liikunnan ohjaamiseen, yhdistyksessä tai liikunta-alan yrittäjänä toimimiseen.  

Valmentajana olet urheiluvalmennuksen ammattilainen, joka analysoi ja kehittää valmennusta kokonaisvaltaisesti päivittäis-, jakso- ja vuositasolla. Tunnet urheilun toimintaympäristöt, fyysisen suorituskyvyn ja taitojen kehittämisen sekä testaamisen periaatteet ja osaat toteuttaa psyykkistä valmennusta. Tunnistat omat kehittymistarpeesi ja luot eri ikäisille ja tasoisille urheilijoille turvalliset ja terveyttä edistävät harjoitteluolosuhteet. Valmentajana toimit valmennus- ja kehittämistehtävissä liikunta- ja urheiluseuroissa, valmennuskeskuksissa, urheiluakatemioissa, urheilun ammattiorganisaatioissa tai yksityisenä yrittäjänä. 

Koulutuksissamme hyödynnämme eri alojen asiantuntijoita. Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnossa vierailijoina ovat toimineet mm.
 • Jenna Laukkanen, uimari, urheilija-asiantuntija
 • Marita Kaipainen, Event Manager / EYOF 2021 Secretary General, urheilun yhdenvertaisuus- ja tasa-arvoasioiden asiantuntija
 • Jukka Sirviö, SUEK-kouluttaja
 • Jyrki Uotila, Liikuntafysiologi, urheilutestaamisen asiantuntija
 • Toni Piirainen, huippu-uimarin valmentaja
 • Janne Heikkinen, ex-maajoukkuelentopalloilija, joukkueurheiluvalmennuksen asiantuntija
 • Kirsi Huotari, Kajaanin ammattikorkeakoulu, vuorovaikutuskouluttaja
 • Mikko Törmälehto, hyvinvointivalmentaja

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkintoon johtava koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, joka koostuu lähiopiskelujaksoista Vuokatissa noin kerran kuukaudessa, etäopetuksesta TEAMS-yhteydellä, itsenäisestä opiskelusta sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta.


Koulutukseen on jatkuva haku. Jokaiselle opiskelijalle tehdään opintojen alussa henkilökohtainen oppimisen ja kehittymisen suunnitelma, jossa huomioidaan aiemmin hankittu osaaminen ja suunnitellaan opintojen kokonaisuus ja aikataulu. Tavanomaisesti ammattitutkinnon suorittamiseen menee 15 – 18 kuukauttaLiikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon perusteissa edellytetty ammattitaito ja osaaminen osoitetaan näytöillä tutkinnonosittain.  

 LISÄTIEDOT Valmentajan osaamisalasta >>

 LISÄTIEDOT Liikunnan osaamisalasta >>

  KOULUTUKSEN TERVEYDENTILAVAATIMUKSET >>

 

Takaisin ylös

Hieronnan ammattitutkinto

Tervetuloa opiskelemaan hierojaksi Vuokatti Sport Academyn upeaan oppimisympäristöön. Täällä koet huippu-urheilun sykkeen ja nautit aktiivisesta opiskelijan arjesta. Meillä nykyaikainen asiantuntemus yhdistyy vahvoihin perinteisiin – Vuokatista on valmistunut hieronnan ammattilaisia jo yli 30 vuotta!

Hierojana olet terveyden edistämisen ammattilainen ja tuet asiakkaittesi kokonaisvaltaista hyvinvointia. Opinnot antavat sinulle myös hyvän pohjan muille hoitoalan jatko-opinnoille kuten fysioterapiaopinnoille.

Koulutuksemme toteutetaan käytännönläheisesti ja saat ammattitaidon hoitaa kaiken ikäisiä ja taustaisia asiakkaita. Harjoitusasiakaskuntaamme kuuluu myös paljon eri urheilulajien urheilijoita. Lisäksi Vuokatissa pääset osalliseksi urheilu- ja liikunta-alan verkostojamme, joita voit hyödyntää työmahdollisuuksia kartoittaessasi (lajiliitot, urheiluseurat, maajoukkueet).

Vuokatti Sport Academyssä voit suorittaa Hieronnan ammattitutkinnon valitsemalla kahdesta erilaisesta koulutusvaihtoehdosta. Molemmat koulutusvaihtoehdot koostuvat lähiopetusjaksoista, koulutussopimusjaksoista sekä etätehtävistä ja itsenäisestä opiskelusta. Koulutusvaihtoehdot eroavat koulutuksen keston ja lähiopetusjaksojen aikataulutuksen mukaan. Ensimmäinen vaihtoehto kestää opiskelijan aiemmasta osaamisesta riippuen noin vuoden ja siinä lähijaksot pidetään tiistaista torstaihin keskimäärin 2 – 3 kertaa kuukaudessa. Toisessa vaihtoehdossa, joka kestää noin 1,5 vuotta, lähijaksot pidetään torstaista lauantaihin noin kerran kuukaudessa.

Koulutukseen on jatkuva haku. To-la -ryhmät aloittavat marraskuussa ja huhtikuussa ja ti-to -ryhmä aloittaa elokuussa. Katso lisätiedot lisätietosivulta.

LISÄTIEDOT KOULUTUKSESTA >>

KOULUTUKSEN TERVEYDENTILAVAATIMUKSET >>

Takaisin ylös

Liikuntapaikka-alan ammattitutkinto

Opiskele Liikuntapaikkojenhoitajaksi Vuokatti Sport Academyssä! Meillä opinnot järjestetään Vuokatin huikeissa huippu-urheilua varten rakennetuissa olosuhteissa sekä Kajaanin kaupungin moderneissa liikuntatiloissa ja -paikoissa. Opettajina toimivat oman alansa ja työtehtäviensä ammattilaiset. Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena sisältäen käytännönläheisiä lähiopetusjaksoja, etäopetusta sekä keskeisenä osana työssäoppimista joko koulutus- tai oppisopimuksella. Opiskelu edellyttää, että opiskelijalla on mahdollisuus saada työ- tai harjoittelupaikka liittyen erilaisiin liikuntapaikkoihin. Harjoittelupaikkojen hankkiminen on opiskelijan vastuulla. Koulutukseen on jatkuva haku ja voit aloittaa opintosi joustavasti sinulle sopivana ajankohtana.

Suoritettuasi Liikuntapaikka-alan ammattitutkinnon sinulla on ammattitaito toimia liikuntapaikkojenhoitajana ulko- ja sisäliikuntapaikkojen huolto- ja asiakaspalvelutehtävissä. Tunnet latukoneet ja tiedät, miten puuterilumeen tehdään ensiluokkaiset olosuhteet lumilajien harrastajille. Osaat viimeistellä jäähallin jään illan ottelua varten ja pitää jalkapallokentän ja golfviheriön kunnossa. Huollat uimahallit, tekonurmet ja massakentät sekä osaat valmistaa suorituspaikat yleisurheilijoille. Liikuntapaikkojenhoitajana olet urheiluolosuhteiden ammattilainen, joka hallitsee kattavasti eri liikunta- ja urheilulajien liikuntapaikoille asettamat vaatimukset. Perehdyt opinnoissa liikuntapaikkojen päivittäiseen huoltoon, kiinteistötekniikkaan, laitteisiin ja koneisiin sekä asiakaspalveluun. Opit myös valvomaan ja ohjaamaan liikuntapaikkojen turvallista käyttöä.

Koulutukseen on jatkuva haku.

LISÄTIEDOT KOULUTUKSESTA >>

Tervetuloa opiskelemaan!

 

Takaisin ylös

Urheilijan lihashuolto – Tutkinnon osa hieronnan erikoisammattitutkinnosta

Tervetuloa opiskelemaan urheilijan lihashuoltoa Vuokatti Sport Academyn aktiiviseen ja inspiroivaan oppimisympäristöön. Kampuksellamme kohtaat huippu-urheilijoiden arjen ja innostut oppimaan asiantuntevien opettajiemme ohjauksessa. Teemme yhteistyötä Vuokatti – Ruka Urheiluakatemian kanssa ja koulutuksessa pääset tutustumaan eri urheilulajien nuorten urheilijoiden lihashuoltoon. Opit arvioimaan urheilijan lihashuollon tarpeita, laatimaan lihashuollon yksilöllisen suunnitelman ja toteuttamaan urheilijan lihashuoltoa suunnitelman mukaisesti.

Urheilijan lihashuolto -koulutus on 45 osaamispisteen laajuinen koulutuskokonaisuus ja kuuluu yhtenä tutkinnon osana hieronnan erikoisammattitutkintoon. Pääsyvaatimuksena koulutukseen on aiemmin suoritettu hieronnan ammattitutkinto (AT) ja alan terveydentilavaatimukset. Opinnot järjestää Kainuun ammattiopisto.

Urheilijan lihashuolto – tutkinnon osan suorittamiseen johtava koulutus toteutetaan joustavasti monimuotokoulutuksena, joten voit opiskella oman työsi, muun opiskelusi tai urheilu-urasi ohessa. Koulutukseen on jatkuva haku. Seuraava koulutus alkaa 26.8.2022. Hakemukset tulee olla perillä viimeistään 19.8.2022. Sähköinen hakulomake ja lisätiedot koulutuksesta löytyvät lisätiedot -sivulta.

LISÄTIEDOT KOULUTUKSESTA >>

KOULUTUKSEN TERVEYDENTILAVAATIMUKSET >>

Takaisin ylös