Ammatillinen Koulutus|

Liikunnasta ammatti. Vuokatti Sport Academy tarjoaa opiskeluusi ajantasaisen tiedon, alan huippuosaajat sekä ainutlaatuisen oppimisympäristön täynnä inspiraatiota. Tutkintokoulutuksiin on jatkuva haku.

Valmennuksen erikoisammattitutkinto valmennuksen huippuosaajille!

Tervetuloa Vuokatti Sport Academyyn kouluttautumaan valmennuksen huippuammattilaiseksi. Koe Vuokatti Sportin inspiroiva oppimisympäristö ja luo itsellesi arvokas urheilutoimijoiden verkosto. Vahvista osaamistasi valmennuksen parhaiden asiantuntijoiden ohjauksessa ja etene urallasi erikoisammattitutkinnon siivittämänä!

Valmennuksen erikoisammattitutkintoon johtava koulutus toteutetaan joustavasti monimuotokoulutuksena, joten voit opiskella oman valmennustyösi ohessa. Koulutukseen on jatkuva haku ja otamme uusia opiskelijoita aina uuden tutkinnon osan alkaessa. Seuraava tutkinnon osa alkaa tammikuussa 2022. Hae mukaan Lisätiedot koulutuksesta -sivulta löytyvällä hakukaavakkeella.


Valmennustoiminnan johtaminen  -tutkinnon osassa teemme yhteistyötä valmennusyritys INTOTALO Oy:n kanssa.

Intotalo tekee töitä paremman johtamisen ja kannattavan kasvun puolesta. Teemme johtajien arjesta hallitumpaa, helpompaa ja tuloksellisempaa. Käytämme valmennuksissamme yhdessä oppimiseen ja dialogiin perustuvaa valmennusmenetelmää ja tärkeintä on, että opiskelijat saavat vietyä valmennuspäivistä asioita suoraan käytäntöön.

Tutustu INTOTALOON www.intotalo.com.


Lisätiedot ja hakuohjeet löydät alla olevasta linkistä. Tervetuloa mukaan!

 LISÄTIEDOT Valmennuksen erikoisammattitutkinnosta >>

 KOULUTUKSEN TERVEYDENTILAVAATIMUKSET >>

Takaisin ylös

Liikunnanohjauksen perustutkinto

Onko liikunta tai urheilu sinun juttusi? Arvostatko aktiivisuutta ja hyvinvointia? Haluatko ammatin, jossa saat liikkua ja innostaa muitakin liikkumaan?   

Liikunta-alan perustutkinnosta (LPT) valmistut liikuntaneuvojaksi. Liikuntaneuvojana: 

 • Olet liikunnan ammattilainen, jonka osaamisen ytimessä on liikunnan ohjaaminenliikuntaympäristöjen kehittäminen sekä tapahtumien järjestäminen.  
 • Tunnet erilaiset liikuntamuodot ja -lajit. 
 • Osaat ohjata ja motivoida asiakkaitasi liikkumaan ja urheilemaan turvallisesti, tavoitteellisesti ja terveyttä edistäen.  
 • Kannustat asiakkaitasi liikunnalliseen elämäntapaan ja tiedät, miten liikunta vaikuttaa fyysiseen suorituskykyyn, terveyteen sekä psyykkiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiin.   
 • Osaat arvioida ja kehittää ammatillista osaamistasi ja sinulla on valmiudet toimia yrittäjänä.   

Liikuntaneuvojana sinulla on osaamista tarttua hyvin erilaisiin työtehtäviin. Voit työskennellä liikunnanohjaus– ja neuvontatehtävissä esimerkiksi kuntien liikuntatoimissa, kuntokeskuksissa, uimahalleissa, urheiluseuroissa ja -järjestöissä, lasten iltapäivätoiminnassa tai itsenäise ammatinharjoittajana. Valinnaisissa osaamisalan opinnoissa voit kiinnostuksesi mukaan perehtyä vielä tarkemmin liikunnan ohjelmapalveluiden tuottamiseen, terveyttä edistävään liikuntaneuvontaan tai urheiluvalmennukseen ja seuratoimintaan.

Liikunta-alan perustutkintoon voit hakea joko yhteishaussa tai jatkuvan haun kauttaYhteishaku on tarkoitettu peruskoulunsa päättäville ja heille, joilla ei ole aiempaa toisen asteen tutkintoaJatkuvan haun kautta opintoihin voivat hakeutua kaikki. 

Jatkuvan haun kautta otamme uusia opiskelijoita vapautuville opiskelupaikoille myös kesken lukuvuoden.

Lue lisää ja hae mukaan aktiiviseen opiskelijayhteisöömme!  

  LISÄTIEDOT KOULUTUKSESTA >>

  KOULUTUKSEN TERVEYDENTILAVAATIMUKSET >>

Valtakunnallinen yhteishaku järjestettiin Opintopolussa Kainuun ammattiopisto, Vuokatti -toimipaikkaan keväällä 2022. Hakuaika päättyi 22.3.2022 klo 15.00. Opiskelijavalinta tehdään pelkän Vuokatin oman pääsykokeen perusteella. Pääsykoekutsut lähetettiin viikolla 15. Opiskelijavalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille aikaisintaan 16.6.2022 ja hakijan on otettava opiskelupaikka vastaan viimeistään 30.6.2022.

Takaisin ylös

Ruka–Vuokatti liikunnanohjauksen perustutkinto

Onko tavoitteenasi liikunta-alan ammattilaisuus? Etsitkö uutta suuntaa työurallesi?

Tule mukaan Ruka–Vuokatti Liikunnanohjauksen perustutkintokoulutukseen!

Tervetuloa opiskelemaan Liikunnanohjauksen perustutkinto Ruka–Vuokatti -monimuotokoulutukseen. Uusi koulutusmalli palvelee niin ensimmäistä tutkintoaan suorittavaa kuin alaa vaihtavaa tai osaamistaan täydentävää. Opinnot sopivat erinomaisesti myös heille, jotka haluavat yhdistää oman urheilu-uran ja tutkintoon tähtäävän opiskelun.

Opinnot toteutuu strukturoituna monimuotokoulutuksena ja sen voi halutessaan opiskella myös täysin etänä. Opintojen perustana on paikkaan sitomaton etäopetus ja -ohjaus sekä työelämässä tapahtuva opiskelu. Lisäksi opinnot sisältävät intensiivisiä lähiopetusjaksoja Rukan ja Vuokatin elämyksellisissä olosuhteissa. Toiminnallisilla ja käytännönläheisillä intensiivijaksoilla pääset kokeilemaan ja oppimaan erilaisia liikuntamuotoja sekä tapaamaan opiskelutovereitasi. Yhteisöllinen opiskelu, liikunnan ja urheilun huippuolosuhteet sekä asiantuntevat opettajamme inspiroivat sinua kehittymään ja auttavat saavuttamaan tavoitteesi.

Opinnot käynnistyvät elokuussa 2022 ja opintoihin on jatkuva haku. Opiskelijat valitaan liikunnallista osaamista mittaavalla pääsykokeella. Ruka – Vuokatti Liikunnanohjauksen perustutkinnon pääsykokeet pidetään 21.4. Kuusamossa, vaihtoehtoisesti voi käydä pääsykokeissa 5.5. Vuokatissa. Pääsykokeet ovat saman sisältöiset Kuusamossa ja Vuokatissa. Tarkempaa tietoa sisällöistä lähetetään hakijoille maaliskuun aikana. Lisätietoja opinnoista sekä linkki hakulomakkeeseen löytyvät lisätiedot opinnoista-sivulta.

LISÄTIEDOT OPINNOISTA >>

KOULUTUKSEN TERVEYDENTILAVAATIMUKSET >>

Takaisin ylös

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkintoon johtavat opinnot jakautuvat kahteen osaamisalaan. Voit valita Liikunnan osaamisalan, jolloin opiskelet Liikuntaneuvojaksi tai Valmennuksen osaamisalan, jolloin tutkintonimekkeesi on Valmentaja.  

Liikuntaneuvojana olet liikunnanedistämisen ammattilainen, jonka osaamisen ytimessä on liikunnan ohjaaminen ja liikuntaympäristöjen kehittäminen. Tunnet erilaiset liikuntamuodot ja osaat ohjata ja motivoida asiakkaitasi liikkumaan turvallisesti, tavoitteellisesti ja terveyttä edistäen. Kannustat liikunnalliseen elämäntapaan ja tiedät, miten liikunta vaikuttaa fyysiseen suorituskykyyn, terveyteen sekä psyykkiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiin.  Osaat myös arvioida ja kehittää ammatillista osaamistasi ja sinulla on valmiudet toimia yrittäjänä.  Liikuntaneuvona voit työskennellä liikunnanohjaus– ja neuvontatehtävissä esimerkiksi kuntien liikuntatoimissa, kuntokeskuksissa, uimahalleissa, urheiluseuroissa ja -järjestöissä, lasten iltapäivätoiminnassa tai itsenäisinä ammatinharjoittajina. Liikuntaneuvojan osaamisalan opinnoissa voit valintasi mukaisesti perehtyä tarkemmin liikunnan ohjelmapalveluiden tuottamiseen, yksiölliseen liikunnan ohjaamiseen, yhdistyksessä tai liikunta-alan yrittäjänä toimimiseen.  

Valmentajana olet urheiluvalmennuksen ammattilainen, joka analysoi ja kehittää valmennusta kokonaisvaltaisesti päivittäis-, jakso- ja vuositasolla. Tunnet urheilun toimintaympäristöt, fyysisen suorituskyvyn ja taitojen kehittämisen sekä testaamisen periaatteet ja osaat toteuttaa psyykkistä valmennusta. Tunnistat omat kehittymistarpeesi ja luot eri ikäisille ja tasoisille urheilijoille turvalliset ja terveyttä edistävät harjoitteluolosuhteet. Valmentajana toimit valmennus- ja kehittämistehtävissä liikunta- ja urheiluseuroissa, valmennuskeskuksissa, urheiluakatemioissa, urheilun ammattiorganisaatioissa tai yksityisenä yrittäjänä. 

Koulutuksissamme hyödynnämme eri alojen asiantuntijoita. Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnossa vierailijoina ovat toimineet mm.
 • Jenna Laukkanen, uimari, urheilija-asiantuntija
 • Marita Kaipainen, Event Manager / EYOF 2021 Secretary General, urheilun yhdenvertaisuus- ja tasa-arvoasioiden asiantuntija
 • Jukka Sirviö, SUEK-kouluttaja
 • Jyrki Uotila, Liikuntafysiologi, urheilutestaamisen asiantuntija
 • Toni Piirainen, huippu-uimarin valmentaja
 • Janne Heikkinen, ex-maajoukkuelentopalloilija, joukkueurheiluvalmennuksen asiantuntija
 • Kirsi Huotari, Kajaanin ammattikorkeakoulu, vuorovaikutuskouluttaja
 • Mikko Törmälehto, hyvinvointivalmentaja

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkintoon johtava koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, joka koostuu lähiopiskelujaksoista Vuokatissa noin kerran kuukaudessa, etäopetuksesta TEAMS-yhteydellä, itsenäisestä opiskelusta sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta.


Koulutukseen on jatkuva haku. Jokaiselle opiskelijalle tehdään opintojen alussa henkilökohtainen oppimisen ja kehittymisen suunnitelma, jossa huomioidaan aiemmin hankittu osaaminen ja suunnitellaan opintojen kokonaisuus ja aikataulu. Tavanomaisesti ammattitutkinnon suorittamiseen menee 15 – 18 kuukauttaLiikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon perusteissa edellytetty ammattitaito ja osaaminen osoitetaan näytöillä tutkinnonosittain.  

 LISÄTIEDOT Valmentajan osaamisalasta >>

 LISÄTIEDOT Liikunnan osaamisalasta >>

  KOULUTUKSEN TERVEYDENTILAVAATIMUKSET >>

 

Takaisin ylös

Hieronnan ammattitutkinto

Tervetuloa opiskelemaan hierojaksi Vuokatti Sport Academyn upeaan oppimisympäristöön. Täällä koet huippu-urheilun sykkeen ja nautit aktiivisesta opiskelijan arjesta. Meillä nykyaikainen asiantuntemus yhdistyy vahvoihin perinteisiin – Vuokatista on valmistunut hieronnan ammattilaisia jo yli 30 vuotta!

Hierojana olet terveyden edistämisen ammattilainen ja tuet asiakkaittesi kokonaisvaltaista hyvinvointia. Opinnot antavat sinulle myös hyvän pohjan muille hoitoalan jatko-opinnoille kuten fysioterapiaopinnoille.

Koulutuksemme toteutetaan käytännönläheisesti ja saat ammattitaidon hoitaa kaiken ikäisiä ja taustaisia asiakkaita. Harjoitusasiakaskuntaamme kuuluu myös paljon eri urheilulajien urheilijoita. Lisäksi Vuokatissa pääset osalliseksi urheilu- ja liikunta-alan verkostojamme, joita voit hyödyntää työmahdollisuuksia kartoittaessasi (lajiliitot, urheiluseurat, maajoukkueet).

Vuokatti Sport Academyssä voit suorittaa Hieronnan ammattitutkinnon monimuotokoulutuksena. Monimuotokoulutus koostuu lähiopetusjaksoista, koulutussopimusjaksoista sekä etätehtävistä ja itsenäisestä opiskelusta. Monimuotokoulutus alkaa kolme kertaa vuodessa, huhti-, elo- ja marraskuussa. Opinnot kestävät noin 1,5 vuotta. Elokuussa alkavien opintojen lähipäivät ovat ma-ke ja marras- sekä huhtikuun lähipäivät to-la noin kerran kuukaudessa.

Koulutukseen on jatkuva haku. Katso lisätiedot lisätietosivulta.

LISÄTIEDOT KOULUTUKSESTA >>

KOULUTUKSEN TERVEYDENTILAVAATIMUKSET >>

Takaisin ylös

Liikuntapaikka-alan ammattitutkinto

Opiskele Liikuntapaikkojenhoitajaksi Vuokatti Sport Academyssä! Meillä opinnot järjestetään Vuokatin huikeissa huippu-urheilua varten rakennetuissa olosuhteissa sekä Kajaanin kaupungin moderneissa liikuntatiloissa ja -paikoissa. Opettajina toimivat oman alansa ja työtehtäviensä ammattilaiset. Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena sisältäen käytännönläheisiä lähiopetusjaksoja, etäopetusta sekä keskeisenä osana työssäoppimista joko koulutus- tai oppisopimuksella. Opiskelu edellyttää, että opiskelijalla on mahdollisuus saada työ- tai harjoittelupaikka liittyen erilaisiin liikuntapaikkoihin. Harjoittelupaikkojen hankkiminen on opiskelijan vastuulla. Koulutukseen on jatkuva haku ja voit aloittaa opintosi joustavasti sinulle sopivana ajankohtana.

Suoritettuasi Liikuntapaikka-alan ammattitutkinnon sinulla on ammattitaito toimia liikuntapaikkojenhoitajana ulko- ja sisäliikuntapaikkojen huolto- ja asiakaspalvelutehtävissä. Tunnet latukoneet ja tiedät, miten puuterilumeen tehdään ensiluokkaiset olosuhteet lumilajien harrastajille. Osaat viimeistellä jäähallin jään illan ottelua varten ja pitää jalkapallokentän ja golfviheriön kunnossa. Huollat uimahallit, tekonurmet ja massakentät sekä osaat valmistaa suorituspaikat yleisurheilijoille. Liikuntapaikkojenhoitajana olet urheiluolosuhteiden ammattilainen, joka hallitsee kattavasti eri liikunta- ja urheilulajien liikuntapaikoille asettamat vaatimukset. Perehdyt opinnoissa liikuntapaikkojen päivittäiseen huoltoon, kiinteistötekniikkaan, laitteisiin ja koneisiin sekä asiakaspalveluun. Opit myös valvomaan ja ohjaamaan liikuntapaikkojen turvallista käyttöä.

Koulutukseen on jatkuva haku.

LISÄTIEDOT KOULUTUKSESTA >>

Tervetuloa opiskelemaan!

 

Takaisin ylös

Urheilijan lihashuolto – Tutkinnon osa hieronnan erikoisammattitutkinnosta

Tervetuloa opiskelemaan urheilijan lihashuoltoa Vuokatti Sport Academyn aktiiviseen ja inspiroivaan oppimisympäristöön. Kampuksellamme kohtaat huippu-urheilijoiden arjen ja innostut oppimaan asiantuntevien opettajiemme ohjauksessa. Teemme yhteistyötä Vuokatti – Ruka Urheiluakatemian kanssa ja koulutuksessa pääset tutustumaan eri urheilulajien nuorten urheilijoiden lihashuoltoon. Opit arvioimaan urheilijan lihashuollon tarpeita, laatimaan lihashuollon yksilöllisen suunnitelman ja toteuttamaan urheilijan lihashuoltoa suunnitelman mukaisesti.

Urheilijan lihashuolto -koulutus on 45 osaamispisteen laajuinen koulutuskokonaisuus ja kuuluu yhtenä tutkinnon osana hieronnan erikoisammattitutkintoon. Pääsyvaatimuksena koulutukseen on aiemmin suoritettu hieronnan ammattitutkinto (AT) ja alan terveydentilavaatimukset. Opinnot järjestää Kainuun ammattiopisto.

Urheilijan lihashuolto – tutkinnon osan suorittamiseen johtava koulutus toteutetaan joustavasti monimuotokoulutuksena, joten voit opiskella oman työsi, muun opiskelusi tai urheilu-urasi ohessa. Koulutukseen on jatkuva haku. Seuraava koulutus alkaa 26.8.2022. Hakemukset tulee olla perillä viimeistään 19.8.2022. Sähköinen hakulomake ja lisätiedot koulutuksesta löytyvät lisätiedot -sivulta.

LISÄTIEDOT KOULUTUKSESTA >>

KOULUTUKSEN TERVEYDENTILAVAATIMUKSET >>

Takaisin ylös

Vuokatti Sport – Lumiosaamisen koulutus

Lumiosaaja – Tule oppimaan oman lajisi mestareilta!

 

Lumilajien olosuhteet ovat nousseet viime vuosina isoksi puheenaiheeksi laajalla rintamalla. Talven alkaminen vaihtelee vuosittain ja siksi vaihtoehtoiset tavat lumiolosuhteiden varmistamiseksi tulevat jatkossa olemaan entistäkin tärkeämmässä roolissa.

Me Vuokatissa olemme olleet tässä asiassa edelläkävijöitä ja aikaistaneet hiihtokauden aloitusta lumen varastointia hyväksi käyttäen jo 20 vuoden ajan. Vuosittain 10.10 klo 10 aukeava ensilumenlatu alkaakin olla jo käsite suomailaisten hiihdon ystävien keskuudessa. Haluamme jakaa tätä tietotaitoa, jotta lumiolosuhteet pystytään takaamaan ympäri Suomen.

Tämän vuoksi aloitamme syksyllä 2020 uuden koulutuksen Lumiosaamiseen liittyen yhteistyössä Suomen Hiihtoliiton kanssa. Koulutus toteutetaan TäsmäKoulutuksena, johon koulutuksen ottajalla on mahdollista hakea rahoitusta Työ- ja elinkeinohallinnosta. TäsmäKoulutus on nykyiselle henkilöstölle suunnattua räätälöityä koulutusta, kun yrityksen toiminta tai sen käyttämä teknologia muuttuu. Koulutus päivittää yrittäjän tai työntekijöiden osaamisen uusien vaatimusten tasalle.

TäsmäKoulutusta voivat hankkia etenkin pienet ja keskisuuret yritykset. Koulutukseen voivat osallistua myös yrittäjä itse sekä yrityksen vuokratyöntekijät. TäsmäKoulutusta voi hankkia myös julkinen sektori – valtio, kunnat, kuntayhtymät ja seurakunnat. TäsmäKoulutusta hankkivan tahon on mahdollista hakea koulutukseen rahoitusta Työ- ja elinkeinohallinnosta.

Koulutus jakautuu kahteen Vuokatissa järjestettävään 2vrk moduuliin ja kahteen 1vrk lähipäivään koulutukseen osallistujan omalla paikkakunnalla.

Mitä? Lumiosaamiseen keskittyvä koulutus järjestänä Vuokatti Sport ja Arfmann

Milloin? 2 x 2vrk moduulit Vuokatissa täysihoidolla, sis. majoitus ja ruokailut ohjelman mukaan. Ensimmäinen moduuli järjestetään 5.-6.10.-2020 ja toinen moduuli 30.-31.3.2021. Lisäksi 2 x 1vrk lähipäivät paikkakunnilla, jossa Vuokatti Sportin asiantuntija vierailee

Sisältö? Moduulit sisältävät niin teoriaa, kuin käytäntöä. Moduulit järjestetään lumikasan kannalta kriittisiin aikoihin, jotta käytännön opetukseen saadaan varmistettua paras mahdollinen sisältö. Erikseen sovittavat lähipäivät keskittyvät paikkakuntakohtaisiin asioihin, joissa räätälöidään paras mahdollinen vaihtoehto kyseiselle paikkakunnalle.

 

Ohjelma kevät moduuli 2 – 30.-31.3.2022

Ke 30.3.

7.00-10.00                                    Aamiainen

9.30                                                Lumetuksen perusedellytykset
-Vuokatti Sportin malli
-Lumetuspaikan valinta, vedenottopaikka, sähkö, pumppaamo

11.00                                               Kahvitauko

11.15                                                Lumen valmistus, sääolosuhteiden huomioiminen

11.45                                                Lumikasan valmistus (Vuokatti Sportin malli)

12.30                                               Lounas

13.30                                               Lumikasan suojaaminen (Vuokatti Sportin malli)

14.00                                               Lumikasan suojaaminen käytännössä (Vuokatti Sportin malli)

15.30                                               Iltapäiväkahvi

15.45                                               Kalustoesittelyjä ja kokeiluja

17.30-20.00                                   Päivällinen

 

To 31.3.

7.00-10.00                                    Aamiainen

8.30                                                Lumetuskalusto (Vuokatti Sportin malli)

9.00                                               Lumetuksen uudet trendit: automaattinen lumetus ja lumen säilyttäminen

9.45                                               Latukone ja muu tarvittava välineistö (koneet) lumikasan valmistuksessa

10.30                                             Kahvitauko

10.45                                              Lumikasan suojaaminen: Snow Secure malli

11.45                                              Lounas

12.30                                             Liikuntapaikkainvestointien rahoitus mahdollisuudet

13.15                                             Pienryhmätyöskentely: toimivat mallit eri paikkakunnilla

14.15                                             Päätöskahvit

 

Paikka: luentotila Iso-Pölly (Pallohalli)

 

Lisätietoja:

Topi Kuorelahti

p. 044 4148883

topi.kuorelahti@vuokattisport.fi

Takaisin ylös