Ammatillinen Koulutus|

Liikunnasta ammatti. Vuokatti Sport Academy tarjoaa opiskeluusi ajantasaisen tiedon, alan huippuosaajat sekä ainutlaatuisen oppimisympäristön täynnä inspiraatiota. Tutkintokoulutuksiin on jatkuva haku.

Valmennuksen erikoisammattitutkinto valmennuksen huippuosaajille!

Tervetuloa Vuokatti Sport Academyyn kouluttautumaan valmennuksen huippuammattilaiseksi. Koe Vuokatti Sportin inspiroiva oppimisympäristö ja luo itsellesi arvokas urheilutoimijoiden verkosto. Vahvista osaamistasi valmennuksen parhaiden asiantuntijoiden ohjauksessa ja etene urallasi erikoisammattitutkinnon siivittämänä!

Valmennuksen erikoisammattitutkintoon johtava koulutus toteutetaan joustavasti monimuotokoulutuksena, joten voit opiskella oman valmennustyösi ohessa. Koulutukseen on jatkuva haku ja otamme uusia opiskelijoita aina uuden tutkinnonosan alkaessa. Seuraava tutkinnonosa alkaa helmikuussa 22. – 23.2.2021. Hae mukaan Lisätiedot koulutuksesta -sivulta löytyvällä hakukaavakkeella.


Valmennustoiminnan johtaminen  -tutkinnonosassa teemme yhteistyötä valmennusyritys INTOTALO Oy:n kanssa.

Intotalo tekee töitä paremman johtamisen ja kannattavan kasvun puolesta. Teemme johtajien arjesta hallitumpaa, helpompaa ja tuloksellisempaa. Käytämme valmennuksissamme yhdessä oppimiseen ja dialogiin perustuvaa valmennusmenetelmää ja tärkeintä on, että opiskelijat saavat vietyä valmennuspäivistä asioita suoraan käytäntöön.

Tutustu INTOTALOON www.intotalo.com.


Helmikuussa 2021 alkaa Valmennuksen erikoisammattitutkinnon seuraava tutkinnonosa:

Urheilijakeskeinen valmentaminen 60 osp

Opettajina tutkinnonosassa toimivat Jyväskylän yliopiston liikuntatieteilijät sekä Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian ja VuokattiSportin valmennuksen ja urheilutestauksen asiantuntijat. Koulutuksen suunnittelijana ja ryhmän pedagogisena valmentajana toimii LitT Jaana Kari Kainuun ammattiopistolta.


Lisätiedot ja hakuohjeet löydät alla olevasta linkistä. Tervetuloa mukaan!

 LISÄTIEDOT Valmennuksen erikoisammattitutkinnosta >>

 KOULUTUKSEN TERVEYDENTILAVAATIMUKSET >>

Takaisin ylös

Liikunnanohjauksen perustutkinto

Onko liikunta tai urheilu sinun juttusi? Arvostatko aktiivisuutta ja hyvinvointia? Haluatko ammatin, jossa saat liikkua ja innostaa muitakin liikkumaan?   

Liikunta-alan perustutkinnosta (LPT) valmistut liikuntaneuvojaksi. Liikuntaneuvojana: 

 • Olet liikunnan ammattilainen, jonka osaamisen ytimessä on liikunnan ohjaaminenliikuntaympäristöjen kehittäminen sekä tapahtumien järjestäminen.  
 • Tunnet erilaiset liikuntamuodot ja -lajit. 
 • Osaat ohjata ja motivoida asiakkaitasi liikkumaan ja urheilemaan turvallisesti, tavoitteellisesti ja terveyttä edistäen.  
 • Kannustat asiakkaitasi liikunnalliseen elämäntapaan ja tiedät, miten liikunta vaikuttaa fyysiseen suorituskykyyn, terveyteen sekä psyykkiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiin.   
 • Osaat arvioida ja kehittää ammatillista osaamistasi ja sinulla on valmiudet toimia yrittäjänä.   

Liikuntaneuvojana sinulla on osaamista tarttua hyvin erilaisiin työtehtäviin. Voit työskennellä liikunnanohjaus– ja neuvontatehtävissä esimerkiksi kuntien liikuntatoimissa, kuntokeskuksissa, uimahalleissa, urheiluseuroissa ja -järjestöissä, lasten iltapäivätoiminnassa tai itsenäise ammatinharjoittajana. Valinnaisissa osaamisalan opinnoissa voit kiinnostuksesi mukaan perehtyä vielä tarkemmin liikunnan ohjelmapalveluiden tuottamiseen, terveyttä edistävään liikuntaneuvontaan tai urheiluvalmennukseen ja seuratoimintaan.

Liikunta-alan perustutkintoon voit hakea joko yhteishaussa tai jatkuvan haun kauttaYhteishaku on tarkoitettu peruskoulunsa päättäville ja heille, joilla ei ole aiempaa toisen asteen tutkintoaJatkuvan haun kautta opintoihin voivat hakeutua kaikki. 

Seuraava tutkintoon johtava koulutus alkaa kesällä 2021. Jatkuvan haun kautta otamme uusia opiskelijoita vapautuville opiskelupaikoille myös kesken lukuvuoden 

Lue lisää ja hae mukaan aktiiviseen opiskelijayhteisöömme!  

  LISÄTIEDOT KOULUTUKSESTA >>

  KOULUTUKSEN TERVEYDENTILAVAATIMUKSET >>

Valtakunnallinen yhteishaku järjestetään Opintopolussa Kainuun ammattiopisto, Vuokatti -toimipaikkaan 23.2. – 23.3.2021. Nettihakemuksen on oltava tallennettuna viimeistään 23.3.2021 klo 15.00. Opiskelijavalinta tehdään pelkän pääsykokeen perusteella. Pääsykoe pidetään Vuokatissa ma 3.5.2021. Opiskelijaksi ottamisen tulokset ilmoitetaan hakijoille aikaisintaan 17.6.2021. Hakijan on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta viimeistään 1.7.2021.

Takaisin ylös

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkintoon johtavat opinnot jakautuvat kahteen osaamisalaan. Voit valita Liikunnan osaamisalan, jolloin opiskelet Liikuntaneuvojaksi tai Valmennuksen osaamisalan, jolloin tutkintonimekkeesi on Valmentaja.  

Liikuntaneuvojana olet liikunnanedistämisen ammattilainen, jonka osaamisen ytimessä on liikunnan ohjaaminen ja liikuntaympäristöjen kehittäminen. Tunnet erilaiset liikuntamuodot ja osaat ohjata ja motivoida asiakkaitasi liikkumaan turvallisesti, tavoitteellisesti ja terveyttä edistäen. Kannustat liikunnalliseen elämäntapaan ja tiedät, miten liikunta vaikuttaa fyysiseen suorituskykyyn, terveyteen sekä psyykkiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiin.  Osaat myös arvioida ja kehittää ammatillista osaamistasi ja sinulla on valmiudet toimia yrittäjänä.  Liikuntaneuvona voit työskennellä liikunnanohjaus– ja neuvontatehtävissä esimerkiksi kuntien liikuntatoimissa, kuntokeskuksissa, uimahalleissa, urheiluseuroissa ja -järjestöissä, lasten iltapäivätoiminnassa tai itsenäisinä ammatinharjoittajina. Liikuntaneuvojan osaamisalan opinnoissa voit valintasi mukaisesti perehtyä tarkemmin liikunnan ohjelmapalveluiden tuottamiseen, yksiölliseen liikunnan ohjaamiseen, yhdistyksessä tai liikunta-alan yrittäjänä toimimiseen.  

Valmentajana olet urheiluvalmennuksen ammattilainen, joka analysoi ja kehittää valmennusta kokonaisvaltaisesti päivittäis-, jakso- ja vuositasolla. Tunnet urheilun toimintaympäristöt, fyysisen suorituskyvyn ja taitojen kehittämisen sekä testaamisen periaatteet ja osaat toteuttaa psyykkistä valmennusta. Tunnistat omat kehittymistarpeesi ja luot eri ikäisille ja tasoisille urheilijoille turvalliset ja terveyttä edistävät harjoitteluolosuhteet. Valmentajana toimit valmennus- ja kehittämistehtävissä liikunta- ja urheiluseuroissa, valmennuskeskuksissa, urheiluakatemioissa, urheilun ammattiorganisaatioissa tai yksityisenä yrittäjänä. 

Koulutuksissamme hyödynnämme eri alojen asiantuntijoita. Lukuvuonna 2019 – 2020 valmentajan ammattitutkinnossa ovat vierailleet seuraavat asiantuntijat:
 • Urheilu ja media, Martti Jylhä, ex-maajoukkuehiihtäjä
 • Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo, Marita KaipainenEvent Manager / EYOF 2021 Secretary General 
 • Kansainvälisen Paraolympiakomitean tekninen asiantuntija
 • Antidoping, Jukka Sirviö, SUEK
 • Kuormitusfysiologia, Ilkka Jarva, Suomen hiihtomaajoukkueen valmentaja
 • Urheilutestaaminen, Jyrki Uotila, Liikuntafysiologi Vuokatti Sport
 • Huippu-urheilijan valmentaminen, Toni Piirainen, uintivalmentaja
 • Urheilun toimintaympäristöt, Juha Toivo, Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia
 • Joukkueurheiluvalmennus, Janne Heikkinen, ex-maajoukkuelentopalloilija
 • Naisten valmennuksen erityiskysymyksiä, Ritva Taipale, liikuntafysiologi, Jyväskylän yliopisto
 • Vuorovaikutuksen asiantuntija, Kirsi Huotari, Kajaanin ammattikorkeakoulu
 • Valmentamisesta ammatti, yrittäjäasiantuntija, Simo-Viljami Ojanen, Electrofit
 • Hiihdon erityisasiantuntija, valmentaja, Pekka Vähäsöyrinki

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkintoon johtava koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, joka koostuu lähiopiskelujaksoista Vuokatissa (noin kerran kuukaudessa)etäopiskelusta sekä mahdollisesta työssäoppimisesta.  Koulutukseen on jatkuva haku ja otamme uusia opiskelijoita myös kesken lukuvuoden uuden tutkinnon osan alkaessa. Jokaiselle opiskelijalle tehdään opintojen alussa henkilökohtainen oppimisen ja kehittymisen suunnitelma, jossa huomioidaan aiemmin hankittu osaaminen ja suunnitellaan opintojen kokonaisuus ja aikataulu. Tavanomaisesti ammattitutkinnon suorittamiseen menee 15 – 18 kuukauttaLiikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon perusteissa edellytetty ammattitaito ja osaaminen osoitetaan näytöillä tutkinnonosittain.  

 LISÄTIEDOT Valmentajan osaamisalasta >>

 LISÄTIEDOT Liikunnan osaamisalasta >>

  KOULUTUKSEN TERVEYDENTILAVAATIMUKSET >>

 

Takaisin ylös

Hieronnan ammattitutkinto / Urheiluhieroja

Tervetuloa opiskelemaan hierojaksi Vuokatti Sport Academyn upeaan oppimisympäristöön. Täällä koet huippu-urheilun sykkeen ja nautit aktiivisesta opiskelijan arjesta. Meillä nykyaikainen asiantuntemus yhdistyy vahvoihin perinteisiin – Vuokatti Sportista on valmistunut urheiluhieronnan ja hieronnan ammattilaisia jo yli 30 vuotta!

Hierojana olet terveyden edistämisen ammattilainen ja tuet asiakkaittesi kokonaisvaltaista hyvinvointia.  Koulutuksemme toteutetaan käytännönläheisesti ja saat ammattitaidon hoitaa kaiken ikäisiä ja taustaisia asiakkaita.  Vuokatti Sport Academyn hieronnan ammattiopinnoissa voit halutessasi erikoistua urheiluhierontaan. Perehdyt urheilijan lihashuoltoon ja opit tekniikat teippaamiseen sekä faskia- ja triggerpistekäsittelyihin. Opintojen aikana pääset työskentelemään kummiurheilijan kanssa ja kokemaan, millaista on toimia urheilijan tuki- ja huoltotiimissä.

Hieronnan ammattiopinnot antavat erittäin hyvän pohjan fysioterapiaopinnoille ja muille hoitoalan jatko-opinnoille. Lisäksi Vuokatissa pääset osalliseksi urheilu- ja liikunta-alan verkostojamme, joita voit hyödyntää työmahdollisuuksia kartoittaessasi (lajiliitot, urheiluseurat, maajoukkueet).

Vuokatti Sport Academyssä voit suorittaa Hieronnan ammattitutkinnon joko kokopäiväisesti opiskellen tai monimuotokoulutuksessa. Päiväopiskeluna opinnot kestävät yksitoista kuukautta ja monimuoto-opiskeluna puolitoista vuotta. Päiväopiskelu sisältää täysipäiväisesti lähiopetusta, itsenäisiä tehtäviä ja ohjattua työharjoittelua hierontapolilla. Monimuotokoulutus on suunniteltu suoritettavaksi työn ohessa ja se koostuu lähiopetusjaksoista ja etätehtävistä ja -opiskelusta.

Koulutukseen on jatkuva haku. Otamme uusia opiskelijoita vapautuville paikoille.

LISÄTIEDOT PÄIVÄOPISKELUSTA >>

LISÄTIEDOT MONIMUOTO-OPISKELUSTA >>

KOULUTUKSEN TERVEYDENTILAVAATIMUKSET >>

Takaisin ylös

Liikuntapaikka-alan ammattitutkinto

Opiskele Liikuntapaikkojenhoitajaksi Vuokatti Sport Academyssä! Meillä opinnot järjestetään Vuokatin huikeissa huippu-urheilua varten rakennetuissa olosuhteissa sekä Kajaanin kaupungin moderneissa liikuntatiloissa ja -paikoissa. Opettajina toimivat oman alansa ja työtehtäviensä ammattilaiset. Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, joten voit suorittaa tutkinnon työn tai muun opiskelun yhteydessä. Koulutukseen on jatkuva haku ja voit aloittaa opintosi joustavasti sinulle sopivana ajankohtana.

Suoritettuasi Liikuntapaikka-alan ammattitutkinnon sinulla on ammattitaito toimia liikuntapaikkojenhoitajana ulko- ja sisäliikuntapaikkojen huolto- ja asiakaspalvelutehtävissä. Tunnet latukoneet ja tiedät, miten puuterilumeen tehdään ensiluokkaiset olosuhteet lumilajien harrastajille. Osaat viimeistellä jäähallin jään illan ottelua varten ja pitää jalkapallokentän ja golfviheriön kunnossa. Huollat uimahallit, tekonurmet ja massakentät sekä osaat valmistaa suorituspaikat yleisurheilijoille. Liikuntapaikkojenhoitajana olet urheiluolosuhteiden ammattilainen, joka hallitsee kattavasti eri liikunta- ja urheilulajien liikuntapaikoille asettamat vaatimukset. Perehdyt opinnoissa liikuntapaikkojen päivittäiseen huoltoon, kiinteistötekniikkaan, laitteisiin ja koneisiin sekä asiakaspalveluun. Opit myös valvomaan ja ohjaamaan liikuntapaikkojen turvallista käyttöä.

Koulutukseen on jatkuva haku. 

LISÄTIEDOT KOULUTUKSESTA >>

SÄHKÖINEN HAKULOMAKE >>

Jos haluat opiskella oppisopimuksella, sinulla on työpaikka ja työnantajasi on sitoutunut oppisopimuskoulutukseen, niin voit hakea koulutukseen tällä lomakkeella:

SÄHKÖINEN HAKULOMAKE OPPISOPIMUSKOULUTUKSEEN>>

Tervetuloa opiskelemaan!

 

Takaisin ylös