Päivä seikkailijana: Milloin olet viimeksi ylittänyt itsesi?

BLOGI Kirjoittaja: Henna »


Rohkeus ei ole pelottomuutta. Rohkeutta on se, kun toimii jännityksestä huolimatta – käsi kädessä korkeanpaikankammon kanssa. Päivä seikkailijana tuotti huumaavia itsensä voittamisen kokemuksia, jotka voimaannuttavat ja hymyilyttävät vielä pitkään. Nappaa alta vinkkini täydelliseen seikkailupäivään!

Mitä: Päivä seikkailijana

Missä: Vuokatin Seikkailupuistossa

Miksi: Uudet kokemukset, itsensä fyysinen ja henkinen haastaminen, hauskanpito.

Tähtihetki: Seiskaradan rohkeutta vaativa liaanihyppy, jota jännitin ikuisuudelta tuntuneen ajan. Uskalsin lopulta!


Aamiaisbuffetista puunlatvaan

Kiipeily luonnonkauniiseen metsään rakennetulla seikkailuradalla kuulosti sen verran ainutlaatuiselta kokemukselta, ettei seikkailun väliin jättäminen tullut kuuloonkaan. Toteutus oli äärimmäisen helppoa, sillä kävelymatkaa Sport Resortista puistoon oli ruhtinaalliset viisi minuuttia. Mukaan tarvitsi vain mukavat vaatteet, vesipullon ja (korkeanpaikankammosta riippuen) hyppysellisen tai sangollisen rohkeutta.

Seikkailupuisto kesäillan auringonlaskussa

Saavuimme perjantaina paikalle täpötäysillä vatsoilla ahnehdittuamme Resortin aamiaspöydän herkkuja yli äyräiden. Muistutimme itseämme buffetin petollisuudesta ja päätimme pysyä seuraavana aamuna kohtuudessa. (Päätös ei pitänyt, kuten vesiurheilupäivän tarinasta voi päätellä.)

Siskoni kokeili siipiään seikkailijana ihka ensimmäistä kertaa, mutta minä olin päässyt testaamaan touhua ystäväni polttareissa. Kun ohjeistus oli kuunneltu ja valjaat puettu, puhkuimme intoa kilpaa pilvenraoista kurottelevien auringonsäteiden kanssa. Viileähkö kesäkuinen perjantai oli mitä mainioin päivä kehon ja mielen haastamiselle ilman hellepäivän kuumuutta. Kotimaan vähäluminen kesäsää sai kerrankin paljon kaipaamaansa kiitosta!

Seikkailurata sopii kaikille kiipeilytaustasta riippumatta

Seikkailupuiston radat on värikoodattu vaikeustason mukaan, ja perheen pienimmille löytyy omat, matalammalla kulkevat kiipeilyreitit. Luotettavat valjaat ja henkilökunnan huolellinen ohjeistus varmistavat, että seikkailu on täysin turvallista. Edellinen lause tulee jo selkärangasta, sillä sain hokea sitä itselleni kymmeniä kertoja, kun jännitin vitosradan vapaapudotusta! 

Korkeanpaikankammo tuo touhuun aimo annoksen lisäadrenaliinia, mutta ethän anna sen säikäyttää: Jos minä pystyin tähän, niin sinäkin pystyt.

Liukuja, hyppyjä ja vapaudentunnetta

Kun valjaat tulivat tutuiksi ja innostus ylitti jännityksen, ajantaju jäi maan pinnalle ja rohmusimme ratoja yli neljän tunnin ajan! Muutama tunti kuitenkin riittäisi vallan hyvin, joten seikkailijan päivään mahtuu tarvittaessa muitakin aktiviteetteja. Kiipeilyn jälkeen voi vielä hyvin lähteä vaikkapa vaeltelemaan Vuokatin vaaramaisemiin, tai järjestää DIY-joogaretriitin keskellä kaunista Kainuun luontoa.

Kapusimme, kurottelimme, konttasimme, liu’uimme ja hyppelehdimme reitit ykkösestä vitoseen saakka, ja uskaltauduin lopulta testaamaan jopa rohkelikkojen loppuvastusta, mustaa seiskaa. Voin vakuuttaa, että henkilökunta ei turhaan kutsu sitä Suomen haastavimmaksi seikkailuradaksi. Jos koet olevasi rohkea, vahva ja ketterä, niin suosittelen tarttumaan haasteeseen!

Kun vatsanpohjaa kutittelevasta jännityksestä huolimatta lopulta uskalsi hypätä tai liukua, oli tunne elokuvamaisen huumaava. Neljän tunnin aherruksen jälkeen aamiaisähky oli muisto vain, ja mielessä siinsi jo Sportin maittava lounas. Seikkailupäivämme oli vasta puolessa välissä, mutta repunpohjalle oli ilmestyny jo monta uutta tarinaa. 

Energiaa ja uteliaisuutta oli jäljellä sen verran paljon, että päivän seikkailut jatkuivat Vuokatin huipulla – otimme pienen varaslähtön vaeltajapäivään, ja kapusimme vaaran päälle ihastelemaan maisemia. 

Päätös oli oikea.


TÄRPIT SEIKKAILUPÄIVÄÄN:

  • Varaa Seikkailupuistoon aikaa vähintään 3 tuntia.
  • Voit ilmestyä paikalle aukiolojen puitteissa, ei tarvetta ennakkovaraukselle (ellette ole yli 6 hengen ryhmä).
  • Ota mukaasi vesipullo, joustavat vaatteet sekä hyvin istuvat hanskat. Kiipeilyhanskoja saa myös paikan päältä hintaan 3,5 euroa.
  • Jos haluat testata Suomen haastavinta seikkailurataa (nro 7), niin tee toisin kuin minä, ja säästä siihen voimia. Suosittelen lämmittelemään muutaman helpomman reitin ennen loppuvastusta!
  • Keskity reitillä käsillä olevaan tehtävään sen sijaan, että ajattelet olevasi korkealla.
  • Yritä voittaa jännityksesi ja temppuilla radoilla pelosta huolimatta. Itsensä ylittäminen on äärimmäisen palkitsevaa!

VARAA  UNELMIESI AKTIIVILOMA >>

Takaisin ylös