Päivä vaeltajana: DIY joogaretriitti Vuokatin luonnossa

BLOGI Kirjoittaja: Henna »


Pysähdys joogan äärelle Vuokatin luonnonkauneuden keskellä paitsi rentoutti kehoa ja mieltä, toimi myös täydellisenä vastapainona aktiivilomamme vauhdikkuudelle. Onneksemme saimme illan päätteeksi nauttia vielä vaaran tarjoamista yllätyksistä!

Mitä: Päivä vaeltajana

Missä: Vuokatin luontomaisemissa

Miksi: Luonnon rauhoittava voima ja uudenlaiset treenikokemukset

Tähtihetket: Meditaatiohetki auringonlaskussa sateenkaaren leikitellessä horisontissa


Päivämme vaeltajina sisälsi Eino Leinon polun ja läskipyöräretkeilyn lisäksi pienen joogaseikkailun, joka pääsi ylittämään odotuksemme. Vuokatin luonto tarjoili parastaan yöttömän yön auringon maalatessa maisemia punaisiksi samalla, kun horisontissa siintävä sateenkaari kruunasi luontonäytelmän.

Auringonlaskussa vaaralle ja takaisin

Joogamatot kulkivat selässämme koko vaeltajapäivän ajan, mutta pyöräilyn maistuessa makoisalta meinasi joogapysähdys jäädä lähes tekemättä. Onneksi päätimme vielä illan päätteeksi piipahtaa vaaran päälle ihailemaan auringonlaskua! Valinta oli oikea, sillä koko päivän fatbike-pyörillä sotkeneet lihakset kiittivät tarpeellisesta kehonhuoltohetkestä.

Luonnossa joogailu on jotain, mitä ei liikuntakeskuksella tai joogastudiolla pääse kokemaan. Jokainen joogaa harrastanut ymmärtää sen raittiissa ilmassa syntyvän vapaudentunteen, kun ympärillä on naapurijoogin varpaiden sijaan pelkkää tilaa.

Parasta on se, ettei omaehtoiseen luontojoogailuun tarvitse olla gurutasoinen joogi, sillä harjoitusta ei tarvitse suorittaa. Riittää, kun saavut paikalle ja liikutat kehoasi siten, mikä tuntuu hyvältä. Ja ennen kaikkea: muistat nauttia ympäröivistä maisemista.

Joogaharjoituksemme sisälsi muun muassa aurinkotervehdyksiä, pyöräilypäivän jälkeisiä hyvältä tuntuvia lonkankoukistajan avauksia, ihanasti avaavia kiertoliikkeitä sekä rauhoittavan meditaatiohetken. Tärkeää ei kuitenkaan ollut se mitä teimme, vaan se, miltä harjoitus tuntui. Rentouttavalta, avaavalta, tarpeelliselta.

Sateenkaaria ja kuumailmapalloja

Kesäillassa oli ripaus Vuokatin taikaa, kun auringonlaskun kruunasi taivaanrannassa siintävä sateenkaari. Kauempana satoi, mutta vaaran päällä joogailevat ja reippailevat luontoretkeilijät pysyivät kuivina.

Luonnossa ajan viettäminen on parhaimmillaan kuin meditointia. Stressitasot laskevat ja pingispallon lailla poukkoileva mieli rauhoittuu, kun antaa katseen viipyillä horisontissa ja hengityksen tasaantua raittiissa ilmassa.

Joogaharjoituksen jälkeistä olotilaa voisi kuvailla sanoilla selkeä, keveä, tasapainoinen ja rauhallinen. Lisäksi harjoituksen vaikutus tuntuu vain korostuvan, kun sen tekee ulkona. Pallomme monessa kolkassa reissanneena voin käsi sydämellä sanoa, että Suomen luonto on maailman parhaita paikkoja viettää aikaa, vaeltaa, retkeillä ja joogailla. Kainuun monimuotoiset maisemat komeilevat maamme kärkikahinoissa.

Ihan kuin vaeltajapäivämme ei olisi muutenkin ollut ikimuistoinen, saimme joogahetken loppuhuipennukseksi vielä ihailla auringonlaskussa lipuvia kuumailmapalloja! Alan harrastajat ympäri maailmaa sattuivat Kainuuseen kanssamme samana viikonloppuna.

Vaaralta alas kavutessamme tunsimme olomme kiitollisiksi kaikesta, mitä olimme jo ehtineet kokemaan tietäen samalla, että lisää oli luvassa. Olikin aika painella unille ja valmistautua viimeiseen aktiivilomapäivään. Päätähuimaaviin vesiurheiluseikkailuihimme voit tutustua täällä!


TÄRPIT DIY-JOOGARETRIITTIIN:

  • Varaa mukaasi joustavat vaatteet, vesipullo, ja mahdollinen joogamatto (ilmankin pärjää, jos ei pelkää hiekkaa ja neulasia).
  • Reippaile Vuokatin vaaran päälle tai haluamaasi luontokohteeseen, ja etsi joogamatolle mahdollisimman tasainen kohta. Maisemista plussaa!
  • Älä stressaa jooga-asanoiden oikeaoppisuudesta tai siitä, yltävätkö sormesi varpaisiin. Tärkeämpää on, että kuuntelet kehoasi ja liikut siten, mikä tuntuu hyvältä. Voit vaikka vain venytellä ja hengitellä ja antaa mielen rauhoittua luonnon vaikutuksesta.
  • Luonto on upea paikka harjoitella tietoista läsnäoloa. Älä vilkuile puhelinta, vaan keskity ympäröiviin maisemiin. Tarkkaile yksityiskohtia, hengittele raitista ilmaa.
  • Pysähdy tutkimaan ympäristöäsi kuin lapsi konsanaan – huomaat nopeasti löytäväsi lukuisia kiehtovia yksityiskohtia, jotka jäävät vauhdin huumassa näkemättä.
  • Vuokatin ympäristössä on useita merkittyjä vaellusreittejä, joiden varrelta löytyy mukavia retki- ja joogailupaikkoja. Valitse reittisi etukäteen ja kysy vaikka Sportin vastaaotosta vinkkejä valintaan!

VARAA  UNELMIESI AKTIIVILOMA >>

Takaisin ylös