Hieronnan ammattitutkinto 150 osp

Opiskele hyvinvoinnin ammattilaiseksi

Oletko kiinnostunut ihmiskehon rakenteesta ja toiminnasta? Haluatko auttaa erilaisia ihmisiä heidän tuki- ja liikuntaelimistöön liittyvissä haasteissaan? Opiskele hierojaksi VuokattiSportAcademyssa. Saat monipuolisen ammattitaidon toimia erilaisten asiakkaiden hyvinvoinnin edistäjänä. Valmistuttuasi voit työskennellä koulutettuna hierojana liikunta-, terveys- ja sosiaalialan asiakaspalvelutehtävissä joko itsenäisenä yrittäjänä tai toisen palveluksessa. 


Joustava monimuoto-opiskelu sopii monelle  

Hieronnan ammattitutkinnon opinnot toteutetaan käytännönläheisesti ja ammattitaitoa harjoitellaan ohjatuissa, aidoissa asiakastilanteissa omalla hierontapolillamme. Monimuoto-opiskelu mahdollistaa päivätyön ja opiskelun  yhdistämisen ja se sopii mainiosti myös aktiiviurheilijoille, jotka haluavat kehittää itseään ammatillisesti jo urheilu-uran aikana. Monet meillä opiskelleet ovat kertoneet, että hieronnan ammattitutkinnon opiskelu on kuin mielekäs harrastus, jossa uuden oppimisen lisäksi on mahdollista hankkia uusi ammatti. Opintoihin sisältyvät lähijaksot ovat irtiottoja arjesta, samanhenkisten ihmisten kohtaamisia Vuokatti Sportin urheilullisessa ympäristössä.  

Hierojakoulutuksemme on mukana Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa, mikä mahdollistaa opiskelun ja urheilun saumattoman yhdistämisen opintojen aikana.  Lisätietoja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiasta.

Opintojen yhteydessä sinulla on mahdollisuus suorittaa valinnaisena tutkinnon osana Yksilöllisen liikunnanohjauksen -opinnot (25 osp). Nämä opinnot ovat osa opintokokonaisuutta, joka tähtää Personal Trainer -sertifikaattiin. 


Erikoistu urheiluhierontaan

Suoritettuasi hieronnan ammattitutkinnon sinulla on mahdollisuus opiskella Hieronnan erikoisammattitutkintoon kuuluva tutkinnon osa Urheilijan lihashuolto (45 osp). Tutustu opintoihin tästä.


Opintojen sisältö

Hieronnan ammattitutkintoon johtavan koulutuksen opinnot perustuvat Opetushallituksen laatimiin Hieronnan ammattitutkinnon perusteisiin, joihin voit tutustua tästä.

Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen oppimisen ja kehittymisen suunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan opiskelijan aiempi osaaminen ja suunnitellaan yksilöllinen opintopolku. 

Koulutus (150 osp) rakentuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.

Tutkinnon pakolliset osat, 100 osp:

 • Tuki- ja liikuntaelinongelmaisen potilaan terveyden ja toimintakyvyn edistäminen, 70 osp
 • Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrittäjänä toimiminen, 30 osp

Tutkinnon valinnaiset osat, 50 osp:

 • Raajanivelten liikkuvuuden edistäminen, 25 osp
 • Ikääntyvän potilaan hieronta, 25 osp
 • Kansansairauksien ennaltaehkäiseminen hierojan työssä, 25 osp
 • Yksilöllinen liikunnan ohjaaminen, 30 osp

Opintojen aikataulu

Vuokatti Sport Academyssä voit suorittaa Hieronnan ammattitutkinnon valitsemalla kahdesta erilaisesta koulutusvaihtoehdosta. Molemmat koulutusvaihtoehdot koostuvat lähiopetusjaksoista, koulutussopimusjaksoista sekä etätehtävistä ja itsenäisestä opiskelusta. Koulutusvaihtoehdot eroavat koulutuksen keston ja lähiopetusjaksojen aikataulutuksen mukaan. Ensimmäinen vaihtoehto kestää opiskelijan aiemmasta osaamisesta riippuen noin vuoden ja siinä lähijaksot pidetään tiistaista torstaihin keskimäärin 2 – 3 kertaa kuukaudessa. Toisessa vaihtoehdossa, joka kestää noin 1,5 vuotta lähijaksot pidetään torstaista lauantaihin noin kerran kuukaudessa. 

To-la -monimuotoryhmän aikataulut, lähiopetus toteutetaan keskimäärin kerran kuukaudessa järjestettävinä kolmen päivän jaksoina (to-la). Heinäkuussa ei ole lähiopetusjaksoja:

Lähijaksot huhtikuussa 2021 alkaneelle ryhmälle: 

2021: 7. – 9.10., 28. – 30.10. ja 9. – 11.12.

2022: julkaistaan myöhemmin

Lähijaksot marraskuussa 2021 alkavalle ryhmälle:

2021: 11. – 13.11., 25. – 27.11. ja 16. – 18.12.

2022: 20. – 22.1., 17. – 19.2., 17. – 19.3., 28. – 30.4., 12. – 14.5., 9. – 11.6., 4. – 6.8., 18. – 20.8., 7. – 10.9., 22. – 24.9., 13. – 15.10., 10. – 12.11. ja 24. – 26.11.2022

___________________________________________________________

Ti-to -monimuotoryhmän aikataulut:

Lähijaksot elokuussa 2021 alkaneelle ryhmälle:

2021: 21. – 23.9., 12. – 14.10., 2. – 4.11., 23. – 25.11., 14. – 16.12.

2022: julkaistaan myöhemmin


Näytä osaamisesi käytännössä!

Hieronnan ammattitutkinnon perusteissa edellytetty ammattitaito ja osaaminen osoitetaan näytöillä tutkinnonosittain.


Kustannukset

Koulutuksen hinta on 600 euroa sisältäen koulutuksesta aiheutuvia kuluja ilman ruokia ja majoitusta. 

Opiskelijaetuihin kuuluu Vuokatti Sportin suorituspaikkojen kuten esimerkiksi hiihtotunnelin ja ensilumenladun maksuton käyttö. Lisäksi opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa opintojen aikana Vuokatti Sportin tarjonnassa olevia avoimen yliopiston opintoja opiskelijahinnoin. 

Ammattitutkintostipendi ja opintotuki

Työllisyysrahasto myöntää ammattitutkinnon suorittaneille stipendejä tietyin ehdoin. Lisätietoa stipendeistä löydät Työllisyysrahaston sivuilta tästä linkistä.

Opiskelijat voivat hakea koulutukseen opintotukea Kelalta / aikuisopintotukea Työllisyysrahastosta.

Ruokailut opiskelupäivinä

Lähiopetuspäivien aikana opiskelijoilla on mahdollisuus ruokailla opiskelijahinnoin Vuokatti Sportin Ravintola O’laksessa. Ruokailut maksetaan O’laksen kassalle, samalla tulee esittää opiskelijakortti.

 • aamiainen 7 €
 • keittolounas 8,50
 • lounas 10,50
 • päivällinen 11,50

Majoitus opiskelupäivinä

Lähiopetuspäivien aikana opiskelijoilla on mahdollisuus yöpyä opiskelijahinnoin Vuokatti Sportissa. Opiskelija varaa tarvitsemansa majoituksen lähijaksojen ajaksi hyvissä ajoin ennen lähijakson alkua Vuokatti Sportin myyntipalvelusta, myyntipalvelu@vuokattisport.fi tai 08 6191 500 

 • majoitus 35 €/vrk sis. aamiainen 
 • hh-lisä 25 €/vrk 

Opiskelija-asuntoa tai vuokra-asuntoa voi hakea Kiinteistöosakeyhtiö Sotkanmaalta. Opiskelija-asuntoa haettaessa oppilaitos-kohtaan kirjoitetaan KAO / Vuokatti Sport Academy.

Yhteystiedot: Kiinteistö Oy Sotkanmaa, www.sotkanmaa.fi ja suora linkki opiskelija-asunnon hakuun: opiskelija-asunnon hakulomake


Jatkuva haku

Koulutukseen on jatkuva haku, voit täyttää ja jättää hakemuksen vaikka jo tänään. Koulutuksen järjestäjä on sinuun yhteydessä noin viikon sisällä ja sovitte ajan valintahaastattelulle.  

Ti-to -ryhmän haastattelut suoritetaan toukokuussa ja valinnat tehdään viikolla 22. Kesän aikana hakeneet opiskelijat haastatellaan heinä-elokuun vaihteessa ja valinnat tehdään viikolla 31. Valittu opiskelijaryhmä aloittaa opinnot vuosittain elokuun alussa ja opinnot kestävät noin vuoden. 

To-la –ryhmä aloittaa opintonsa marraskuussa ja heidän valintahaastattelunsa suoritetaan syyskuussa ja valinnat tehdään viikolla 36. Huhtikuussa aloittavan ryhmän valintahaastattelut pidetään helmikuussa ja valinnat tehdään viikolla 9.  

Opiskelijavalinta suoritetaan hakemuksen sekä henkilökohtaisen haastattelun perusteella. Odotamme sinulta hyvää toimintakykyä, kykyä itsenäiseen opiskeluun ja soveltuvuutta palvelualalle. Voit suorittaa vain yhtä ammattitutkintoa kerrallaan. Jos sinulla on työpaikka ja työnantajasi on sitoutunut oppisopimuskoulutukseen, niin voit opiskella myös oppisopimuksella.

KOULUTUKSEN TERVEYDENTILAVAATIMUKSET >>

SÄHKÖINEN HAKULOMAKE ti-to -ryhmään >>

SÄHKÖINEN HAKULOMAKE to-la -ryhmään>>


Tiedustelut

Opettaja, ti-to -ryhmä
Päivi Vähäsöyrinki
Puh. 044 715 9667
paivi.vahasoyrinki@vuokattisportacademy.fi

Opettaja, to-la -ryhmä 
Arto Immonen 
Puh. 044 715 9654 
arto.immonen1@vuokattisportacademy.fi 

Opinto-ohjaaja
Mira Tuononen
Puh. 044 710 1140
mira.tuononen@vuokattisportacademy.fi


Kaikki yhteystietomme löydät tästä.

Takaisin ylös