Urheilijan lihashuolto -hieronnan erikoisammattitutkinnon tutkinnon osa 45 osp

Vahvista osaamistasi urheilijoiden hierojana 

Urheilijan lihashuolto –tutkinnon osa on suunniteltu urheilijoiden ja aktiivisesti liikuntaharrastavien henkilöiden parissa työskenteleville hierojille. Opit arvioimaan urheilijan lihashuollon tarpeita ja asettamaan lihashuollolle tavoitteet, jotka nivoutuvat osaksi harjoitus- ja kilpailuohjelmaa. Perehdyt tavallisimpiin urheiluvammoihin ja opit niiden ennaltaehkäisyä ja hoitamista. Pääset myös opettelemaan erilaisia teippaustekniikoita. Lisäksi opit soveltamaan hieronnan tekniikoita urheilijan lihashuollossa ja käyttämään spesifejä urheiluhieronnan tekniikoita kuten faskia-tekniikoita ja triggerpiste-käsittelyä. Koulutuksessa käydään läpi myös muita lihashuoltoon liittyviä menetelmiä kuten passiivisia venytystekniikoita. Lisäksi syvennät taitojasi ohjata urheilijaa omatoimiseen lihashuoltoon.


Opiskele joustavasti monimuotokoulutuksessa

Hieronnan erikoisammattitutkintoon sisältyvä tutkinnon osa Urheilijan lihashuolto toteutetaan monimuotokoulutuksena, joka koostuu kahden päivän mittaisista lähiopiskelujaksoista (pe-la) Vuokatissa sekä omatoimisesta etäopiskelusta ja hieronnan harjoittelusta. Koulutuksen pääsyvaatimuksena on aiemmin suoritettu Hieronnan ammattitutkinto ja SORA-lainsäädännön mukainen terveydentila. Lisäksi koulutuksen suorittaminen edellyttää mahdollisuutta toimia vähintään kahden urheilijan tai aktiiviliikkujan lihashuollon vastuuhenkilönä koulutuksen ajan.

Jokaiselle opiskelijalle tehdään opintojen alussa henkilökohtainen oppimisen ja kehittymisen suunnitelma, jossa huomioidaan aiemmin hankittu osaaminen ja suunnitellaan opintojen kokonaisuus ja aikataulu. Urheilijan lihashuolto tutkinnon osan suorittaminen kestää noin puoli vuotta ja ajoittuu elokuu – joulukuu väliselle ajanjaksolle.

Seuraava koulutus alkaa elokuussa 2024.


Opintojen aikataulu

Urheilijan lihashuollon kevään lähipäivät:

  • 25.-26.1.
  • 15.-16.2.
  • 21.-22.3.
  • 18.-19.4.
  • 23.-24.5.

Ammattitaito ja osaaminen osoitetaan näytöillä

Urheilijan lihashuolto –tutkinnon osaan liittyvä osaaminen ja ammattitaito osoitetaan näytössä käytännön työtehtävissä. Näytöt suunnitellaan jokaiselle opiskelijalle henkilökohtaisesti.


Kustannukset

Koulutus on maksutonta. Opiskelija vastaa mahdollisten oppikirjojen ja muiden oppimateriaalien hankkimisesta sekä majoitus-, ruokailu- ja matkakuluistaan.

Opiskelijoiden etuihin kuuluu Vuokatti Sportin suorituspaikkojen kuten esimerkiksi hiihtotunnelin ja ensilumenladun maksuton käyttö. Lisäksi opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa opintojen aikana avoimen yliopiston opintoja opiskelijahinnoin.

Majoitus opiskelupäivinä

Lähiopetuspäivien aikana opiskelijoilla on mahdollisuus yöpyä opiskelijahinnoin Vuokatti Sportissa. Opiskelija varaa tarvitsemansa majoituksen lähijaksojen ajaksi hyvissä ajoin ennen lähijakson alkua Vuokatti Sportin myyntipalvelusta, myyntipalvelu@vuokattisport.fi tai 08 6191 500

  • majoitus jaetussa huoneessa 40 €/vrk sis. aamiainen
  • 1 hh-lisä 30 €/vrk

Ruokailut opiskelupäivinä

Lähiopetuspäivien aikana opiskelijoilla on mahdollisuus ruokailla opiskelijahinnoin Vuokatti Sportin Ravintola O’laksessa. Ruokailut maksetaan O’laksen kassalle, samalla tulee esittää opiskelijakortti.

aamiainen 9 €
keittolounas 9,50 €
lounas 11,50 €
päivällinen 17,00 €


Hakeminen koulutukseen

Koulutukseen on jatkuva haku.

Jos sinulla on työpaikka ja työnantajasi on sitoutunut oppisopimuskoulutukseen, niin voit opiskella myös oppisopimuksella.

Pääset tästä KAO:n sivuille jatkuvan haun SÄHKÖISELLE HAKULOMAKKEELLE >>


Tiedustelut

Opettaja
Päivi Vähäsöyrinki
Puh. 044 715 9667
paivi.vahasoyrinki@vuokattisportacademy.fi

Opinto-ohjaaja
Päivi Haverinen
Puh. 044 797 0832
paivi.haverinen@kao.fi


Kaikki yhteystietomme löydät tästä.

Takaisin ylös