Anaerobisen kapasiteetin testit

Kenelle? Testi soveltuu maastohiihtosuksilla kilpaileville huippu-urheilijoille sekä tavoitteellisille kilpakuntoilijoille.

Miksi? Testillä määritellään anaerobista kapasiteettia, tehoa ja taloudellisuutta sekä hermolihasjärjestelmän toimintakapasiteettia. Toisin sanonen testillä selvitetään ominaisuuksia mitä tarvitaan maksimaalisen hapenottokyvyn tehoa suuremmilla tehoilla lyhyissä suorituksissa. Testi kertoo sprinttiominaisuuksista ja niiden kehittymisestä.

Miten? Testi tehdään joko sauvaloikalla tai rullasuksilla hiihtämällä valitulla tekniikalla. Rullahiihdon tekniikkavaihtoehdot ovat wassu tai tasatyöntö. Testissä edetään 20 sekunnin kuormia 100 sekunnin palautuksella. Sauvaloikkatestissä nousevat sekä nopeus, että kulma, kun taas hiihtotestissä kasvaa vain nopeus. Testi tehdään siihen asti, kun urheilija ei pysy enää maton vauhdissa mukana. Testin aikana mitataan laktaatteja sormenpääverinäytteestä jokaisen kuorman välissä

Mitä asiakas saa? Testistä analysoidaan 3, 5, 7, 10 ja 13 mmol/l laktaattitason tehot, joiden mukaan suorituskykyharjoittelua ohjataan. Testistä tulee hiihtotestien osalta tekniikkaohjeet. Lisäksi testi videoidaan Coachtech-järjestelmällä, jonka kautta asiakas pääsee katsomaan videotallenteet ja lasketut muuttujat testistä.

 

Anaerobisen kapasiteetin testi – Protokolla

Miksi Aerobisen ja Anaerobisen kapasiteetin testit ovat tärkeitä hiihtäjille?

Coachtech hiihtotestien muuttujat ja niiden määrittelyt TÄSTÄ!

 

KYSY LISÄÄ JA VARAA TESTISI TÄSTÄ >>

Takaisin ylös