Aerobisen kapasiteetin testi

Kenelle? Testi soveltuu maastohiihtosuksilla kilpaileville huippu-urheilijoille sekä tavoitteellisille kilpakuntoilijoille.

Miksi? Pitkä aerobisen kapasiteetin testi tehdään henkilön kestävyyskunnon ja maksimaalisen hapenottokyvyn mittaamiseksi. Testi kertoo normaalimatkojen (5 km ja yli) ominaisuuksista ja kehittymisestä. Testi olisi hyvä tehdä kaksi tai kolme kertaa kaudessa kehittymisen seuraamiseksi ja harjoitusohjeiden tarkentamisesi.

Miten? Testi tehdään sauvakävelemällä tai rullasuksilla hiihtämällä valitulla tekniikalla. Hiihtotestien tekniikkavaihtoehdot ovat wassu tai tasatyöntö. Testissä edetään kolmen minuutin vakiokuormia nousevalla teholla niin että seuraava kuorma on hieman edellistä raskaampi. Sauvakävelytestissä nousee sekä kulma että nopeus, hiihtotestit tehdään vakiokulmaan niin että vauhti nousee joka kuormalle. Testi tehdään uupumukseen asti. Testin aikana mitataan laktaatteja sormenpääverinäytteestä jokaisen kuorman välissä, jolloin matto pysäytetään. Lisäksi testin aikana mitataan hapenkulutusta kannettavalla hengityskaasuanalysaattorilla.

Mitä asiakas saa? Testin tuloksena analysoidaan aerobinen ja anaerobinen kynnys sekä maksimaalisen hapenoton taso. Testistä tulee myös yksilölliset ohjeet sykealueista eri harjoitustehoille sekä harjoitteluohjeet. Testistä tulee hiihtotestien osalta tekniikkaohjeet. Lisäksi testi videoidaan Coachtech-järjestelmällä, jonka kautta asiakas pääsee katsomaan videotallenteet ja lasketut muuttujat testistä.

 

Aerobisen kapasiteetin testi – Protokolla

Miksi Aerobisen ja Anaerobisen kapasiteetin testit ovat tärkeitä hiihtäjille?

Coachtech hiihtotestien muuttujat ja niiden määrittelyt TÄSTÄ!

 

KYSY LISÄÄ JA VARAA TESTISI TÄSTÄ >>

Takaisin ylös