Talvireitit

Sotkamon kunta on tehnyt kattavan infopaketin talvireiteistä:
TALVIREITIT
Kunnostetut talvikävely- ja pyöräilyreitit loistava vaihtoehto ulkoiluun. Reitit ovatkin ikäihmisten, koiran ulkoiluttajien ja muiden liikkujien ahkerassa käytössä.
  • Sotkamossa Hiukasta lähtee noin 3 km pituinen talvireitti, jossa voi kävellä ja talvipyöräillä. Reitti yhdistyy Pöllyvaaran talvireittiin Rytilahdessa. Voit lähteä myös talvireittiä pitkin Hiukasta Hirvensaareen ja Leivolankylälle.
  • Leivolankylältä pääsee Leivola-Vuokatinhovi talvireitille. Reitin lähtöpaikka Leivolassa on Käpymetsän päiväkodin takana ja Vuokatissa Vuokatinhovin kohdalla. Reitin pituus on n. 2,5 km. Talvireitillä voi talvipyörällä ja kävellä.
  • Talvireitti Sotkamossa sijaitsee Salmelan koululta Eskonsaareen kulkevan hiihtoladun vieressä. Eskonsaaressa on kunnan ylläpitämä nuotiopaikka. Salmelan koulun rannasta matkaa Eskonsaareen on n. 1 km, joten tämä on loistava retkikohde koko perheelle. Lisäksi Sotkamojärvelle on ajettu erillinen kävelyreitti Levätie-Niemitie-Uimatie-Kirkkotie välille sekä järven ylitykseen Uimatieltä Sopalantielle.
  • Vuokatissa talvireitti kulkee Jäätiönlammen reitillä, joka yhdistyy Katinkullan puolella Jäätiön helpporeittiin. Jäätiön helpporeitti (2km) on monikäyttöreitti, jossa hiihtämisen lisäksi on sallittua kävely ja talvipyöräily. Vuokatinvaaran suosituilla lähiretkeilyreiteillä Eino Leino, Sapporo ja UKK-reitin osalla sekä muilla poluilla on paljon liikkujia, joiden ansiosta reiteille on syntynyt talvipolkuja. Näitä polkuja pitkin pääsee liikkumaan ilman lumikenkiä tavallisilla talvikengillä.
📲Talvireiteistä Hiukan rantareitti, Pöllyvaaran reitti, Leivola-Vuokatinhovi reitti ja Katinkullan talvipyöräilyreitti löytyvät liikuntapaikkojen kunnossapidon seurantajärjestelmästä:

Takaisin ylös