Veteraanien MM-hiihdot päätökseen vapaan tyylin pitkillä matkoilla

Vuoden 2024 Veteraanien MM-hiihdot saatiin Vuokatissa päätökseen perjantaina vapaan tyylin pitkien matkojen kilpailuilla. Päivän kilpailuihin oli ilmoittautunut yli 250 hiihtäjää, joten luvassa oli hurja määrä tiukkoja taisteluja viimeisten matkojen kunniaksi!

Naisten sarjoissa päivän kilpailumatkat olivat 15, 20, ja 30 kilometrin mittaisia. 15 kilometrin matkalla päivän nopein hiihtäjä oli F09 sarjan voittanut Hilkka Riihivuori, joka nappasi päivän kilpailuista jo viidennen kultamitalinsa. 20 kilometrin matkalla kovinta vauhtia piti F08 sarjan voittanut Sirpa Pääkkönen, kun taas 30 kilometrin nopein oli F03 sarjan voittanut Sini Alusniemi.

Miesten puolella kilpailtiin joko 15 kilometrin tai 30 kilometrin matkoilla ikäsarjan mukaan. 15 kilometrillä päivän nopein hiihtäjä oli M10 sarjan voittanut Harri Mäkelä loppuajallaan 50.17,5. 30 kilometrillä sen sijaan nopeinta vauhtia piti M03 sarjan voittanut Vesa Tiihonen, kuka selvitti reitin loppuajassa 1.19.13,9.

Kaiken kaikkiaan viimeisenä päivänä nähtiin tasaiset kilpailut ja voittajia löytyi monesta maasta, sillä Suomen lisäksi kultamitalit menivät Ranskaan, Sveitsiin, Viroon, Latviaan, Romaniaan, USA:han, Ruotsiin ja Ukrainaan. Seuraavan kerran mitalit ovat jaossa Sveitsin Klostersissa, jossa kilpaillaan Veteraanien MM-hiihdot maaliskuussa 2025.