VUOKATIN HUIPPU-URHEILUVIIKKO 25-28.6.2024

Juhannuksen jälkeisellä viikolla ensimmäistä kertaa järjestettävä Vuokatin Huippu-urheiluviikko on tapahtuma, jonka pääfokuksena on puhe urheilusta. Tapahtuman ohjelmakokonaisuus muodostuu huippu-urheilutapahtumista, seminaareista, paneelikeskusteluista ja messuista. Huippu-urheiluviikko kokoaa urheiluyhteisön Vuokattiin 25.-28. kesäkuuta.

Vuokatin Huippu-urheiluviikko tuo osaajia eri osa-alueilta keskustelemaan ajankohtaisista urheiluun linkittyvistä aiheista, joita yhteiskunnallinen keskustelu ei tuo riittävästi esille. Seminaarien teemoina ovat muun muassa huippu-urheilun nykyinen tila ja tulevaisuus, urheilun rahoitus, rahapelialan tulevat muutokset ja niiden vaikutukset, yhteiskunnan liikkumattomuusvelka, lasten ja nuorten liikkuminen, vastuullisuus urheilussa sekä valmentautuminen. Puhujina ja panelisteina nähdään edustajia muun muassa Opetus- ja kulttuuriministeriöstä, Olympiakomiteasta, Läpimurtosäätiöstä, KIHU:sta, lajijärjestöistä sekä urheilun kaupallisten toimijoiden ja sponsoroinnin parista.

Viikon ohjelmaa rytmittävät myös erillinen Urheilu Business Forum sekä huippu-urheilutapahtumat, kuten Vuokatin Aateli Racen 20-vuotisjuhlakilpailu ja Sotkamon Jymyn Superpesis-ottelu.

– Olemme saaneet jo nyt kasaan hyvin merkittävän ohjelmasisällön ja rakennamme edelleen sisältöä Vuokatin Huippu-urheiluviikkoon. Olemme tyytyväisiä siitä, minkälaisen vastaanoton tällainen nimenomaan urheiluun ja keskusteluun urheilun ympärillä keskittyvä tapahtuma on saanut. Nyt nostetaan kissa pöydälle, kuten tavataan sanoa, ja puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä, toteaa tapahtuman projektijohtaja Jari-Pekka Jouppi.

Vuokatin Huippu-urheiluviikko tullaan jatkossa järjestämään vuosittain vaihtuvin teemoin. Ajankohta on aina juhannuksen jälkeinen viikko. Jo nyt suunnitellaan ja työstetään seuraavan vuoden ohjelmaa ja puhujia.

– Tarkoitus on kasvattaa Vuokatin Huippu-urheiluviikkoa vuosittain suuremmaksi ja vaikuttavammaksi tapahtumaksi. Haluamme kerätä suomalaisen urheiluväen keskustelemaan liikuntaan ja urheiluun liittyvistä haasteista sekä mahdollisuuksista. Samaan aikaan haluamme nostaa esille urheilun tulevia isoja teemoja. Tänä vuonna esittelyssä ovat esimerkiksi suunnistuksen 2025 MM-kisat Pohjois-Savossa ja Trondheimin 2025 MM-hiihdot, kertoo Jouppi.

Vuokatin Huippu-urheiluviikon mahdollistajina ovat muun muassa Kainuun Liitto, Sotkamon kunta, Vuokatin Matkailukeskus Oy, paikalliset yritykset sekä sponsorikumppanit ja hankekumppanina toimii Kainuun ammattikorkeakoulu.

 

Lisätietoja
Jari-Pekka Jouppi
Vuokatin Huippu-urheiluviikon projektijohtaja
puh. 0400-803713

Takaisin ylös