Masters World Cup 2024 kokoaa hiihtokonkarit jälleen Vuokattiin

Masters World Cup palaa Suomeen ja Vuokattiin kahdeksan vuoden tauon jälkeen, kun kilpailut hiihdetään tutuissa Urheiluopiston maastoissa 9.-16.2.2024. Kilpailuihin on ilmoittautunut yli 550 osallistujaa yhteensä 27 eri maasta. Suomen joukkue osallistuu kilpailuihin historiallisen suurella joukkueella, sillä Suomesta osallistujia on yli 200!

Kilpailupäiviä on yhteensä viisi ja kilpailumatkat vaihtelevat 5 km ja 30 km välillä. Kilpailuihin on mahdollista osallistua molemmilla tyyleillä, sillä mitaleita on jaossa kolmessa vapaan tyylin ja kolmessa perinteisen tyylin kilpailussa. Lisäksi kisaohjelmaan kuuluu myös 4 x 5 kilometrin viestit. Kilpailijat on jaettu 13 eri sarjaan ikäryhmittäin, nuorimpien osallistujien ollessa syntynyt vuonna 1993 ja kokeneimman, Yhdysvaltojen Charles Frenchin, ollessa syntynyt vuonna 1926!

 

Luvassa hyvän mielen kilpailut – ihmisen mitta ei tule mitaleista

Kajaanilainen Aito Pennanen osallistuu Masters MM-hiihtoihin jo seitsemännen kerran. Kisoja on tullut kierrettyä niin Euroopassa, kuin Pohjois-Amerikassa ja tunnelma on aina ollut erinomainen.

”Kyllä näissä Masters kisoissa on joka kerta aistittavissa poikkeuksellisen suuri kunnioitus toisia ihmisiä kohtaan ja todella hieno yhteenkuuluvuuden tunne kisapaikoilla. On sitten kilpakumppanit olleet suomalaisia tai ulkomaalaisia niin aina on tultu hyvin juttuun ja kisaviikon aikana sosiaaliset suhteet vahvistuu.”

Myös Pennanen on iloinen erityisesti suomalaisten osallistujien kasvaneesta määrästä.

”Ilolla olen pannut merkille erityisesti suomalaisten runsaan osallistujamäärän. Vaikka itsekin olen kiertänyt kisoja vuosia niin varmaan puolet osallistujista on sellaisia, kenen en muista aiemmin veteraanikisoihin osallistuneen! Haluankin kannustaa kaikkia osallistumaan myös jatkossa ja toivon, että tällaisten tapahtumien kautta mahdollisimman moni saisi intoa liikuntaan omassa arjessa. Näiden kisojen osallistujakaarti on sellaista, ketkä ymmärtävät, ettei ihmisen mitta tule mitaleista vaan tärkeintä on osallistua ja päästä nauttimaan liikunnallisesta elämäntavasta yhdessä kanssakilpailijoiden kanssa”, Pennanen päättää.

 

Järjestelyissä korostuu yhteistyön merkitys

Kisojen järjestelyistä päävastuu on Vuokatti Sportilla, joka organisoi koko kisatapahtumien kulun aina majoituspalveluista ravintolatoimintaan ja kisatapahtumista loppubankettiin. Kokeneillekin kisajärjestäjille Masters MM-hiihdot ovat kova ponnistus, joita on valmisteltu jo pitkään.

”Kisoja on valmisteltu n. 1,5 vuotta, mikä voi kuulostaa pitkältä ajalta, mutta kaiken muun ’normaalin työn’ ohessa aika menee yhdessä hujauksessa. Onneksi meillä on upea tiimi ja kokemusta eri kokoisten tapahtumien järjestämisestä jo vuosien ajalta niin asiat ei tule yllätyksenä. Koko oma organisaatiomme on myös näissä kisoissa tavalla tai toisella mukana. Pelkkä oma organisaatio ei näin isojen pyörittämiseen kuitenkaan riitä ja meille elintärkeitä yhteistyökumppaneita ovat mm. Kainuun Ammattiopisto, Kajaanin Ammattikorkeakoulu ja Sotkamon kunta”, toteaa kilpailuiden pääsihteeri Ann-Mary Ähtävä.

 

Kisasivut: www.mwc2024.com

Lisätiedot:

Pääsihteeri: Ann-Mary Ähtävä, ann-mary.ahtava@vuokattisport.fi, +358 44 307 5759

Tapahtumakoordinaattori: Mette Leskinen, mette.leskinen@vuokattisport.fi, +358 40 356 0155

Media ja viestintä: Topi Kuorelahti, topi.kuorelahti@vuokattisort.fi, +358 44 414 8883

Takaisin ylös