Liikunnanohjauksen perustutkinto 2019-2022

Saat hyvät valmiudet toimia liikuntaan liittyvissä työtehtävissä mm. matkailu- ja hiihtokeskuksissa. Erityistavoitteenamme on kouluttaa etenkin talvilajeihin erikoistuvia, innostuneita ja kannustavia liikunnan monitoimiosaajia.

 

Liikuntaneuvojana voit erikoistua terveyttä edistävään liikuntaneuvontaan, valmentamiseen ja seuratoimintaan tai liikunnan palvelutuotantoon.

Liikuntaneuvojat työskentelevät liikunnan ohjaajina, liikuntaneuvojina, ryhmäliikunnan ohjaajina, kuntosaliohjaajina, uimavalvojina, soveltavan liikunnan ohjaajina, työhyvinvoinnin edistäjinä, valmentajina, iltapäivätoiminnan ohjaajina, liikunnallisten elämyspalvelujen ohjaajina ja tuottajina sekä personal trainereina.

Opiskelu on kokopäiväistä ja kestää henkilökohtaistamisesta riippuen keskimäärin peruskoulupohjaisena 2,5 – 3 vuotta ja ylioppilaspohjaisena noin 2 vuotta.


Opetussuunnitelma

Koulutuksen sisältö perustuu Opetushallituksen vahvistamiin tutkinnon perusteisiin.

Koulutus toteutetaan opetussuunnitelman mukaisesti: Ammatilliset tutkinnon osat (145 osp) |  Yhteiset tutkinnon osat (35 osp) |

LPT -koulutuksemme on mukana Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa, mikä mahdollistaa opiskelun ja urheilun yhdistämisen opintojen aikana.  Lisätietoja www.vuokattirukaurheiluakatemia.fi

Opiskeluaika: 1.8.2019 – toukokuu 2022


Koulutuksen hinta

Liikunnanohjauksen perustutkinnon opiskelijoille kuuluu opetussuunnitelman mukaisina opiskelupäivinä maksuton opetus, majoitus ja ruokailut.

Opiskelijat voivat hakea valtion opintotukea.


Hakeminen koulutukseen

Haku syksyllä 2019 alkavalle tutkinnolle
(LPT 10) kevään 2019 valtakunnallisessa yhteishaussa (19.2. – 12.3.2019). Haku oppilaitokseen: Kainuun Ammattiopisto, Vuokatin Urheiluopisto.

Hakemukset tallennetaan  opintopolku.fi – hakujärjestelmään
viimeistään 12.3.2019 klo 15:00 mennessä.

Suoraan oppilaitokseemme hakeville
(yo, ammatillisen tutkinnon tai amk-tutkinnon aiemmin suorittaneet)

SÄHKÖINEN HAKULOMAKE >>

Kaikki hakeneet kutsutaan Vuokatissa järjestettäviin pääsykokeisiin. Pääsykoe pidetään pe 10.5.2019 klo 8.30 alkaen.
Huom! Valinta koulutukseen tehdään pelkästään pääsy- ja soveltuvuuskokeen perusteella.

Valmistaudu pääsykokeisiin Preppauskurssilla. Lisätietoja täältä.

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian valmennusryhmiin hakeva täyttää urhelijatietolomakkeen, joka palautetaan hakuaikana Sotkamon lukiolle. Lisätietoja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian sivuilta: www.vuokattirukaurheiluakatemia.fi.


Tiedustelut

Opintosihteeri
Eija Rantala-Sorsa
Puh. 050 5706 392
eija.rantala-sorsa@vuokattisport.fi

Va. rehtori
Mika Tuononen
Puh. 050 5272 507
mika.tuononen@vuokattisport.fi

Back to top