Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto, Valmentaja

Opiskele valmennuksen ammattilaiseksi 

Tervetuloa opiskelemaan valmennuksen ammattilaiseksi Vuokatti Sport Academyn inspiroivaan ympäristöön. Nykyaikainen huippuvalmennus on ryhmätyötä ja siksi yhteisöllisyys ja tiedon yhteinen tuottaminen ja jakaminen ovat tärkeitä periaatteita valmentajaopintojemme toteutuksessa. Opiskelijat pääsevät keskustelemaanoppimaan toisiltaan ja verkostoitumaan eri lajien valmentajakollegojensa kanssa. Lisäksi käytämme asiantuntijoita alustamaan eri aiheista ja tuomaan ajantasaista tietoa valmennuksen käytännöistä. Opintoihin sisältyy käytännön harjoittelua; valmentamista sekä urheilijan roolissa valmennus- ja testaustilanteisiin osallistumista. Toiminnallisuus tekee opiskelusta vaihtelevaa ja syventää oppimista. Kaikessa toiminnassamme hyödynnämme Vuokatti Sportin huippu-urheiluun suunniteltuja olosuhteita ja Olympiavalmennuskeskuksen tiivistynyttä osaamista.  


Opintojen sisältö

Valmennuksen osaamisalan Valmentajan tutkintoon johtavat opinnot perustuvat Opetushallituksen laatimiin Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon Valmennuksen osaamisalan perusteisiin, joihin voit tutustua tästä.

Koulutus (150 osp) rakentuu yhdestä pakollisesta tutkinnon osasta (60 osp) ja yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta (90 osp).   

Pakollinen tutkinnon osa (60 osp):

• Ammatillinen toiminta valmentajana

Valinnaiset tutkinnon osat (90 osp):

• Lasten valmentaminen

• Nuorten valmentaminen

• Aikuisten valmentaminen


Opintojen aikataulu

Tutkintoon johtavan koulutuksen lähijaksot toteutetaan tutkinnonosittain, joten jokaisen opiskelijan lähijaksot määräytyvät hänen valintojensa kautta.

Valinnainen tutkinnon osa (lapset, nuoret, aikuiset)

Seuraava aloitus elokuussa 2024.


Kustannukset

Koulutus on maksutonta. Opiskelija vastaa mahdollisten oppikirjojen ja muiden oppimateriaalien hankkimisesta sekä majoitus-, ruokailu- ja matkakuluistaan. Opiskelijoiden etuihin kuuluu Vuokatti Sportin suorituspaikkojen kuten esimerkiksi hiihtotunnelin ja ensilumenladun maksuton käyttö opintojen ajan.

Ammattitutkintostipendi, opintotuki ja oppisopimus

Koulutusrahasto myöntää ammattitutkinnon suorittaneille stipendejä tietyin ehdoin. Lisätietoa stipendeistä löydät Työllisyysrahaston sivuilta. Opiskelijat voivat hakea koulutukseen opintotukea Kelalta / aikuisopintotukea Työllisyysrahastosta. Opinnot voi suorittaa myös oppisopimuksena. Tässä tapauksessa ota yhteyttä opintosihteeriin ennen opintojen alkamista.

Majoitus opiskelupäivinä

Lähiopetuspäivien aikana opiskelijoilla on mahdollisuus yöpyä opiskelijahinnoin Vuokatti Sportissa. Opiskelija varaa tarvitsemansa majoituksen lähijaksojen ajaksi hyvissä ajoin ennen lähijakson alkua Vuokatti Sportin myyntipalvelusta, myyntipalvelu@vuokattisport.fi tai 08 6191 500

  • majoitus jaetussa huoneessa 40 €/vrk sis. aamiainen
  • 1 hh-lisä 30 €/vrk

Ruokailut opiskelupäivinä

Lähiopetuspäivien aikana opiskelijoilla on mahdollisuus ruokailla opiskelijahinnoin Vuokatti Sportin Ravintola O’laksessa. Ruokailut maksetaan O’laksen kassalle, samalla tulee esittää opiskelijakortti.

  • aamiainen 9 €
  • keittolounas 9,50 €
  • lounas 11,50 €
  • päivällinen 17,00 €

Hakeminen koulutukseen

Koulutukseen on jatkuva haku. Opiskelijavalinta suoritetaan hakemuksen ja haastattelun perusteella. Opintojen suorittaminen edellyttää valmennustyössä toimimista ja valmennuksen itsenäistä kehittämistä. Tämän vuoksi opintojen suorittaminen edellyttää mahdollisuutta toimia opintojen aikana valmentajana. Aiemman valmentajakokemuksen lisäksi opiskelijalla tulee olla liikunta-alaan liittyvät perustiedot ja esimerkiksi suoritettuna oman lajin valmentajakoulutuksia. Opinto-oikeuden saatuasi voit aloittaa opinnot uuden tutkinnonosan alkaessa. Jos sinulla on työpaikka ja työnantajasi on sitoutunut oppisopimuskoulutukseen, niin voit opiskella myös oppisopimuksella.

Pääset tästä KAO:n sivuille valmennuksen osaamisalan SÄHKÖISELLE JATKUVAN HAUN HAKULOMAKKEELLE >>


Tiedustelut

Opinto-ohjaaja
Päivi Haverinen
Puh. 044 797 0832
paivi.haverinen@kao.fi


 

Takaisin ylös