Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto, Liikuntaneuvoja (AT)

Opiskele liikuntaneuvonnan ammattilaiseksi

Tervetuloa opiskelemaan Liikuntaneuvojaksi Vuokatti Sport Academyn inspiroivaan ympäristöön. Täällä koet huippu-urheilun sykkeen ja nautit itsesi kehittämisestä ja aktiivisesta opiskelijan arjesta! 

Vuokatti Sport Academyssä Liikunnan- ja valmennuksen ammattitutkinnon liikunnan osaamisalan opinnot toteutetaan monimuotokoulutuksena. Koulutus koostuu noin kerran kuukaudessa Vuokatissa järjestettävistä lähijaksoista, itsenäisestä etäopiskelusta sekä verkko-opinnoista. Monimuoto-opiskelu sopii hyvin myös sinulle, joka haluat hankkia uuden ammatin ansiotyön tai urheilun ohessa.  

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan opintojen alussa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jonka mukaan opiskelija etenee opinnoissaan. Aikaa opintojen suorittamiseen 1–1,5 vuotta riippuen opiskelijan aiemmin hankkimasta osaamisesta. Tutkinto suoritetaan näyttötutkintona pääosin käytännöntyötehtävinä ja niiden kirjallisina suunnitelmina ja raportointeina.  


Opintojen sisältö

Lähijaksoilla tutustut monipuolisesti eri liikuntamuotoihin ja lajeihin, perehdyt ihmisen anatomian ja fysiologian perusteisiin sekä opit ohjaamaan liikuntaa erilaisille yksilöille ja ryhmille.  Pääset myös tutustumaan liikuntatapahtumien järjestämiseen.  Etäopinnoissa viet oppimiasi asioita käytäntöön ohjaamalla liikuntaa erilaisilla asiakkaille tai vaikkapa osallistumalla liikuntatapahtuman suunnitteluun ja toteutukseen. Opinnoissa opit myös huolehtimaan liikuntatilanteiden turvallisuudesta. 

Liikunnan ja valmennuksen liikunnan osaamisalan ammattitutkintoon johtavat opinnot perustuvat Opetushallituksen laatimiin ammattitaitovaatimuksiin ja opintojen perusteisiin. Opintojen laajuus on 150 osaamispistettä ja tutkinto rakentuu yhdestä pakollisesta tutkinnon osasta, yhdestä syventävästä tutkinnon osasta sekä kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Valinnaisuuden kautta pääset hankkimaan juuri sellaisen ammattitaidon, jota tarvitset ja joka sinulle on mielekäs.

Pakollinen tutkinnon osa (30 osp):

• Liikunnan toimintaympäristössä toimiminen

Syventävät tutkinnon osat (60 osp), joista valitaan yksi:

• Lasten liikunnan edistäminen

• Nuorten liikunnan edistäminen

• Aikuisten liikunnan edistäminen

Valinnaiset tutkinnon osat (30 osp), joista valitaan kaksi:

• Liikuntayrittäjänä toimiminen

• Liikunnan ohjelmapalvelussa toimiminen

• Yksilöllinen liikunnan ohjaaminen

• Yhdistyksessä toimiminen

• Tutkinnon osa liikunnanohjauksen perustutkinnosta

Onko haaveenasi Personal Trainerin ammatti? Valitse ja suorita valinnainen tutkinnon osa, Yksilöllinen liikunnanohjaus ja olet oikeutettu saamaan urheiluopistojen yhdessä myöntämän PT-sertifikaatin. Sertifikaatin saaminen edellyttää lisäksi koko Liikunnan osaamisalan ammattitutkinnon suorittamista 

Onko tavoitteenasi liikunta-alan yrittäjyys? Valitse Liikuntayrittäjänä toimiminen -valinnainen tutkinnon osa ja saat perusvalmiudet liikunta-alan yrittäjänä toimiseen. Opiskellessasi opit suunnittelemaan liikunta-alan yrityksen toimintaa, ymmärrät liiketoiminnan peruskäsitteet ja tuotteistat liikuntaan liittyvän tuotteen tai palvelun. Koulutuksen jälkeen voit suunnata varmoin askelein yrittäjän antoisalle ja opettavaiselle matkalle. 

Haluatko toimia hiihdonopettajana? Tutkinnon osa liikunnanohjauksen perustutkinnosta -tutkinnon osa toteutetaan yhteistyössä Suomen Hiihdonopettajat Ry:n ( SHOry) kanssa Vuokatissa. Tutkinnon osassa osallistut yhdelle pitkälle (9 vrk) kestävälle alppihiihdon tai lumilautailun ohjaajakurssille. Opintokokonaisuuden suoritettuasi pätevöidyt hiihdon ohjaajaksi ja voit halutessasi jatkaa hiihdon opettajan opintoihin.  


Opintojen aikataulu

Tutkintoon johtavan koulutuksen lähijaksot toteutetaan tutkinnonosittain, joten jokaisen opiskelijan lähijaksot määräytyvät hänen valintojensa kautta. Uusien opiskelijoiden on mahdollista aloittaa opinnot maaliskuussa ja elokuussa.

Elokuussa 2021 aloittavan ryhmän lähijaksojen päivämäärät syksyn 2021 osalta:

  • Lasten/nuorten/aikuisten liikunnan edistäminen: 12. – 14.8., 16. – 18.9., 11. – 13.11.2021
  • Liikunnan ohjelmapalvelussa toimiminen: 2. – 4.9.2021
  • Liikuntayrittäjänä toimiminen 17. – 18.12.2021

Seuraava tutkinnon osa, jolle otetaan uusia opiskelijoita, alkaa elokuussa. Hakemukset tähän aloitukseen kannattaa lähettää heinäkuun loppuun mennessä.


Kustannukset

Koulutuksen hinta on 600 euroa sisältäen koulutuksesta aiheutuvia kuluja ilman ruokia ja majoitusta. Opiskelijoiden etuihin kuuluu Vuokatti Sportin suorituspaikkojen kuten esimerkiksi hiihtotunnelin ja ensilumenladun maksuton käyttö opintojen ajan. Lisäksi opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa opintojen aikana avoimen yliopiston opintoja opiskelijahinnoin. Yksittäin suoritettuna tutkinnon osan hinta on 250 euroa / tutkinnon osa.

Ammattitutkintostipendi, opintotuki ja oppisopimus

Koulutusrahasto myöntää ammattitutkinnon suorittaneille stipendejä tietyin ehdoin. Lisätietoa stipendeistä löydät Työllisyysrahaston sivuilta. Opiskelijat voivat hakea koulutukseen opintotukea Kelalta / aikuisopintotukea Työllisyysrahastosta. Opinnot voi suorittaa myös oppisopimuksena. Tässä tapauksessa ota yhteyttä opintosihteeriin ennen opintojen alkamista.

Majoitus opiskelupäivinä

Lähiopetuspäivien aikana opiskelijoilla on mahdollisuus yöpyä opiskelijahinnoin Vuokatti Sportissa. Opiskelija varaa tarvitsemansa majoituksen lähijaksojen ajaksi hyvissä ajoin ennen lähijakson alkua Vuokatti Sportin myyntipalvelusta, myyntipalvelu@vuokattisport.fi tai 08 6191 500

  • majoitus 35 €/vrk sis. aamiainen
  • 1 hh-lisä 25 €/vrk

Ruokailut opiskelupäivinä

Lähiopetuspäivien aikana opiskelijoilla on mahdollisuus ruokailla opiskelijahinnoin Vuokatti Sportin Ravintola O’laksessa. Ruokailut maksetaan O’laksen kassalle, samalla tulee esittää opiskelijakortti.

  • aamiainen 7 €
  • keittolounas 8,50
  • lounas 10,50
  • päivällinen 11,50

Hakeminen koulutukseen

Koulutukseen on jatkuva haku. Opiskelijavalinta suoritetaan hakemuksen ja haastattelun perusteella. Uudet ryhmät aloittavat vuosittain maaliskuussa ja elokuussa. Koulutukseen hakeutuvalta edellytetään harrastuksen tai työn kautta saatua kokemusta alalta. Liikunta-alan ohjauskokemus tai työpaikka katsotaan hakijalle eduksi. Opiskelija voi suorittaa vain yhtä ammattitutkintoa kerrallaan. Jos sinulla on työpaikka ja työnantajasi on sitoutunut oppisopimuskoulutukseen, niin voit opiskella myös oppisopimuksella.

Liikunnan osaamisalan SÄHKÖINEN HAKULOMAKE >>


Tiedustelut

Opettaja
Sanna Pakkala-Juntunen
Puh. 040 5425 222, sanna.pakkala-juntunen@vuokattisportacademy.fi

Opettaja
Kukka-Maaria Pyykönen (vapaalla)
Puh. 044 710 1304
kukka-maaria.pyykonen@vuokattisportacademy.fi

Opettaja
Piia Kotikumpu
Puh. 044 715 7568
piia.kotikumpu@vuokattisportacademy.fi

Opinto-ohjaaja
Mira Tuononen
Puh. 044 710 1140
mira.tuononen@vuokattisportacademy.fi


 

Takaisin ylös