Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto, Liikuntaneuvoja (AT)

Opiskele liikuntaneuvonnan ammattilaiseksi

Tervetuloa opiskelemaan Liikuntaneuvojaksi Vuokatti Sport Academyn inspiroivaan ympäristöön. Täällä koet huippu-urheilun sykkeen ja nautit itsesi kehittämisestä ja aktiivisesta opiskelijan arjesta! 

Vuokatti Sport Academyssä Liikunnan- ja valmennuksen ammattitutkinnon liikunnan osaamisalan opinnot toteutetaan monimuotokoulutuksena. Koulutus koostuu noin kerran kuukaudessa Vuokatissa järjestettävistä lähijaksoista, itsenäisestä etäopiskelusta sekä verkko-opinnoista. Lisäksi työskentelet aidoissa liikunta- alan työpaikoissa työssäoppimisjaksoilla. Monimuoto-opiskelu sopii hyvin myös sinulle, joka haluat hankkia uuden ammatin ansiotyön tai urheilun ohessa.  

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan opintojen alussa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jonka mukaan opiskelija etenee opinnoissaan. Aikaa opintojen suorittamiseen 1–1,5 vuotta riippuen opiskelijan aiemmin hankkimasta osaamisesta. Tutkinto suoritetaan näyttötutkintona pääosin käytännön työtehtävinä työssäoppimisjaksojen yhteydessä ja niiden kirjallisina suunnitelmina ja raportointeina.  


Opintojen sisältö

Lähijaksoilla tutustut monipuolisesti eri liikuntamuotoihin ja lajeihin, perehdyt ihmisen anatomian ja fysiologian perusteisiin sekä opit ohjaamaan liikuntaa erilaisille yksilöille ja ryhmille.  Pääset myös tutustumaan liikuntatapahtumien järjestämiseen.  Etäopinnoissa viet oppimiasi asioita käytäntöön ohjaamalla liikuntaa erilaisilla asiakkaille tai vaikkapa osallistumalla liikuntatapahtuman suunnitteluun ja toteutukseen. Opinnoissa opit myös huolehtimaan liikuntatilanteiden turvallisuudesta. 

Liikunnan ja valmennuksen liikunnan osaamisalan ammattitutkintoon johtavat opinnot perustuvat Opetushallituksen laatimiin ammattitaitovaatimuksiin ja opintojen perusteisiin. Opintojen laajuus on 150 osaamispistettä ja tutkinto rakentuu yhdestä pakollisesta tutkinnon osasta, yhdestä syventävästä tutkinnon osasta sekä kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Valinnaisuuden kautta pääset hankkimaan juuri sellaisen ammattitaidon, jota tarvitset ja joka sinulle on mielekäs.

Pakollinen tutkinnon osa (30 osp):

• Liikunnan toimintaympäristössä toimiminen

Syventävät tutkinnon osat (60 osp), joista valitaan yksi:

• Lasten liikunnan edistäminen

• Nuorten liikunnan edistäminen

• Aikuisten liikunnan edistäminen

Valinnaiset tutkinnon osat (30 osp), joista valitaan kaksi:

• Liikuntayrittäjänä toimiminen

• Liikunnan ohjelmapalvelussa toimiminen

• Yksilöllinen liikunnan ohjaaminen

• Yhdistyksessä toimiminen

• Tutkinnon osa liikunnanohjauksen perustutkinnosta

Valinnaiset tutkinnon osat tarjoavat sinulle mahdollisuuden viedä liikunta-alan osaamista haluamaasi suuntaan. Valitsemalla yksilöllisen liikunnanohjauksen, saat valmiuden työskennellä henkilökohtaisena valmentajana erilaisissa yksilöasiakkaiden muutosprosesseissa. Suoritettuasi tutkinnon osan hyväksytysti, olet oikeutettu urheiluopistojen PT-sertifikaattiin. Sertifikaatin saaminen edellyttää lisäksi koko Liikunnan osaamisalan ammattitutkinnon suorittamista. 

Jos olet kiinnostunut yrittäjyydestä, voit valita liikunta-alan yrittäjänä toimiminen – tutkinnon osan. Tutkinnon osan suoritettuasi osaat suunnitella liikunta-alan yrityksen toimintaa sekä ymmärrät liiketoiminnan peruskäsitteet. Lisäksi sinulla on mahdollisuus valita yhdistyksessä toimimisen tai liikunnan ohjelmapalvelussa toimimisen tutkinnon osat.  


Opintojen aikataulu

Tutkintoon johtavan koulutuksen lähijaksot toteutetaan tutkinnonosittain, joten jokaisen opiskelijan lähijaksot määräytyvät hänen valintojensa kautta.

Lähipäivät syksyllä 2024:

22.-24.8.
26.-28.9.
7.-9.11.


Kustannukset

Koulutus on maksutonta. Opiskelija vastaa mahdollisten oppikirjojen ja muiden oppimateriaalien hankkimisesta sekä majoitus-, ruokailu- ja matkakuluistaan. Opiskelijoiden etuihin kuuluu Vuokatti Sportin suorituspaikkojen kuten esimerkiksi hiihtotunnelin ja ensilumenladun maksuton käyttö opintojen ajan. 

Ammattitutkintostipendi, opintotuki ja oppisopimus

Koulutusrahasto myöntää ammattitutkinnon suorittaneille stipendejä tietyin ehdoin. Lisätietoa stipendeistä löydät Työllisyysrahaston sivuilta. Opiskelijat voivat hakea koulutukseen opintotukea Kelalta / aikuisopintotukea Työllisyysrahastosta. Opinnot voi suorittaa myös oppisopimuksena. Tässä tapauksessa ota yhteyttä opintosihteeriin ennen opintojen alkamista.

Majoitus opiskelupäivinä

Lähiopetuspäivien aikana opiskelijoilla on mahdollisuus yöpyä opiskelijahinnoin Vuokatti Sportissa. Opiskelija varaa tarvitsemansa majoituksen lähijaksojen ajaksi hyvissä ajoin ennen lähijakson alkua Vuokatti Sportin myyntipalvelusta, myyntipalvelu@vuokattisport.fi tai 08 6191 500

majoitus jaetussa huoneessa 40 €/vrk sis. aamiainen
1 hh-lisä 30 €/vrk

Ruokailut opiskelupäivinä

Lähiopetuspäivien aikana opiskelijoilla on mahdollisuus ruokailla opiskelijahinnoin Vuokatti Sportin Ravintola O’laksessa. Ruokailut maksetaan O’laksen kassalle, samalla tulee esittää opiskelijakortti.

aamiainen 9 €
keittolounas 9,50 €
lounas 11,50 €
päivällinen 17,00 €


Hakeminen koulutukseen

Koulutukseen on jatkuva haku. Opiskelijavalinta suoritetaan hakemuksen ja haastattelun perusteella. Uudet ryhmät aloittavat vuosittain maaliskuussa ja elokuussa. Koulutukseen hakeutuvalta edellytetään harrastuksen tai työn kautta saatua kokemusta alalta. Liikunta-alan ohjauskokemus tai työpaikka katsotaan hakijalle eduksi. Opiskelija voi suorittaa vain yhtä ammattitutkintoa kerrallaan. Jos sinulla on työpaikka ja työnantajasi on sitoutunut oppisopimuskoulutukseen, niin voit opiskella myös oppisopimuksella.

Pääset tästä KAO:n sivuille liikunnan osaamisalan SÄHKÖISELLE JATKUVAN HAUN HAKULOMAKKEELLE >>


Tiedustelut

Opettaja
Sanna Pakkala-Juntunen
Puh. 040 5425 222, sanna.pakkala-juntunen@vuokattisportacademy.fi

Opettaja
Piia Kotikumpu
Puh. 044 715 7568
piia.kotikumpu@vuokattisportacademy.fi

Opinto-ohjaaja
Päivi Haverinen
Puh. 044 797 0832
paivi.haverinen@kao.fi


Takaisin ylös