Liikunnanohjauksen perustutkinto (180 osp) Ruka–Vuokatti -monimuotokoulutus

Liikunnanohjauksen perustutkinto antaa vankan pohjan liikunta-, urheilu- ja hyvinvointialan moninaisiin työtehtäviin. Kehityt liikunta-alan ammattilaiseksi, jonka osaamisen ytimessä ovat liikunnan ohjaaminen, liikuntaneuvonta ja liikuntaympäristöjen kehittäminen sekä tapahtumien järjestäminen.

Opintoihisi sisältyy:

  • erilaisten liikuntamuotojen ja -lajien harjoittelua ja ohjaamista.
  • yksilöllisten liikunta- ja hyvinvointiohjelmien suunnittelua ja ohjaamista tai valmentamista.
  • liikunta- ja kilpailutapahtumien järjestämistä.
  • vapaavalintaisia tutkinnonosia, joilla voit täydentää ja syventää ammatillista osaamistasi.

Lisäksi perehdyt vuorovaikutustaitoihin ja pääset opiskelemaan ihmisen anatomian ja fysiologian perusteita. Valinnaisissa opinnoissa voit syventyä terveyttä edistävään liikuntaneuvontaan, valmentamiseen ja seuratoimintaan tai liikunnan palvelutuotantoon. Meillä voit sisällyttää tutkintoosi myös uimavalvojan, uinninopettajan tai vaikkapa hiihdonohjaajan opinnot. Valinnaisuuden avulla pääset hankkimaan juuri sellaisen ammattitaidon, jota tarvitset ja joka sinulle on mielekäs.

Opintojen sisällöt perustuvat Opetushallituksen vahvistamiin tutkinnon perusteisiin, joihin voit perehtyä tarkemmin tästä.


Opintojen toteutus

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä ja se koostuu ammatillisista tutkinnonosista (145 osp) sekä kaikille yhteisistä yhteiskunnallisten aineiden, kielten ja matematiikan opinnoista (35 osp).

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan opintojen alussa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jonka mukaisesti opinnoissa edetään. Henkilökohtaisessa opiskelusuunnitelmassa suunnitellaan myös opintojen aikataulu. Arviolta opinnot kestävät kahdesta kolmeen lukuvuotta. Opinnot voi suorittaa oppisopimuksella ja valittavana on myös täysin etänä opiskeltava koulutusvaihtoehto.

Tutkinto suoritetaan tutkinnonosittain näytöillä, joissa opinnoissa ja muualla hankittu ammattitaito osoitetaan käytännön työtehtävissä sekä työtehtävien kirjallisina tai kuvallisina suunnitelmina ja raportointeina.

Opinnot toteutetaan strukturoituna monimuotokoulutuksena. Opinnot rakentuvat:

  • päivittäisestä opiskelusta ja oppimisesta liikunta-alan työpaikalla joko koulutus- tai oppisopimuksella.
  • viikoittaisista opiskeluryhmän yhteisistä ohjaus- ja oppimistuokioista (etä- tai lähiosallistumismahdollisuus).
  • henkilökohtaisesta oppimisesi ohjauksesta.
  • muutaman kerran lukukaudessa toteutettavista intensiivisistä ja toiminnallisista nelipäiväisistä lähiopetusjaksoista Rukalla tai Vuokatissa. Jaksoilla syvennytään monipuolisesti erilaisten liikuntataitojen ja -muotojen harjoitteluun Rukan ja Vuokatin elämyksellisissä toimintaympäristöissä.

Kainuun ammattiopistossa opiskelijalla on valittavana erilaisia opintopolkuja. Voit painottaa opinnoissasi yrittäjyyttä, tähdätä jatko-opintoihin korkeakouluun, vahvistaa taitojasi toimia kansainvälisissä ympäristöissä tai yhdistää tavoitteellisen urheilun ja opinnot. Tutustu polkuvaihtoehtoihin täältä.


Majoitus ja kuljetus

Oppivelvolliset opiskelijat

Kuusamon alueella opiskeleville ja majoitusta tarvitseville oppivelvollisille järjestetään maksuton majoitus KAO Kuusamon toimipaikan asuntolassa. Rukalla järjestettäville lähiopetusjaksoille on maksuton kuljetus Kuusamosta päivittäin. Myös Vuokatissa pidettäville lähiopetusjaksoille järjestetään maksuton majoitus ja kuljetus.    

Muut opiskelijat

Muut opiskelijat järjestävät majoituksensa ja matkansa itse. Jos KAO Kuusamon asuntolassa on tilaa, voi opiskelija hakea sieltä asuntolapaikkaa. Kelan matkatuesta ja muista opintososiaalisista eduista opiskelija voi kysyä lisätietoja KAO:n opintosihteeriltä.  

Rukan lähiopetuspäivien osalta opiskelija voi tiedustella majoitusta sopimushinnoin Scandic hotelli Rukahovista. 

Vuokatin lähiopetusjaksojen osalta opiskelija voi tiedustella majoitusta Vuokatti Sportilta:

Majoitus opiskelupäivinä 

Lähiopetuspäivien aikana opiskelijoilla on mahdollisuus yöpyä opiskelijahinnoin Vuokatti Sportissa. Opiskelija varaa tarvitsemansa majoituksen lähijaksojen ajaksi hyvissä ajoin ennen lähijakson alkua Vuokatti Sportin myyntipalvelusta, myyntipalvelu@vuokattisport.fi tai 08 6191 500. Ohessa tämänhetkiset hinnat, jotka ovat voimassa toistaiseksi ja muutokset ovat mahdollisia syksystä 2022 alkaen. 

  • majoitus jaetussa huoneessa 40 €/vrk sis. aamiainen
  • 1 hh-lisä 30 €/vrk

Ruokailut

Oppisopimusopiskelijoita lukuun ottamatta kaikki opiskelijat saavat maksuttoman lounaan koulupäivinä tai vaihtoehtoisesti maksetaan ateriakorvaus.   

Vuokatin lähiopetusjaksojen osalta opiskelija voi tiedustella ruokailua Vuokatti Sportilta. Ohessa tämänhetkiset hinnat, jotka ovat voimassa toistaiseksi ja muutokset ovat mahdollisia syksystä 2022 alkaen:

Ruokailut opiskelupäivinä Vuokatissa

Lähiopetuspäivien aikana opiskelijoilla on mahdollisuus ruokailla opiskelijahinnoin Vuokatti Sportin Ravintola O’laksessa. Ruokailut maksetaan O’laksen kassalle, samalla tulee esittää opiskelijakortti. 

aamiainen 9 €
keittolounas 9,50 €
lounas 11,50 €
päivällinen 17,00 €


Hakeminen

Haku opintoihin on auki ja opintoihin haetaan jatkuvan haun sähköisen lomakkeen kautta.

Opinnot ovat maksuttomia.

Pääset tästä KAO:n Ruka-Vuokatti JATKUVAN HAUN LOMAKKEELLE. Valitse toimipaikaksi Kuusamo ja hae jatkuvassa haussa. >>


Kuusamon asuntolapaikan hakeminen

Opiston alueella on oppilaitosasuntola, johon haetaan paikkaa asuntolaohjaajalta sähköisellä asuntolahakulomakkeella. Täytä lomake kohdasta Opiskelija-asunnot asuntolassa -> Hae asuntolapaikkaa Kuusamosta:

ASUNTOLAHAKULOMAKE >>


Tiedustelut

Kehittäjä, opettaja
Jaana Kari
Puh. 044 715 7080
jaana.kari@vuokattisportacademy.fi

Takaisin ylös