Etävalmennus – Ai mikä juttu?

Syyskuun alussa pyörähtää käyntiin Vuokatti Sportin kolmas etävalmennus projekti, joka on samalla ensimmäinen maastohiihdon puolella. Projekti toteutetaan yhdessä Pohti Ski Teamin sekä Pihtiputaan Tuiskun kanssa, ja valmentajaksi on palkattu itsekin kovana hiihtäjänä tunnettu Miikka Kinnunen. Kaksi muuta käynnissä olevaa etävalmennus projektia ovat suuntautuneet mäkihypyn ja yhdistetyn puolelle.

Etävalmennus on siis projekti, jonka tavoitteena on lisätä palkattujen valmentajien määrää Suomessa. Homma toimii lyhykäisyydessään niin, että Vuokatti Sport palkkaa valmentajan toimimaan alueella, jolloin ammattivalmennuksesta pääsevät nauttimaan projektissa mukana olevat juniorit. Jotta projekti toteutuu, pitää valmentajalle tulla 16 tuntia valmennusta viikossa yhteensä neljänä päivänä viikossa. Eli keskimäärin neljä tuntia päivässä. Valmennuksen voi jakaa useamman ryhmän kesken, eli esimerkiksi niin että ryhmät muodostetaan 12-14 vuotiaille ja 15-17 vuotiaille. Tavoite henkilömäärä etävalmennusprojektissa on 15-20 henkilöä ja valmentajan palkka muodostuu ryhmässä olevien urheilijoiden määrän mukaan.

Sen lisäksi, että urheilijat pääsevät nauttimaan kotivalmennuksesta, kuuluu 15 hengen etävalmennuspakettiin myös kolme kolmen vuorokauden (3 x 3vrk= 9 vrk) lähijaksoa, toisin sanoen leiriä, Vuokatissa. Lähijaksot järjestetään oman etävalmentajan johdolla, ja jatkuvuuden varmistamiseksi näille jaksoille pyritään saamaan samat urheilijat mukaan kuin kotivalmennukseen. Leireille on mahdollista saada valmennusapua ja/tai muuta sparrausta Vuokatti Sportin ammattilaisilta, jotka ovat sovittavissa erikseen ryhmän toiveiden mukaan. Vuokatin lähijaksoviikoilla ei ole kotivalmennusta.

Projektit ovat kestoltaan n. viiden kuukauden mittaisia, jolloin kotivalmennusviikkoja kertyy 17 ja lähijaksoja 3. Eli yhteensä valmennusta tapahtuu 20 viikon aikana. Projektien kokonaispituuteen vaikuttaa myös etävalmennuksessa mukana olevien urheilijoiden määrä, eli pienemmällä kuin 15 hengen ryhmällä on mahdollista toteuttaa myös lyhyempiä kuin 5kk jaksoja.

Palaute jo käynnissä olevista etävalmennusprojekteista on ollut pelkästään positiivista. Alueilla, jossa projekti on käynnistetty, on toiminnasta tullut paljon järjestelmällisempää, sillä projektin ansiosta valmentajilla on ollut mahdollista toteuttaa valmennusta ammattina. Näin ollen valmentajien ei ole tarvinnut etsiä muita töitä, jolloin harjoitusten suunnitteluun on pystytty käyttämään enemmän aikaa ja harjoitusten laadun on koettu kasvaneen huomattavasti.

 

Tiivistetysti:

Mikä? Etävalmennus.

Mitä? Vuokatti Sport palkkaa valmentajan toimimaan tietyllä alueella ryhmän valmentajana.

Miten? Tähdätään 5kk mittaisiin projekteihin, jonka aikana joka viikko on kotivalmennusta (yht. 17vko) tai 3vrk lähijakso Vuokatissa (3x 3vrk leirit). Projekti kestää yht. 20 viikkoa.

Kenelle? Seuralle ja/tai alueelle, missä on riittävä määrä motivoituneita junioreja sekä halukas valmentaja tekemään valmennusta työkseen.

Minkä ikäisille? Nuorille urheilijoille, minimi ikäraja 10v.

Miksi? Tavoite saada lisää ammattivalmentajia Suomeen.

Mille lajeille? Kaikille. 😊

 

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä:

Topi Kuorelahti

044 4148883

topi.kuorelahti@vuokattisport.fi

 

Takaisin ylös