Vuokatin ytimeen valmistuu lokakuussa 61 uutta asuntoa. Uutta majoituskapasiteettia valmistuu yli 200 vuodepaikkaa

Vuokatin ytimeen valmistuu lokakuussa 61 uutta asuntoa. Uutta majoituskapasiteettia valmistuu yli 200 vuodepaikkaa

Perinteisiä harjannostajaisia vietetään kohteessa torstaina, 23.7.2020.

Vuokatin mittakaavassa merkittävän kokoisen majoituskohteen toteuttavat yhteistyössä Vuokatti Sport ja E Hartikainen Oy.  Asunnot tulevat vuokrakäyttöön.

Noin puolet asunnoista on Vuokatin urheilijoiden käytössä: kampuksen opiskelija-asuntoina, Vuokatissa valmentautuvien urheilijoiden asuntoina tai lyhytaikaisessa vuokrakäytössä.

E Hartikainen Oy käyttää asuntoja työsuhdeasuntoinaan. Yhtiön toiminnot Kainuun kaivosteollisuudessa laajenevat lähiaikoina merkittävästi ja työsuhdeasuntoja tarvitaan lisää.

”Vuokatti tarvitsee lisää majoitustilaa ja erityisesti sitä tarvitaan tällä kampuksella jossa kaikki liikuntapalvelut sijaitsevat.  Tämä kohde on tärkeä palapelin pala Vuokatin tulevaan kasvuun” uskoo Vuokatti Sportin toimitusjohtaja Veikko Halonen.

E Hartikainen Oy:n toimitusjohtaja Arto Hartikainen kertoo, ettei yhtiö ole sattumalta mukana juuri Vuokatissa. ”Kilpailu osaavasta henkilökunnasta on arkea myös kaivosteollisuudessa. Nykyajan mainari arvostaa vapaa-ajan liikuntapalveluita ja nykyaikaista työsuhdeasumista. Uskomme, että Vuokatin vapaa-ajan liikuntapalvelut ovat selkeä kilpailuetu kun haemme henkilökuntaa Kainuun kohteisiimme”.

Asunnot on suunniteltu nimensä mukaisesti liikunnallisille käyttäjille ja niissä oin mm. normaalia suuremmat kuivaus- ja säilytystilat.  Vuokatin Urheilija-asunnot käsittää 61 kolmen huoneen huoneistoa, jotka sijoittuvat kahteen neljäkerroksiseen taloon.

Hankkeen toteuttaa KVR urakkana puurakentamisesta palkittu Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy.  Myös tässä kohteessa on käytetty paljon puuta. Kohde on ns. hybriditalo, jossa kantava runko on betonia, mutta seinärakenteet puuelementtejä ja julkisivut kainuulaista puuta.

Hankkeen kalustaa ja huoltaa Vuokatti Sport.

 

Lisätiedot:

 

Veikko Halonen, 0400 689 250

Arto Hartikainen, 050 387 1800

Takaisin ylös