Suunnistusharjoitusten tasoryhmien kuvaukset

RR

RR-ryhmä on suunnattu alle 10-vuotiaille. Leirin aikana on seitsemän eri harjoitusta, joista neljässä on siimari. Lisäksi tarjolla on rogaining-, sprintti- ja viuhkasuunnistusharjoitukset. Harjoituksista viisi on kangasmaastossa ja kaksi vaativammassa vaaramaastossa. RR-ryhmän harjoitukset ovat monipuolisia ja tarjoavat erilaisia reitinvalintoja vasta-alkajille ja jo hieman kehittyneemmille.

TR

TR-ryhmä soveltuu alle 12-vuotiaille lapsille, joilla on jo hieman suunnistuskokemusta. Harjoituksia on yhteensä seitsemän, joista neljässä on siimari suunnistajien tukena. Harjoitukset pyrkivät kehittämään monipuolisesti suunnistustaitoja erilaisten harjoitus- ja maastotyyppien avulla. Harjoitusten teemat ovat samat kuin RR-tasolla.

TASO 1

Taso 1 on suunnattu 11–14-vuotiaille suunnistajille, jotka haluavat harjoitella suunnistustaitoja H/D 13-ratojen taitotasolla. Kaikissa harjoituksissa on selkeä teema ja harjoitukset toteutetaan muokkaamattomilla kartoilla. Harjoituksia on sekä vaara- että kangasmaastossa. Pääosin radat tukeutuvat isoihin helposti havaittaviin kohteisiin.

TASO 2

Taso 2 on sopiva valinta 13-vuotiaille ja sitä vanhemmille, jotka haluavat treenata suunnistustaitojaan H/D15 -ratojen taitotasolla. Harjoitukset ovat selkeästi Taso 1:n harjoituksia vaativammat, sillä tarjolla on enemmän pidempiä harjoituksia vaaramaastossa ja kangasmaastoissa käytetään osin muokattuja karttoja. Harjoitukset ovat kuitenkin lyhempiä ja helpompia kuin Teholla.

TEHO

Teho on suunnattu 15–18-vuotiaille suunnistajille, jotka haluavat harjoitella H/D16-18-ratojen taitotasolla. Harjoitukset ovat taidollisesti haastavia, mutta hieman lyhempiä kuin Pro-tasolla. Suurinta osaa harjoituksista on helppo lyhentää oman taitotason mukaisesti. Tarjolla on muun muassa multitraining-harjoitukset vaara- ja kangasmaastoissa sekä vaativaa rastinottoa vaarojen rinteillä.

PRO

Pro-ryhmä on suunnattu tavoitteellisesti harjoitteleville H/D16-18-sarjalaisille. Harjoitusteemat ovat vastaavat kuin Teholla, mutta harjoitukset ovat haastavampia sekä suunnistuksellisesti että fyysisesti. Kaksi erilaista multitraining-harjoitusta ja useat harjoitukset vaaramaastoissa pitävät huolen siitä, että haastetta löytyy myös kokeneemmille suunnistajille.

Pro-ryhmän leiriläiset kulkevat suunnistusharjoituksissa oman seuransa mukana, tarjolla ei ole pelkästään Pro-ryhmälle osoitettua harjoitusta erikseen.

Pro-ryhmään ilmoittautuneista H/D 16- ja H/D 18-sarjalaisista valitaan max 50 osallistujaa itse ryhmään. Mikäli Pro-ryhmään on yli 50 ennakkoilmoittautunutta, osallistujat valitaan online-rankin 25.5. (SM-keskimatka) rankipisteiden perusteella. Pro-ryhmään ilmoittautuneet, mutta valitsematta jääneet siirretään TEHO-ryhmään.

Takaisin ylös