Nuorten MM Hiihdot valmiina alkamaan – Maastohiihdot aloitetaan U20 sprinteillä

Vuoden 2021 Nuorten MM Hiihdot kilpaillaan tänä vuonna Suomessa, kun Lahdessa järjestetään mäkihypyn sekä yhdistetyn kilpailut ja Vuokatissa puolestaan kilpaillaan maailmanmestaruuksista maastohiihdossa. Ensimmäiset mitalit jaetaan tiistaina, kun Vuokatissa kilpaillaan U20 sarjojen maailmanmestaruuksista perinteisen hiihtotavan sprinteissä.

Vuokattiin on ilmoittautunut kaiken kaikkiaan 435 kilpailijaa 37:stä eri maasta. Kilpailujen pääsihteeri Ann-Mary Ähtävä odottaa kisaviikkoa jo vesi kielellä.

”Meillä on niin mahtava järjestelyorganisaatio, ettei näin pääsihteerinä tarvitse onneksi stressata edes kisojen aattona”, Ähtävä hymyilee.

”Kyllähän tämä korona kaikkine eri aspekteineen on tuottanut paljon lisähommia ihan jokaisella osa-alueella järjestelyiden suhteen. Ja tietenkin se, ettei katsojia pääse paikalle, on tosi harmi juttu, mutta onneksi meillä on nyt tarjolla myös livestriimi, joten kisoja pystyy seuraamaan myös kotisohvalta.” Ähtävä jatkaa.

 

Moilanen hyvillä fiiliksillä kohti kisojen päämatkaa

Avauspäivänä yksi mielenkiintoisimmista suomalaisnimistä on Niilo Moilanen, joka voitti nuorten MM katsastuksissa alle 20-vuotiaiden sprintin varsin ylivoimaiseen tyyliin.

”Kaikin puolin hyvillä fiiliksillä kohti huomista sprinttiä. Tässä on nyt useamman päivän saanut valmistautua ja tehdä suksitestejä, joten odotan huomista kyllä tosi innolla. Huomenna pääsee sitten vihdoin irti ja kamppailemaan maailman parhaita oman ikäisiä vastaan.”

”Tavoitteena on saada sellainen ehjä, hyvä, oma suoritus. Varsinaista tulostavoitetta on hankala sanoa, mutta uskon että oma hyvä suoritus riittää ihan hyvään sijaan.”

 

Kisaseurantaa:

Vuokatin kisoja pääset seuraamaan Suomessa Elisa Viihteen kautta, jossa lähetykset alkavat klo 9:50, eli 10min ennen aika-ajoja.
https://elisaviihde.fi/sport/sarjat/13321/nuorten-mm-hiihdot

Erävaiheet näkyvät myös YLE Areenasta klo 11:55 alkaen.

Livetulokset löytyvät Kansainvälisen Hiihtoliiton FIS:n tulosseurannasta:
https://www.fis-ski.com/DB/cross-country/live.html

 

Sosiaalisessa mediassa kannattaa ottaa seurantaan kisojen virallinen Instagram tili @jwsc2021,

sekä järjestelyistä vastaavan Vuokatti Sportin tili @vuokattisport

 

Lisätietoja:

Topi Kuorelahti
Media / JWSC2021 – Vuokatti
+358 44 414 8883
topi.kuorelahti@vuokattisport.fi

 

kuva (LORU Creative): Alexander Ståhlberg maanantain virallisissa harjoituksissa

 

Takaisin ylös