Leirikoulupakettiin sisältyvät ohjelmapalvelut|

Leirikoulupakettiin sisältyvät ohjelmapalvelut

Ohjaukset tulo- ja lähtöpäivinä 2 oppituntia, kokonaisina päivinä 4 oppituntia.

 • Maastohiihto-opetus, Maastohiihtoretket
 • Hiihtomaa, Suksileikit ja Minimäkihyppy sekä SkiCross
 • Laskettelu, Lumilautailu ja Freestyle (ohjaus veloituksetta, hissiliput ja välineet Vuokatinrinteiden hinnaston mukaan)
 • Lumikenkäretki
 • Wuuuf-liukurimäki
 • Lumenveisto
 • Palloilu (salibandy, koripallo, lentopallo, jalkapallo, käsipallo, sulkapallo, pöytätennis, squash, pickleball)
 • Liikuntapelit (ballbouncer, kethgame, kinball, funbattle, norsupallo, ultimate, parifutis paripaidoilla, pihasähly)
 • Temppusirkus telinesalissa
 • Jumppa
 • Järvimelonta Intiaanikanooteilla ja soutu
 • Vaellus Vuokatin Vaaralle
 • EMIT-Pihasuunnistus ja SprinttiParkour
 • LeirikouluOlympialaiset (Huom! Hiihtotunnelissa, pakkasta -7 astetta)
 • FrisbeeGolf
 • Sotkamolainen kulttuuripaketti (tutustuminen Veikko Huovisen tuotantoon Hannu Väyrysen johdolla, hinta 50€/ryhmä)
 • Illanvietto Kammilla (omatoiminen, 120€/2-3h)

Jokaista aktiviteettia kohden varataan yksi liikunnanohjaaja Vuokatti Sportilta. Ohjelmarunkoon sisältyy myös aktiviteettien aloitus- ja lopetusajat, joten lopulliset muutokset ohjelmiin tulee tehdä viimeistään kolme viikkoa ennen saapumista.

Ohjelmatoiveisiin liittyvät kyselyt:

Tuuli Juurikorpi

0440677819
tuuli.juurikorpi@vuokattisport.fi

 

VARAA NYT >>

 

Takaisin ylös

Maastohiihto-opetus, maastohiihtoretket

Maastohiihto-opetus:

Maastohiihdon tekniikkaopetusta perinteisen ja vapaan tyylillä. Opetusta saatavilla eri tasoisille hiihtäjille. Reitin pituus räätälöidään ryhmän toiveiden ja taitotason mukaan.

Maastohiihtoretki – Aurinkolatu
Reitin pituus on 7 tai 12 km ja vaativuustasoltaan helppo. Latu kulkee osaksi järven jäällä ja se kiertelee Katinkullan golfkenttien lomitse.  Reitin varrella on taukopaikkoja ja lenkki sopii päiväretki-kohteeksi myös senioreille sekä lapsiperheille.
Kesto noin 1,5 h.

Maastohiihtoretki – Heikkilän helppo
15 km pitkä lenkki vaaramaisemissa, joka kiertää Heikkilän Pirtin kautta takaisin opistolle. Pirtissä
on mahdollista pysähtyä kahvittelemaan, sovithan tästä ohjelmaa suunniteltaessa. Lenkki tarjoaa hienoja näköaloja Sotkamon suuntaan. Kesto: 2 h- 3 h.

Takaisin ylös

Hiihtomaa, suksileikit, minimäkihyppy sekä skicross

Tekniikkarinteillä sijaitseva hiihtomaa tarjoaa loistavat puitteet hiihtolajien harjoitteluun, leikittelyyn suksilla ja temppuiluun. Harjoittelutunti sopii kaikille ikäryhmille, jossa jokainen pääsee tutustumaan ja kehittämään omia lajitaitoja niin ohjatusti kuin itsenäisestikin.

Takaisin ylös

Laskettelu, lumilautailu ja freestyle

(ohjaus veloituksetta, hissiliput ja välineet Vuokatinrinteiden hinnaston mukaan)

Vuokatin rinteillä pääsee harjoittelemaan omia mutkamäkitaitoja ammattitaitoisen hiihdonohjaajan johdolla. Ohjausta järjestetään lasketteluun, lumilautailuun sekä freestyleen. Ilmoita toiveita esittäessä, mistä ohjausmuodosta haluatte ohjauksen.      

Takaisin ylös

Lumikenkäretki

Vuokatin upeissa lähimaaston vaaramaisemissa pääset tutustumaan lumikenkäilyn saloihin. Reitti räätälöidään ryhmän tason mukaisesti helpoista vaativiin reitteihin. Kesto noin 2 h.

Takaisin ylös

Wuuf-liukurimäki

Opiston tekniikkarinteillä sijaitseva pulkkamäki mahdollistaa huikeat laskut. Menopelinä voit laskea perinteisellä pulkalla tai kokeilla pehmeää liukuria.

Takaisin ylös

Lumenveisto

Lumenveisto antaa mukavan yhdessäolon kouluryhmille. Lumenveisto-kehikoiden avulla voi loihtia ja luoda lumesta upeita veistoksia. Kehikot mahdollistavat myös pakkaslumesta muotoilun, joten suojalunta ei tarvitse odottaa.

Takaisin ylös

Järvimelonta intiaanikanooteilla ja soutu

Kaikille soveltuva koko perheen laji. Melonta tapahtuu järvellä intiaanikanooteilla ohjaajan opastuksella. Yhteen kanoottiin mahtuu kolme melojaa. Tarvittavat pelastus- ja melontavälineet löytyvät meiltä.

Takaisin ylös

Vaellus Vuokatin Vaaralle

Ohjaajan johdolla nautitaan upeista vaaran maisemista ja luonnon rauhasta Vuokatin vaaran vaelluksella. Vaellusreitin pituus ja vaikeustaso räätälöidään ryhmän toiveiden mukaan. Reitin varrella on mahdollisuus myös taukoilla ja evästää sopimuksen mukaan.

Takaisin ylös

Sprinttiparkour

Sprinttiparkour toteutetaan leikkikentällä emit-rasteja hyväksi käyttäen. Jokainen pääsee testaamaan ketteryyttään ja kisaamaan itseään vastaan nopeudessa.

Takaisin ylös

Frisbeegolf

Ohjattu frisbeegolf-tunti. Frisbeegolfin perusperiaate on sama kuin perinteisessä golfissa. Frisbeegolf-kiekko pyritään saamaan metallikoriin mahdollisimman vähillä heitoilla. Vuokatin 9-väyläinen rata kulkee lähimaastossa.

Takaisin ylös

Leirikouluolympialaiset

Olympialaiset toteutetaan joko hiihtotunnelissa tai pihakentällä, riippuen tilojen varaustilanteesta. Leikkimielisissä kisailuissa yhdistyvät yhteistyötaidot, paineensietokyky ja liikunnan ilo hauskojen tehtävien parissa. Olympialaisia kisaillaan n. 4-6 henkilön ryhmissä. Erinomainen valinta tunnelman nostattajaksi tai leirikoulun päätökseen. (Huom! Hiihtotunnelissa on pakkasta -7 astetta)

Takaisin ylös

Geokätköily

Geokätköily on hauska ja seikkailullinen peli, joka sopii kaikille. Ohjaajamme opastaa kätköjen etsintään ja toimintatapoihin. Kätköilyssä käytetään apuna GPS-laitetta, jonka saa ohjauksen ajaksi lainaksi.

Takaisin ylös

Temppusirkus Telinesalissa

Tunnilla tehdään telinevoimisteluvälineillä kehonhallintaliikkeitä, hyppyjä, pyörimisliikkeitä, tasapainoilua, ja erilaisia heiluriliikkeitä eri tasoilla. Liikkeiden harjoittelu aloitetaan aina erittäin helpoista liikkeistä, ja edetään asteittain vaikeutuen. Sirkus-tunneilla voidaan harjoitella perusliikkeiden lisäksi myös pariakrobatiaa. Temppuliikunta ja sirkus sopii kaikille.

Takaisin ylös

Kehonhuolto

On hyvä pysähtyä välillä huoltamaan kehoa. Kehonhuolto on rauhallinen tunti, jossa keskitytään ohjaajan ohjauksella liikkuvuuteen, liikehallintaan, kehon linjauksiin ja tukilihaksiin.

Takaisin ylös

Liikuntapelit

Ball Bouncer on sählyn viitepeli, jota pelataan jättimäisiä tops-puikkoa muistuttavalla mailoilla.

Keth Game on myös jättipallopeli, jossa ideana on pelata vartalon avulla. Tavoitteena on saada pallot vartalokosketuksin vastapuolen maaliviivan ylitse. Peli tuo mukavia haasteita perinteiseen palloiluun. Peli soveltuu parhaiten nuorille ja aikuisille.

Kinball on hauska ryhmien välinen jättipallo peli, jossa suurella kevyellä pallolla pyritään saamaan omalle joukkueelle pisteitä.

Fun Battle on hauska ja mukaansatempaava kaupunkisota. Pelissä käytetään apuna tarraliivejä, kilpiä ja palloja.

Norsupallo on pelinä vauhdikas, suuri pelivälineenä toimiva jumppapallo tekee pelistä hauskan ja monipuolisen. Peli muistuttaa hieman jalkapalloa, jota voi pelata kaikenikäiset,

Ultimate on liitokiekolla pelattava vauhdikas joukkuelaji. Pelin tavoitteena on tehdä ennalta määrätty määrä maaleja nopeammin kuin vastajoukkue.

Parifutiksessa kaksi pelaajaa pukeutuu samaan pelipaitaan ja yrittää sovittaa juoksulinjansa yhteen. Puhuminen kentällä on yhteispelin kannalta tärkeää. Voidaan toteuttaa sekä ulko- että sisätiloissa vuodenajasta riippumatta.

Pihasähly on pihakentällä tapahtuvaa sählynpelaamista. Voidaan toteuttaa vuodenajasta riippumatta

Takaisin ylös

Palloilu

Perinteiset

Sisähalleissa on mahdollisuus monipuoliseen palloiluun. Järjestämme ohjausta perinteisistä pallopeleistä (salibandy, koripallo, lentopallo, jalkapallo, käsipallo, sulkapallo, pöytätennis, squash, pickleball) sovellettuihin pallopeleihin, sekä lajien tekniikkaharjoittelua. Tunnit voidaan räätälöidä ryhmän toiveiden mukaisesti.

Pickleball                                                                                                                                                               

Pickleball on Suomessa uusi, sosiaalinen ja koukuttavan hauska mailapeli. Sen säännöt ovat yksinkertaiset ja pelin perustaidot ovat aloittelijankin helppo oppia. Pickleball tarjoaa erinomaista liikuntaa ja sosiaalisia hetkiä. Kevyt maila ja pallo tekevät usein ”temppujaan” kokeneemmallekin pelaajalle.

Takaisin ylös

Kylpyläkäynti Katinkullan kylpylässä

Omatoiminen kylpyläkäynti kerran maksutta kuuluu leirikoulupakettiin. (Ei viikot 8-16ja 19) Muut kerrat 13€/hlö.

Takaisin ylös

Sotkamolainen kulttuuripaketti

Tutustuminen Veikko Huovisen tuotantoon Hannu Väyrysen johdolla, hinta 50€/ryhmä.

Takaisin ylös

Illanvietto Kammilla

Omatoiminen illanvietto lähialueella sijaitsevalla kodalla. Omatoiminen, omat eväät mukaan. Tilavuokra 120€/3h.

Takaisin ylös

Fatbike -vaellus yläkoululaisille

Ohjattu vaellus, kesto 1,5-2 h. Pyöriä vuokraa VuokattiSki Service hinnaston mukaan. (ryhmähinta: 25€/hlö/1,5-2h)

Takaisin ylös

Liikunta- ja vapaa-ajanviettopaikkojen tilavuokrat (omatoiminen)

 • Pallohalli 20 €/h
 • Telinevoimistelusali 15 €/h
 • Vuokattihallin 1 pelikenttä 25 €/h (välinevuokraus uimahallin kahvoista hinnaston mukaan)
 • Rantasaunat, Pikku-Eikka tilavuokra 150€, Iso-Eikka tilavuokra 200€, molemmat rantasaunat 300€
 • Kuntosalin ja ulkotenniskenttien vapaa käyttö

Takaisin ylös

IHANAN LOMAN TARJOUS:

Vuokatti Chalets huoneistot alk. 120 € vuorokausi !

Tarjous voimassa 28.8.2020.

VARAA NYT »