Leimaus 2021|

Leimausleiri on Suomen Suunnistusliiton lajitapahtuma 8-18-vuotiaille. Leirin majoitus- ja tapahtumakeskuksena on Vuokatti Sport. Leirin järjestää Vuokatti Sport ja Sotkamon Jymy.

Leiriuutiset

Uutiset

2.8.2021 klo 18.00

Tämän päivän ohjaajainfon materiaalin löydät täältä.

2.8.2021 klo 13.30

Leiri alkaa ja ensimmäiset harjoitukset ovat nyt käynnissä. Suoritukset niihin löytyvät täältä:
H1B Katinkulta
H1A Vuokatinhovi
Tai Rastilipusta.

27.7.2021

Leiriopas on nyt julkaistu! Pieniä muutoksia on tullut viime viikolla julkaistuihin aikatauluihin, joten tarkistathan, että käytössä on tämä oppaasta löytyvä viimeisin aikataulu.

Tiedotukseen avautuu tänään WhatsApp-ryhmät: ryhmä 1 ja ryhmä 2. Ryhmiä on kaksi, koska WhatsApp rajoittaa ryhmäkeskustelujen jäsenten määrää. Liity siis vain yhteen, koska molempiin tulevat samat asiat.

ja

26.7.2021

Korona ei estä leirin toteuttamista

Leiriorganisaatio on tänään aamulla keskustellut Kainuun soten pandemiapäällikön kanssa, ja ensi viikon leiri voidaan järjestää terveysturvallisuus huomioiden. Koronatilanne on tällä hetkellä Sotkamossa rauhallinen.

Perinteisestä leiriohjelmasta poiketen olemme jättäneet ohjelmasta pois avajaiset ja leiridiscon, jotka olisivat keränneet kaikki leiriläiset yhteen. Leirikilpailu käydään viestin sijaan henkilökohtaisena kisana, jonka lähtöjä on porrastettu ja kaikki ohjeisohjelmat tapahtuvat myös ulkona. Näillä ohjelmamuutoksilla pienennämme jokaisen osallistujan riskiä.

Kiinnitetään silti yhdessä erityistä huomiota käsihygieniaan ja pidetään maskeja päällä sisätiloissa! Muistutamme jokaista tuomaan tarpeeksi maskeja koko leirin ajalle.

22.7.2021

Tänään olemme julkaisseet väriryhmäkohtaiset aikataulut (päivitetty 27.7.) ja harjoitusten kuvaukset!

15.7.2021

Leirin väriryhmäjako on julkistettu ja löydät sen täältä! Instagramissa julkaistuun jakoon verrattuna huomaathan, että Raja-Karjalan Suunnistus on nyt punaisessa ryhmässä.

Jos haluat tehdä leiriläisten huonejaon itse, ilmoitathan ne meille ke 21.7. mennessä. Tämän jälkeen jaamme huoneet automaattisesti.

Leiriaikataulut ja harjoitusten kuvaukset julkaisemme ensi viikolla!

2.7.2021
Enää kuukausi leiriin! Yli 400 rastipistettä, 141 rataa ja 16 eri karttalehteä odottaa leiriläisiä Vuokatin maastoissa! Viimeiset ilmoittautumiset on nyt otettu vastaan ja loppulaskut laitetaan matkaan viimeistään ensi viikolla. Osallistujia leirille on tulossa vajaa 1200, 66 seurasta!

Leirisihteeri Riikka Rajaniemi on tavoitettavissa ma 12.7. alkaen numerosta 0440400728 ja sähköpostista leimaus@vuokattisport.fi. WhatsApp-ryhmä ohjaajille tiedotusta varten avautuu ma 26.7., jolloin julkaistaan myös sähköinen leirilehti!

Seuraavat leirikuulumiset kerromme parin viikon kuluttua!

4.6.2021
Leimaus-leirin järjestelyt hyvässä vauhdissa

Vuokatin Leimaus-leirin 2.-5.8 järjestelyt etenevät hyvässä vauhdissa. Leirille on tähän mennessä ilmoittautunut n. 1100 leiriläistä 60 seurasta. Toivomme seuroilta, jotka eivät ole vielä ilmoittautuneet ja/tai varanneet majoitusta, toimimaan ripeästi heti ensi viikon alussa.

Leirin suunnistusharjoitusten ohjeet tasoryhmittäin, väriryhmäkohtaiset leiriohjelmat ja pdf-muodossa oleva leirilehti julkaistaan pari viikkoa ennen leirin alkua.

Tiedotamme seuraavan kerran järjestelyistä 28.6 alkavalla viikolla.

Takaisin ylös

Leimaus majoitustasot ja hinnat

Majoitustaso          leiriläinen      ohjaaja

Hotellimajoitus                 280 €                         255 €

  • hotellimajoitus 2-3 hengen huoneissa. 1-hengen huoneen lisämaksu + 25€/vrk

Huoneistomajoitus          270 €                          245 €

  • huoneistomajoituksissa min 4 -6 hlö/huoneisto

Hinnat sisältävät täysihoitoruokailut, harjoitukset, kuljetukset harjoituksiin, oheisohjelman ja leirituotteen.

Majoitus varataan seuroittain. Majoitusvarauksen yhteydessä kysytään leiriläisten ja ohjaajien lukumäärä sekä toive majoitustyypistä.  Majoitustyyppi vahvistetaan lopullisesti ennakkolaskutuksen yhteydessä. Varauksen teon yhteydessä tulee ilmoittaa seuran yhteyshenkilöiden tiedot leiriviestintää ja laskutusta varten.

Vuokatti Sport myyntipalvelu
myyntipalvelu@vuokattisport.fi
puh. 08 6191 500

Myyntipalvelu avoinna
ma-pe klo 8-16

OTA YHTEYTTÄ>

Takaisin ylös

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen leirille on päättynyt.

Päivitämme alustavat majoitusvaraukset automaattisesti leiri-ilmoittautumislomakkeessa olevan henkilömäärän mukaiseksi. Leiri-ilmoittautumisten lähettämisen jälkeen laskutetaan seuralta ennakko 50 %,  ennakkolasku erääntyy 14.6.2021. Ennakkolaskun yhteydessä seuralle vahvistetaan varattu majoitustyyppi ja sijainti. Varaus muuttuu sitovaksi ennakkolaskun eräpäivänä.

Yksittäisiä peruutuksia/muutoksia otetaan vastaan 2.7. saakka. Tämän jälkeen peruutukset/muutokset ainoastaan lääkärintodistusta vastaan.

Loppulaskut on kaikki lähetetty ja ne erääntyvät heinäkuun aikana.

Mikäli pandemiatilanteeseen liittyen leiri joudutaan perumaan 14.6. jälkeen, hyvitetään mahdollisesti jo suoritettu ennakkomaksu 100 %.

Takaisin ylös

Harjoitukset

Katso kaikkien harjoitusten kuvaukset tästä!

Leiriviikko alkaa maanantaina 2.8. sprinteillä ja illan suunnistusharjoituksella. Leirin aikana kaikki tasoryhmät pääsevät harjoittelemaan Sotkamon ja Vuokatin alueen monipuolisissa maastoissa: tarjolla on kaikkea avoimista kangasharjuista vaativiin vaaran rinteisiin. Myös MM2013 maastoja on hyödynnetty monipuolisesti.

Jokaisella harjoitukseen lähtijällä täytyy olla oma emit-kortti mukana! Korttia käytetään harjoituksissa sisään- ja uloskirjautumisiin.

RR, TR ja Taso 1 -tasoryhmät harjoittelevat pääasiassa helppokulkuisissa kangasmaastoissa, mutta mukana on myös muutama treeni vaaramaastossa. Nuorimmille suunnistajille on luvassa useampi viuhkasuunnistusharjoitus ja rogaining harjoitus. Taso 2, Teho ja Pro -tasoryhmillä on luvassa multitraining harjoituksia erilaisissa maastotyypeissä sekä vaativaa suunnistusta Vuokatin vaaroilla. Kaikilla tasoryhmillä on harjoitus, jossa noustaan tuolihissillä Vuokatinvaaran päälle ja suunnistetaan vaaranrinteitä pitkin alas. Tämä tulee olemaan varmasti yksi leirin mieleenpainuvimmista treeneistä.

Tarkemmat harjoituskuvaukset tasoryhmittäin julkaistaan kesän aikana.

 

    

 

       

Takaisin ylös

Suunnistusharjoitusten tasoryhmien kuvaukset

RR

RR-ryhmä on suunnattu alle 10-vuotiaille. Leirin aikana on seitsemän eri harjoitusta, joista neljässä on siimari. Lisäksi tarjolla on rogaining-, sprintti- ja viuhkasuunnistusharjoitukset. Harjoituksista viisi on kangasmaastossa ja kaksi vaativammassa vaaramaastossa. RR-ryhmän harjoitukset ovat monipuolisia ja tarjoavat erilaisia reitinvalintoja vasta-alkajille ja jo hieman kehittyneemmille.

TR

TR-ryhmä soveltuu alle 12-vuotiaille lapsille, joilla on jo hieman suunnistuskokemusta. Harjoituksia on yhteensä seitsemän, joista neljässä on siimari suunnistajien tukena. Harjoitukset pyrkivät kehittämään monipuolisesti suunnistustaitoja erilaisten harjoitus- ja maastotyyppien avulla. Harjoitusten teemat ovat samat kuin RR-tasolla.

TASO 1

Taso 1 on suunnattu 11–14-vuotiaille suunnistajille, jotka haluavat harjoitella suunnistustaitoja H/D 13-ratojen taitotasolla. Kaikissa harjoituksissa on selkeä teema ja harjoitukset toteutetaan muokkaamattomilla kartoilla. Harjoituksia on sekä vaara- että kangasmaastossa. Pääosin radat tukeutuvat isoihin helposti havaittaviin kohteisiin.

TASO 2

Taso 2 on sopiva valinta 13-vuotiaille ja sitä vanhemmille, jotka haluavat treenata suunnistustaitojaan H/D15 -ratojen taitotasolla. Harjoitukset ovat selkeästi Taso 1:n harjoituksia vaativammat, sillä tarjolla on enemmän pidempiä harjoituksia vaaramaastossa ja kangasmaastoissa käytetään osin muokattuja karttoja. Harjoitukset ovat kuitenkin lyhempiä ja helpompia kuin Teholla.

TEHO

Teho on suunnattu 15–18-vuotiaille suunnistajille, jotka haluavat harjoitella H/D16-18-ratojen taitotasolla. Harjoitukset ovat taidollisesti haastavia, mutta hieman lyhempiä kuin Pro-tasolla. Suurinta osaa harjoituksista on helppo lyhentää oman taitotason mukaisesti. Tarjolla on muun muassa multitraining-harjoitukset vaara- ja kangasmaastoissa sekä vaativaa rastinottoa vaarojen rinteillä.

PRO

Pro-ryhmä on suunnattu tavoitteellisesti harjoitteleville H/D16-18-sarjalaisille. Harjoitusteemat ovat vastaavat kuin Teholla, mutta harjoitukset ovat haastavampia sekä suunnistuksellisesti että fyysisesti. Kaksi erilaista multitraining-harjoitusta ja useat harjoitukset vaaramaastoissa pitävät huolen siitä, että haastetta löytyy myös kokeneemmille suunnistajille.

Pro-ryhmän leiriläiset kulkevat suunnistusharjoituksissa oman seuransa mukana, tarjolla ei ole pelkästään Pro-ryhmälle osoitettua harjoitusta erikseen.

Pro-ryhmään ilmoittautuneista H/D 16- ja H/D 18-sarjalaisista valitaan max 50 osallistujaa itse ryhmään. Mikäli Pro-ryhmään on yli 50 ennakkoilmoittautunutta, osallistujat valitaan online-rankin 25.5. (SM-keskimatka) rankipisteiden perusteella. Pro-ryhmään ilmoittautuneet, mutta valitsematta jääneet siirretään TEHO-ryhmään.

Takaisin ylös

Leirin ohjelmarunko

Eri väriryhmien lopulliset aikataulut löytyvät täältä! (päivitetty 27.7)

Leirin ohjelmarunko

Maanantai 2.8
-13.00 Saapuminen ja majoittuminen
14.40 H1A Vuokatinhovi (RR, TR, Taso1)
14.40 H1B Katinkulta (Taso2, Teho, Pro)
16.50 Päivällinen
17.00 Ohjaajainfo (Teams)
17.40 Avajaiset, toteutustapa päätetään lähempänä leiriä
19.00 Iltaharjoitus H2 Leivola (RR, TR, Taso1, Taso2, Teho, Pro)
20.45 iltapala väriryhmittäin

Tiistai 3.8 (rotaatio suunnistusharjoituksissa tiistai-keskiviikko)
08.20 Aamiainen
9.30 Lähtö H3 Vuokatin vaara (RR, TR, Taso1, Taso2, Teho, Pro)
9.45 Harjoitus
11.20 Lounas
13.40 Harjoitus H4A Ampumarata (RR, TR, Taso1)
13.40 Harjoitus H4B Emäntäkoulu (Taso2, Teho, Pro)
16.20 Päivällinen
20.15 Iltapala

Keskiviikko 4.8 (rotaatio suunnistusharjoituksissa tiistai-keskiviikko)
07.10 Aamiainen
08.30 Bussi Huhtikangas (Taso2, Teho, Pro)
08.55 Harjoitus H5A Ruukki (RR, TR, Taso1)
8.55 Harjoitus H5B Huhtikangas (Taso2, Teho, Pro)
10.20 Bussi takaisin
12.50 Lounas
14.05 Bussi Ansavaaraan (Teho, Pro)
14.30 Harjoitus H6B Ansavaara (Teho, Pro)
14.30 Harjoitus H6A Lehmilampi (RR, TR, Taso1, Taso2)
15.55 Bussi takaisin opistolle
17.50 Päivällinen
20.45 Iltapala

Torstai 5.8
07.10 Aamiainen
9.30 Henkilökohtainen leirikilpailu
11.30 Palkintojenjako ja päättäjäiset, toteutustapa päätetään lähempänä leiriä
12.00 Lounas

 

Takaisin ylös

Oheisohjelmakuvaukset

Oheisohjelmat toimivat nonstop-periaatteella. Ennakkovarauksia toimintoihin ei oteta.

Oheisohjelmien alustavat aikataulut:
Ma 2.8 klo 12-17
Ti 3.8 ja Ke 4.8 klo 10-12, 13-16 ja 17-20

Parkoursuunnistus
Parkoursuunnistus on vauhdikas emit rata kiipeilytelineissä jalkapallokentän laidalla leikkipuistossa. Haasta itsesi ja kaverisi ketteryyttä ja nopeutta vaativilla radoilla.

Afrikantähtisuunnistus
Kerää 2-6 henkilön joukkueesi ja tule kilpailemaan muita vastaan. Ketkä löytävät ensin Afrikantähden? Afrikantähtisuunnistuksen lähtöpaikka sijaitsee jalkapallokentän länsipäädyssä.

Pyöräsuunnistus
Leimausleirillä pääsee tutustumaan yhteen suunnistuksen lajiin eli pyöräsuunnistukseen. Eri kokoisia pyöriä (fatbike tai maastopyörä) on tarjolla noin kymmenen kpl  koko leirin ajan oheisohjelmien aikataulun mukaisesti pyöräsuunnistukseen. Pyöräsuunnistusratoja on 4,5 km ja 7.4km.

Tarkkuussuunnistus
Leimausleirillä pääsee tutustumaan myös tarkkuussuunnistukseen. Tarkkuussuunnistuksessa ei mitata fyysistä suoritusta, vaan laji perustuu päättelytehtäviin. Tarkkuussuunnistuksen tehtäväpisteet eli rastit sijoitetaan hyväpohjaisten kulku-urien (polkujen, teiden jne.) varrelle. Tarkkuussuunnistus on oiva harjoitusmuoto esimerkiksi kartanlukua harjoitteleville.

Lajivalmennusluento
Teams-yhteydellä järjestettävä suunnistuksen lajivalmennusluento Ke 4.8 klo 18.00-19.00. Luento on tarkoitettu 14 v. ja vanhemmille leiriläisille sekä seuraohjaajille. Luennolla paneudutaan nuoren urheilijan laji- ja taitoharjoitteluun. Luennoitsijana suunnistaja Eetu Savolainen, Ikaalisten Nouseva-Voima. Luentolinkki julkaistaan leirin aikana.

Ravintoluento
Teams-yhteydellä järjestettävä ravintoluento Ti 3.8 klo 18.00-19.00. Luento on tarkoitettu 14 v. ja vanhemmille leiriläisille sekä seuraohjaajille. Luennolla paneudutaan nuoren urheilijan ravitsemukseen liittyviin asioihin. Luennoitsija  Oona Kettunen. Luentolinkki julkaistaan leirin aikana.

All Sports frisbeegolf kisa
Vuokatti Sportin frisbeegolf radalla eri liikuntavälineillä henkilökohtainen kisa oman joukkueen max. 5 hlöä kesken. Välineinä (5 kpl) jalkapallo, tennismaila ja pehmopallo, sählymaila ja tennispallo, turbokeihäs, frisbeekiekko. Tarkemmat ohjeet toimintoon saat lähtöpaikalta, joka sijaitsee Tekniikkarinteen luona.

ForFun-ratademo
Kompassi-tapahtumien ForFun-ratojen kokeilu. Alle kouluikäisten Rastirallista löytyy kaksi vaihtoehtoa: leimausrata ilman tulospalvelua omalla kellotuksella ja satusuunnistus, jossa on lyhyen reitin varrella kysymyksiä tai tehtäviä. Kouluikäisten Point2Run on lyhyt suunnistusrata, minkä varrella on tiimitehtäviä.

Melonta, soutu, suppailu
Särkisen rannassa pääset kokeilemaan melomista, soutua ja suppailua.

Uinti
Vuokatti Sportin Särkisen rannassa uintimahdollisuus. Järjestäjien puolesta ei valvontaa, vastuu valvonnasta seuraohjaajilla.

Muksula
Muksula on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille ja toiminta on koko ajan ohjattua ja valvottua. Muksulassa liikutaan lähiluonnossa ja tarvittaessa sisätiloissa, askarrellaan, leikitään ja koetaan uutta! Olemme avoinna tiistaina, keskiviikkona ja torstaina klo 9.00-12.00.

Välinelainauspiste
Järjestäjillä lainattavissa frisbeegolfkiekkoja, erilaisia pelejä, palloja ja muita liikuntavälineitä.

 

ALUEEN MUITA TOIMINTOJA

Vuokatti Ski Service
Vuokraa Fatbike, sähköfatbike tai maastopyörä ennakkoon https://rentle.store/vuokattiskiservice/shop Tiedustelut pyöriin liittyen ja vuokraukset 041 3153526.

Takaisin ylös

LEIMAUSLEIRI 2021 MENU

LEIMAUSLEIRI 2021 MENU

Takaisin ylös

Leiriorganisaatio

 Leiritoimisto avautuu 1.8.2021. Majoitukseen ja laskutukseen liittyvät kysymykset myyntipalvelu@vuokattisport.fi. Muut leiriin liittyvät kysymykset leimaus@vuokattisport.fi.

 

Leirinjohtaja
Mika Tuononen
050-5272507
mika.tuononen@vuokattisport.fi
Talkoovastaava
Janne Kankainen
040-5352925
janne.kankainen@edu.sotkamo.fi
Leirisihteeri
Leiritoimisto
Riikka Rajaniemi
Tuuli Juurikorpi
044-0400728
0440677819
leimaus@vuokattisport.fi
Fyysinen leiritoimisto avataan 1.8.
Majoitus
Myyntipalvelu
08-6191500
myyntipalvelu@vuokattisport.fi
Ruokailut
Jani Klemetti
050-3640965
jani.klemetti@vuokattisport.fi
Tiedotus, viestintä
Aino Tolkkinen

ainohirvi@hotmail.com
Turvallisuus
Janne Heikkinen


Yleishuolto
Urpo Sorsa

urpo.sorsa@vuokattisport.fi
Suunnistusharjoitukset
Joni Korhonen
045-3156607
korhonen.joni@outlook.com

Antti Flöjt

anttijf@gmail.com

Teemu Köngäs

teemu.kongas@tutka.net

Mika Hakkarainen

hakkarainenmika@gmail.com

Jyrki Uotila

jyrki.uotila@vuokattisport.fi
Oheisohjelmat
Ilkka Jylhänkangas

ilkka.jylhankangas@vuokattisportacademy.fi
Tulospalvelu
Harri Hakkarainen


Kuljetukset
Mika Kumpulainen
0440-677826
mika.kumpulainen@vuokattisport.fi
Ensiapu
Anu Könttä
044-4148854
anu.kontta@vuokattisport.fi
Valvoja
Antti Turkki, ORa
040-7002163
antti.turkki@gmail.com
Ratavalvoja
Antti Schroderus, KaSu

schrodeantti@gmail.com

Takaisin ylös