Aktiivi-ihmisten vaiettu vaiva

TÄSSÄ KUUMEESSA VOIT MENNÄ TÖIHIN

Levottomat jalat ja levoton mieli. Keskittyminen on hankalaa ja työaika menee lumisten maisemakuvien tuijotteluun. Keuhkot kaipaavat raikasta ilmaa ja iho kihelmöi pakkasta ajatellessa. Aurinko on ihan kiva juttu, mutta silti kesäisin tuntuu kuin jotain puuttuisi. Jos tunnistat itsessäsi yhden tai useamman oireen, saatat kärsiä suomalaisesta kansanvaivasta.

HOITO-OHJEET HIIHTOKUUMEESEEN >>

Havaintojen mukaan jopa joka kolmas suomalainen kärsii jossain vaiheessa elämäänsä tästä aktiivi-ihmisten kuumeesta. Vaiva ei estä työntekoa, mutta työtehoon sillä on merkittävä vaikutus. Monilla oireet pahenevat sietämättömiksi juuri ennen luonnonlumen tuloa. Siksi suksimaan kannattaa lähteä heti kun mahdollista.

Ensiapua saatavilla

Useilla paikkakunnilla ensilumenlatu antaa kuumeisille mahdollisuuden päästä ladulle jo ruskan aikaan. Vuokatti Sportissa ensilumenlatu on rakennettu hiihtokuumeisten ensiavuksi jo vuodesta 2004 lähtien.

– Ensilumenlatu rauhoittaa pahimmat oireet heti. Työssäni seuraan vuosittain ensilumenladulle pääseviä sivakoijia. Se tyyneys, mikä laskeutuu hiihtäjän ympärille hänen lykätessä suksiinsa vauhtia, on käsin kosketeltavaa, kuvailee Vuokatti Sportin toimitusjohtaja Veikko Halonen.

HELPOTA HIIHTOKUUMETTASI – VARAA AKTIIVILOMASI NYT »

Oireet häviävät talvella

 Koska Suomi on neljän vuodenajan maa, jonka kesä ottaa väistämättä välillä haltuunsa, on kuumeisten syytä ottaa talvella kaikki irti lumesta ja pakkasesta.

 – Olemme hoitaneet suomalaisia ja ulkomaalaisia hiihtokuumepotilaita jo vuosikymmeniä loistavin tuloksin. Iloiset, virkeät ja keskittymiskykyiset hiihtäjät palaavat koteihinsa ja työpaikoilleen leveä hymy kasvoillaan ja innokkain mielin, Halonen kertoo tyytyväisenä.

Oireita helpottaa muutkin lumiset lajit, kuten laskettelu ja lumilautailu. Hoitoa kannattaakin ylläpitää läpi talven, jotta hiihtoelämyksiä on varastossa kesää varten.

Tärkeintä on päästä hiihtämään

Nykyään hiihtokuume on täysin hoidettavissa ja hallittavissa oleva vaiva. Hiihtokuumeisen kannattaa hyödyntää Vuokatti Sportin ennakkovaraajan etu maksimoidakseen talven hiihtomääränsä. Sanomattakin on selvää, että hiihtokuume laskee vain hiihtämällä.


Miten sinä hoidat hiihtokuumettasi? – Vertaistukea Facebook sivuiltamme »

LUE LISÄÄ HIIHTOKUUMEESTA >>

#hiihtokuume #becomeachampion #olympictrainingcentervuokatti


Toim. huom. Hiihtokuume-vaivan määrittely ei liity lääketieteelliseen tutkimukseen, vaan Vuokatti Sportin omiin laajoihin kenttätutkimuksiin ja -havaintoihin. Artikkelin kuvat ovat kuvituskuvia ja kuvien henkilöt eivät kärsi hiihtokuumeesta.

Takaisin ylös