Aktiivi-ihmisten vaiettu vaiva – Tunnista oireet ajoissa

Levottomat jalat ja levoton mieli. Keskittyminen on hankalaa ja työaika menee lumisten maisemakuvien tuijotteluun. Keuhkot kaipaavat raikasta ilmaa ja iho kihelmöi pakkasta ajatellessa. Hapenottokyky on laskenut kesäkuukausina yhtä matkaa mielen kanssa. Aurinko on ihan kiva juttu, mutta silti kesäisin tuntuu kuin jotain puuttuisi.

HOITO-OHJEET HIIHTOKUUMEESEEN >>
Jos tunnistat itsessäsi yhden tai useamman oireen, saatat kärsiä suomalaisesta kansanvaivasta. Havaintojen mukaan jopa joka kolmas suomalainen kärsii jossain vaiheessa elämäänsä tästä aktiivi-ihmisten kuumeesta. Vaiva ei estä työntekoa, mutta työtehoon sillä on merkittävä vaikutus.

Hiihtokuume vaivaa suomalaisia etenkin keskikesällä, kun seuraavaan hiihtokertaan on yhtä kauan aikaa kuin edellisestä on kulunut. Ei siis ihme, että Juhannuksena mieltä koitetaan piristää mitä erikoisemmilla virikkeillä. Hiihtokuumetta seuranneiden tutkijoiden mukaan Juhannussaunan ja kylmään veteen hyppäämisen yhdistelmä on monelle epätoivoinen yritys imitoida hiihdosta saatavaa hyvän olon piikkiä.

HELPOTA HIIHTOKUUMETTASI – VARAA AKTIIVILOMASI NYT »

Vaivaan on myös lääke

Monilla oireet pahenevat sietämättömiksi juuri ennen luonnonlumen tuloa. Koska Suomi on neljän vuodenajan maa, jonka kesä ottaa väistämättä välillä haltuunsa, on kuumeisten syytä ottaa talvesta kaikki irti. Parasta lääkettä on viileän raikas ilma, lumi, pakkanen ja kuura kasvoilla. Suksi, lyki sauvoilla, laske pulkkamäkeä, lumilautaile, laskettele – myös monet muut lumiset lajit helpottavat oireita.

– Olemme hoitaneet suomalaisia ja ulkomaalaisia hiihtokuumepotilaita jo vuosikymmeniä loistavin tuloksin. Iloiset, virkeät ja keskittymiskykyiset aktiivi-ihmiset palaavat koteihinsa ja työpaikoilleen leveä hymy kasvoillaan ja innokkain mielin, Vuokatti Sportin toimitusjohtaja Veikko Halonen kertoo tyytyväisenä.

Tärkeintä on päästä hiihtämään

Nykyään hiihtokuume on täysin hoidettavissa ja hallittavissa oleva vaiva. Hiihtokuumeisen kannattaa hyödyntää Vuokatti Sportin ennakkovaraajan etu maksimoidakseen talven hiihtomääränsä. Sanomattakin on selvää, että hiihtokuume laskee vain hiihtämällä.


Miten sinä hoidat hiihtokuumettasi? – Vertaistukea Facebook sivuiltamme »

VARAA HIIHTOKUUMEEN HOITOJAKSO NYT  >>

#hiihtokuume #becomeachampion #olympictrainingcentervuokatti


Toim. huom. Hiihtokuume-vaivan määrittely ei liity lääketieteelliseen tutkimukseen, vaan Vuokatti Sportin omiin laajoihin kenttätutkimuksiin ja -havaintoihin. Artikkelin kuvat ovat kuvituskuvia ja kuvien henkilöt eivät kärsi hiihtokuumeesta.

Takaisin ylös