Fysioterapeutti (AMK) 210 op, Savonia-ammattikorkeakoulu

Fysioterapeutti (AMK) koulutuksen Vuokatin ryhmän seuraava aloitus on syksyllä 2021.

Sinustako kuntoutusalan ammattilainen? Opiskele fysioterapeutiksi satelliittikampuksella Vuokatti Sportissa.

Kouluttaudu kuntoutuksen ammattilaiseksi Kainuussa. Fysioterapeutin AMK-tutkinto on laajuudeltaan 210 op ja kestää 3,5 vuotta. Koulutuksen järjestävät yhteistyössä Savonia-ammattikorkeakoulu ja Vuokatti Sport.  Fysioterapia on ammattiala, jossa korostuu terveyteen, liikkumiseen ja toimintakykyyn liittyvä osaaminen.
Fysioterapian keskeisiä menetelmiä ovat esimerkiksi terveyttä ja toimintakykyä edistävä ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu ja manuaalinen terapia. Fysioterapia edistää yksilön ja ryhmien aktiivista osallistumista ja optimaalisen toimintakyvyn saavuttamista koko eliniän aikana. Eri sairauksien ennaltaehkäisyssä ja kuntoutuksessa kehitetään, ylläpidetään ja palautetaan yksilöiden terveyttä, fyysistä aktiivisuutta ja toimintakykyä.  Fysioterapeutti työskentelee yhteistyössä eri ammattiryhmien kanssa. Työtehtävissä vaaditaan hyvää osaamista toimia erilaisten asiakkaiden ja potilaiden kanssa sekä palveluasennetta.

Opiskelun toteutus

Opinnot toteutuvat Savonian opetussuunnitelman mukaisesti Kainuun alueen satelliittiryhmässä.
Opinnot etenevät Kuopiossa opiskelevan päiväryhmän mukaisesti, ja luentoja seurataan videovälitteisesti Kainuussa. Luentojen lisäksi opinnot sisältävät verkko- ja itsenäistä opiskelua, projektityöskentelyä, taitopaja- ja simulaatioharjoituksia sekä harjoittelua. Yhteensä opiskelu sisältää noin 50 lähipäivää, joistalukuvuoden 2021- 2022 aikana on noin 15. Lähiopiskelupäivät järjestetään Vuokatti Sportissa. Lisäksi opiskelu sisältää harjoittelujaksoja Kainuun alueen erilaisissa terveysalan fysioterapiayksiköissä. Yhteensä harjoittelua sisältyy tutkintoon noin puoli vuotta.

Opiskelu alkaa 30.8.2021 perehdytyksellä opiskeluun ja opetussuunnitelmaan. Ensimmäisen vuoden opinnot järjestetään avoimen amk:n polkuopiskeluna.
Avoimen ammattikorkeakoulun vuosimaksu on 250€. Polkuopiskelijalla on mahdollisuus hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän kautta suoritettuaan 1.vuoden opinnot (60 op). Avoimen amk:n opiskelu on omaehtoista koulutusta ja opiskelija vastaa koulutuskustannuksista itse.

Opiskelijavalinta

Ilmoittautuminen tapahtuu avoimen amk:n koulutuskalenterin kautta. Opintoihin valitaan 14 opiskelijaa. Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti Kainuun alueen hakijoille. Fysioterapian opiskelua edistää, jos hakijalla on kuntoutus- tai liikunta-alan koulutusta tai aktiivista liikunta-alan harrastus- tai kilpailutoimintaa. Opiskeluun hakeutuessa tulee huomioida, että opiskelu vaatii hyvän motivaation lisäksi hyvät tietotekniset valmiudet ja välineet. Huomioi myös ajankäyttö ja taloudelliset seikat. Koulutus ei oikeuta opintotukeen polkuopintojen osalta. Hakuaika polkuopiskelijaksi 24.5. – 6.6.2021 / savonia.fi > koulutuskalenteri

Lataa koulutusesite TÄSTÄ.

Linkki Savonian avoimen ammattikorkeakoulun koulutuskalenteriin koulutuskalenteriin

Majoitus opiskelupäivinä

Lähiopetuspäivien aikana opiskelijoilla on mahdollisuus yöpyä opiskelijahinnoin Vuokatti Sportissa. Opiskelija varaa tarvitsemansa majoituksen lähijaksojen ajaksi hyvissä ajoin ennen lähijakson alkua Vuokatti Sportin myyntipalvelusta, myyntipalvelu@vuokattisport.fi tai 08 6191 500

  • majoitus 35 €/vrk sis. aamiainen
  • 1 hh-lisä 25 €/vrk

Ruokailut opiskelupäivinä

Lähiopetuspäivien aikana opiskelijoilla on mahdollisuus ruokailla opiskelijahinnoin Vuokatti Sportin Ravintola O’laksessa. Ruokailut maksetaan O’laksen kassalle, samalla tulee esittää opiskelijakortti.

  • aamiainen 7 €
  • keittolounas 8,50
  • lounas 10,50
  • päivällinen 11,50

 

 

Takaisin ylös