Erityisjärjestelyt (Covid-19)

Tiedote 26.3.2021 klo 13:00

TERVETULOA VUOKATIN HOPEASOMPA-TAPAHTUMAAN!

Vuokatti Sport pystyy tarjoamaan talven kokemusten perustella nuorille kauden päättävän kilpailutapahtuman. Kuluneen talven aikana Vuokatti Sport on järjestänyt useita kansainvälisiäkin kilpailuja turvallisesti yhteistyössä Kainuun terveysviranomaisten kanssa. Syksystä lähtien meillä on ollut vieraina urheilijoita yli 40 eri maasta ja koronatestejä heille on tehty yli 3000 kappaletta.  Järjestelymme ovat saaneet kiitosta ja vakuuttaneet myös eri viranomaiset. Uskomme, että samanlaisilla järjestelyillä onnistumme myös tässä tapahtumassa. Onnistuminen terveysturvallisuudessa edellyttää kuitenkin Kainuun soten terveysviranomaisten määrittämien erityisjärjestelyiden käyttöönottoa.

Päätökset myönnettyjen kilpailujen pitämisestä tekevät alueelliset ja paikalliset terveysviranomaiset, huomioiden kilpailujärjestäjien terveysturvallisuussuunnitelman.

KAIKKIA OSALLISTUJIA KOSKEVAT YLEISJÄRJESTELYT

Hopeasommat 9.-11.4.2021 järjestetään Vuokatissa Kainuun Soten, Pohjois-Suomen Aluehallintoviraston ja ELY-keskuksen antamien ohjeiden ja määräysten mukaan.  Tapahtuma tullaan järjestämään noudattaen terveysturvallisuudesta annettuja ohjeita ja määräyksiä sekä ilman yleisöä.  Kisajärjestäjä joutuu myös rajaamaan urheilijoiden huoltajien lukumäärää; yhtä urheilijaa kohden yksi huoltaja.

Tapahtumaan osallistuminen edellyttää negatiivista korona-testitulosta (< 48h) ja sitoutumista järjestäjän rakentamaan kisakuplamalliin. Koronatestin voi tehdä kotipaikkakunnallasi tai täällä Vuokatissa.

 1. Majoitusjärjestelyt; Majoitus on mahdollista terveysviranomaisten ohjeiden mukaisesti ainoastaan tapahtuman järjestäjän varaamissa majoitusliikkeissä sopimushinnoin, johon sisältyy myös Vuokatissa otettava koronatesti. Majoitukset varataan Vuokatti Sportin myyntipalvelusta sales@vuokattisport.fi tai 08 6191500. Tarjolla on täysihoitopakettia tai yö+aamiaista  (vain huoneistoissa) ks. hinnat erillisestä liitteestä.

Mikäli majoitut ilman ruokailupakettia, niin teethän ruokaostoksesi ennen koronatestiä.

Emme veloita ennakkomaksua majoituksista eli kisojen peruuntuessa majoitusvaraukset peruutetaan automaattisesti eikä siitä synny kuluja. Majoituksen voi myös peruuttaa kuluitta viimeistään tulopäivää edeltävänä päivänä klo 16 mennessä, mikäli esim. kilpailun status vaihtuu eikä HS/SM-arvoista kilpailua voida järjestää tai mikäli saapuminen Vuokattiin estyy muusta syystä esim. sairastuminen.

 1. Testaus; tapahtuu Vuokattihallilla (luentosali 5) torstaina 8.4. klo 11-20 ja perjantaina 9.4. klo 8-10 ja klo 13-18.
  1. Saavu Vuokattihallille kävellen, sisäänkäynti uimahallin vanhasta pääovesta.
  2. Mukanasi sinulla tulee henkilö- tai ajokortti, passi tai kelakortti, josta ilmenee sotu-tunnus.
  3. Testaustilassa on maskipakko ja pakollinen käsien desifiointi.
  4. Ennen testiä täytä esitietolomake, jonka saat testipaikalta
  5. Itse näytteenotto vie noin minuutin, näytteenoton jälkeen tilasta poistutaan erillistä poistumisreittiä ulos odottamaan testituloksen valmistumista.
  6. Testitulos tulee n. 20 min kuluttua. Negatiivisen testituloksen saatuasi voit siirtyä akkreditoitumaan hiihtotunnelin lipunmyyntiin. Mikäli näyte on positiivinen, saat puhelinsoiton ja lisäohjeet uusintanäytteen (PCR) otosta.
  7. Akkreditointi-kortti varmistaa osallistumisoikeuden tapahtumaan urheilijana, valmentajana tai suksihuoltajana sekä kulkuoikeuden kilpailu- ja huoltoalueella sekä majoitus- ja ravintolatiloissa.  Akkreditointikortin saamisen edellytyksenä on negatiivinen korona-testitulos.  Majoittuminen on mahdollista vasta kortin saatuasi. Pidäthän korttia aina mukanasi ja näkyvillä. Akkreditointitoimisto on avoinna to klo 11-21 ja pe klo 8-10:30 ja 13-19 p. 0444148812. Mikäli saavut neg. testituloksen kanssa pe klo 10:30 -13 välillä, jolloin akkreditointitoimisto on kiinni, niin voit hakea kortin myös Vuokatti Sportin vastaanotosta. La klo 7:30 eteenpäin akkreditointikortin voi noutaa Vuokatti Sportin vastaanotosta. Vastaanottomme palvelee klo 7:30 – 21, p. 08-61911.
  8. Kilpailualue; lähtö- ja maalialue Tekniikkarinteen maastossa varataan vain urheilijoiden ja toimitsijoiden käyttöön perjantaina 9.4. klo 08.00 alkaen. Kilpalatujen varrelle varataan alueita akkreditoiduille huoltajille ja valmentajille.  Kyseisillä alueilla on maskipakko (pl. urheilijat/suksitestaajat hiihtäessään).
  9. Poolialue; huoltoalue sijaitsee n. 400m kisa-alueelta, ampumaradalle johtavan tien varressa. Huoltoalueelle pääsee vain akkreditoidut henkilöt perjantaista 9.4. klo 09.00 alkaen. Yhdessä voitelutilassa / kontissa huoltajia saa olla maksimissaan 4 hlöä. Tiloissa maskipakko.
  10. Media; alueelle pääsevät vain akreditoidut median edustajat, he vastaavat myös itse testauskustannuksista.
  11. Positiivinen korona-testitulos; ei akkreditointia eikä osallistumisoikeutta tapahtumaan, koskee myös samassa seurueessa Vuokattiin saapuneita. Pikatestissä positiivisen tuloksen saanut testataan PCR-testillä välittömästi. Jatkotoimenpiteistä päättää Kainuun Sote. Mikäli testituloksesta johtuen joutuu lähtemään kotiin, niin veloitetaan joka tapauksessa ensimmäinen vrk majoituspaketista.

Aluekartta

Takaisin ylös