Arsi Tietäväinen tuplavoittajaksi Vuokatin FIS Youth Cupissa

31.8.2017

Arsi Tietäväinen vei voiton myös toisena päivänä yhdistetyn FIS Youth Cupissa Vuokatissa 2003–5 syntyneiden luokassa, jossa hypättiin HS54-mäestä ja hiihdettiin sään vuoksi hiihtotunnelissa 5 kilometriä. Samassa kilpailussa eilisen kakkonen Herman Happonen oli kolmas. Tyttöjen vastaavassa sarjassa Anna-Maija Oinas oli kolmas.

Tietäväinen pääsi mäen jälkeen hiihtoon neljänneltä sijalta ja nousi vahvalla suorituksella edellispäivän tapaan ykköseksi.

”Todella hyvä päivä. Hyppy kulki ja hiihto tuntui ihan hyvälle. Ainakin hyppy oli tänään parempi. Hiihto oli aika saman tasoinen kuin eilen. Ei muita harrastuksia. Oberstdorfissa seuraavat kisat, ja jos sielläkin pääsisi kolmen joukkoon. Tulevaisuudessa Hopeasommasta mitali”, hän linjasi.

Tietäväisen ja Happosen väliin ehti edellispäivän epäonninen Hannes Gehring Saksasta. Happonen kipusi kolmanneksi mäen jälkeiseltä seitsemänneltä sijalta.

”Mäessä oli vähän huonompi hyppy kuin eilen. Se epäonnistui hieman. Vähän jännitti hiihtoon lähtiessä, että miten tässä käy. Hiihto kulki tänään tosi hyvin, melkeinpä paremmin kuin eilen. Mieluummin ehkä olisin halunnut rullahiihtää, jolloin olisi ollut molempia. Ei voi mitään, ulkona oli huono keli. Tulevaisuudessa tavoitteet päästä maajoukkueeseen ja menestyä mahdollisimman hyvin. Jalkapallo on vielä toisena lajina mukana, mutta saattaa jäädä tämän kesän jälkeen pois”, Happonen kertoili.

Myös Oinas oli tyytyväinen päiväänsä.

”Hypyt menivät tosi hyvin tänään. Hiihto oli ihan hyvää, vähän raskasta. Vähän painoi eilinen kisa. Olen harrastanut koripalloa kaksi vuotta. Yhdistetyssä olisi kiva päästä tulevaisuudessa joihinkin isoihin kisoihin”, hän sanoi.

Tulokset: www.kilipa.com

Back to top